ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ "ΡΟΛΑ" ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ



rolaΚλειστοί θα είναι σήμερα όλοι οι δήμοι της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κινητικότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Όπως έγινε γνωστό, κανονικά θα λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικο-προνοιακές δομές (π.χ. βρεφονηπιακοί σταθμοί).
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα σχέδια της κυβέρνησης όσον αφορά στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων με αφορμή τη μετακίνηση χιλιάδων εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία.
Η ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη το μεσημέρι και στη συνάντηση αναμένεται να παραβρεθεί και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνέχεια το προεδρείο της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλής των παρατάξεων θα αξιολογήσουν τα δεδομένα που θα προκύψουν και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.
Ο πρόεδρός της Κώστας Ασκούνης είπε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι μετά τη συνάντηση της ΚΕΔ με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οπως είπε ο κ. Ασκούνης, η συμφωνία με την Τρόϊκα προβλέπει, έως το τέλος Ιουλίου, να μπουν σε κινητικότητα 2.400 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 2.000 από το υπουργείο Παιδείας και 50 υπάλληλοι από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στη συνέχεια, για το ερχόμενο δίμηνο Αύγουστο-Σεπτέμβριο, η συμφωνία προβλέπει να μπουν σε κινητικότητα 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί. Οπως είπε ο κ. Ασκούνης, συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επωμισθεί περισσότερο από το 50% της κινητικότητας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του