ΩΠΑ ΠΑΙΔΙΑ! Ο ΑΚΗΣ ΘΙΧΤΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΜΙΖΕΣ!



akis-dikiΣκούρα τα βρίσκει καθημερινά ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τον πρόεδρο του δικαστηρίου, με τον οποίο έχει ομηρικούς διαλόγους. Και σήμερα η δίκη παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τον πρώην πανίσχυρο υπουργό του ΠΑΣΟΚ να... θίγεται επειδή ο πρόεδρος του είπε κατάμουτρα πως πήρε μίζες.
Διαβάστε τους χαρακτηριστικούς διαλόγους:
- Πολιτική Αγωγή: Το ΚΥΣΕΑ έδωσε την προμήθεια στα Ελληνικά Ναυπηγεία τον Ιούλιο του 1998, χωρίς να υποδεικνύει κατασκευαστή για τα υποβρύχια. Τον Οκτώβριο του 1998, το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει -μετά από πρόταση του Πολεμικού Ναυτικού- να επιλέξει την HDW και τα Ελληνικά Ναυπηγεία... Υπήρξε μεθόδευση πολύ συγκεκριμένη από τον κ. Τσοχατζόπουλο και δεν έχει να κάνει με την τυπική νομιμότητα των συμβάσεων. Έγινε μεθόδευση να πάμε με νομότυπους τρόπους στην υπογραφή των συμβάσεων.
- Τσοχατζόπουλος: Αυτό είναι πρωτοφανές. Από πού κι ως πού αντλούν το δικαίωμα και αμφισβητούν την εγκυρότητα θεσμοθετημένων οργάνων; Πάνε να συνδέσουν τη θεσμική δουλειά με κάποιον τρίτο. Εμένα. Επιβαρύνουν το δικαστήριο με άσχετα πράγματα.
- Πρόεδρος: Μην αντιδράτε με οτιδήποτε. Αυτή είναι η κατηγορία. Θα την ακούτε συνέχεια.
- Τσοχατζόπουλος: Ποια κατηγορία; Δεν υπάρχει καμία κατηγορία. Είναι ανύπαρκτη.
- Πρόεδρος: Για εσάς δεν υπάρχει...

- Τσοχατζόπουλος: Είναι ιστορίες της Πολιτικής Αγωγής.
- Πολιτική Αγωγή: Από τα έγγραφα της Πολιτικής Αγωγής φαίνεται η διασύνδεση, η μίζα και η ροή του «μαύρου» χρήματος.
- Τσοχατζόπουλος: Τι λέει κ. Πρόεδρε;
- Πρόεδρος: Αυτή είναι η κατηγορία. Αν δεν την αντέχετε αποχωρείστε...
- Τσοχατζόπουλος: Πρέπει να σταματήσετε αυτό το θέατρο. Τα έγγραφα που διαβάζονται είναι τα επίσημα του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου. Αυτά τα έγγραφα ελέγχονται από θεσμικά όργανα. Μέχρι να φτάσουν στον υπουργό ελέγχονται πέντε φορές. Οι κυρίες της πολιτικής αγωγής δεν έχουν ιδέα πώς γίνονται αυτά τα πράγματα και διατυπώνουν κατηγορητήριο που δεν έχει καμία σχέση. Να σταματήσει αυτό.
- Πολιτική Αγωγή: Ο κατηγορούμενος, όπως έθεσε τα ζητήματα, επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό μας περί μεθόδευσης. Αυτό έλεγε και ο «κύκλος της προσευχής» (σ.σ. χαρακτηρισμός από τη γερμανική δικογραφία για την υπόθεση των υποβρυχίων, που αναφέρεται στα πρόσωπα που συντόνιζαν): να προσδιορίσουμε τα κριτήρια.
- Τσοχατζόπουλος: Μας συκοφαντείτε. Ο κ. Σμπώκος περιέγραψε επακριβώς πώς γίνεται διαδικασία. Η Εθνική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας, με πρόεδρο τον κ. Σημίτη, σε συνεργασία με το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας αυτά να γίνονται στα ελληνικά ναυπηγεία. Αυτό συνέβη το 1997, περίπου την ίδια περίοδο που υπεγράφη η σύμβαση της ΕΝΑΕ με τη HDW. Την ίδια περίοδο ανταγωνίστριες εταιρείες έλεγαν για επηρεασμό της στρατιωτικής ηγεσίας... Όλο αυτό το «στόρι» αναπτύχθηκε, και δυστυχώς την πάτησαν και οι δικαστικές αρχές.
- Πρόεδρος: Succes story είναι αυτό...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του