"ΚΩΣΤΑΛΕΞΙ" ΣE ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙO ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ! - ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΕΦΟΔΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


frontistiria-xalkida
Μεγάλο σκάνδαλο στα Φροντιστήρια ΑΛΦΑ στην Χαλκίδα.Αποκαλύφθηκε τεράστια φοροδιαφυγή αφού εισέπρατταν χιλιάδες ευρώ με πλαστές υπογραφές! Οι ιδιοκτήτες κλείδωσαν στον 1ο όροφο τους μαθητές για να μην πραγματοποιηθεί ο έλεγχος της Επιθεώρησης Εργασίας!
Το συγκεκριμένοριμένο φροντιστήριο δεν τηρούσε μαθητολόγιο, οι εκπαιδευτικοί δεν ήταν δηλωμένοι σε καμιά δημόσια αρχή!
Εισαγγελική παρέμβαση!
Ένα ιδιότυπο εκπαιδευτικό "Κωσταλέξι" αποκάλυψε στην Χαλκίδα κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μιχάλη Κουρουτό, που μετέβη στα φροντιστήρια ΑΛΦΑ μαζί με μέλη της τοπικής Επιθεώρησης Εργασίας και εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας μετά από καταγγελίες εκπαιδευτικών.

Η ιδιοκτησία του σχολείου κλείδωσε στον πρώτο όροφο τους μαθητές, ώστε να μην πραγματοποιηθεί ο έλεγχος της Επιθεώρησης Εργασίας, με σαφή κίνδυνο ακόμη και για την ασφάλεια των έγκλειστων.
Κάτω από την απειλή της επέμβασης της αστυνομίας ο όροφος άνοιξε και στον έλεγχο που ακολούθησε καταγράφηκαν βαρύτατες παραβιάσεις της εκπαιδευτικής νομοθεσίας.
Το συγκεκριμένο φροντιστήριο δεν τηρούσε μαθητολόγιο, οι εκπαιδευτικοί δεν ήταν δηλωμένοι σε καμιά δημόσια αρχή, ενώ οι ιδιοκτήτες του είναι παράλληλα και ιδιοκτήτες του ιδιωτικού σχολείου ΑΛΦΑ, γεγονός που απαγορεύει ρητά η νομοθεσία.
Αποκαλύφθηκε τεράστια φοροδιαφυγή - Εισέπρατταν χιλιάδες ευρώ με πλαστές υπογραφές!
kouroutos-mixalis
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας Μιχάλης Κουρουτός σε συνέντευξη τύπου που έδωσε την Τετάρτη (10/7) στο εργατικό κέντρο της Χαλκίδας έβγαλε στη δημοσιότητα το πόρισμα, το οποίο είναι κόλαφος.
Συγκεκριμένα τόνισε "Πρόκειται για πρωτοφανή σκάνδαλο!
Σύμφωνα με το eviazoom από την επίσκεψη της Επίθεώρησης εργασίας στο φροντιστήριο ΑΛΦΑ διαπιστώθηκαν οι εξής παρανομίες:
- Κατά την διάρκεια του ελέγχου, ο 1ος όροφος στον οποίο υπήρχαν 5-6 αίθουσες γεμάτες μαθητές και εκπαιδευτικούς κλειδώθηκε.
Παρά τις πιέσεις οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να ξεκλειδώσουν τον όροφο, πράγμα το οποίο έκαναν μόλις απειλήθηκαν από τους ελεγκτές ότι θα κληθεί η Αστυνομία.
Το σοκ θα ήταν μεγάλο αν οι μαθητές είχαν αντιληφθεί ότι ήταν κλειδωμένοι, πρόκειται για ένα σύγχρονο "Κωσταλέξι".
- Οι ίδιοι εκπαιδευτικοί που εργάζονταν σε σχολεία, εργάζονταν και στο φροντιστήριο, κάτι που βάση Νόμου απαγορεύεται!
- Οι καθηγητές ήταν αδήλωτοι στο ΙΚΑ και δεν υπήρχε αναρτημένος πίνακας εργαζομένων μέσα στο φροντιστήριο.
- Οι μαθητές ήταν από πολλά σχολεία της Χαλκίδας
- Δεν υπήρχε μαθητολόγιο, για να μπορεί κάποιος να ελέγξει τα έσοδα του φροντιστηρίου!
Τα φροντιστήρια ΑΛΦΑ έδωσαν εκκαθαριστικά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ήταν μειωμένα κατά 30 με 40% ανάλογα στον καθένα!
Έχουμε ταυτόχρονα μαζί με το σκάνδαλο και φοροδιαφυγή!
- Μετά από επίσκεψη του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Θεόδωρου Δρεμέτσικα στην Εθνική τράπεζα στην Χαλκίδα, για να ελέγξει τις μισθοδοσίες των εργαζόμενων διαπιστώθηκε ότι οι υπογραφές, ήταν διαφορετικές από κατάσταση σε κατάσταση και καταλάβαμε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα πλαστότητας, υπογραφών κάποιων συναδέλφων!
Διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι τα χρήματα δεν είχαν μπει στο λογαριασμό των συγκεκριμένων συναδέλφων , αλλά σε άλλους!
Που πήγαν ακριβώς τα χρήματα;
Δεν ξέρουμε αν υπάρχει διαπλοκή με τους υπαλλήλους της τράπεζας η οποία ερευνά την υπόθεση.
Τα χρήματα μπήκαν στις τσέπες των εργοδοτών του φροντιστηρίου ή υπάρχει διανομή προς διάφορες κατευθύνσεις;
Ας το βρει η Δικαιοσύνη!
Ήδη η Δευτεροβάθμια έχει ξεκινήσει ΕΔΕ και οι καταθέσεις έχουν αρχίσει από σήμερα κιόλας!"
Τα στοιχεία ΣΟΚ βρίσκονται στα χέρια του Εισαγελέα, ενώ υπήρξε και παρέμβαση του Υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι οι τιμωρίες θα είναι αυστηρότατες!
ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΛΦΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΙΩΞΗ!
Γελοιότητες χαρακτηρίζει τις καταγγελίες και το πόρισμα της Επιθεώρησης εργασίας ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών Δημήτρης Καπέλης.
Κάνει λόγο για κομματική δίωξη από το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα από τον Υφυπουργό Συμεών Κεδίκογλου.
"Δεν υπάρχει καμία παρανομία, όλοι οι καθηγητές είναι στο ΙΚΑ.
Ο Μιχάλης Κουρουτός ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και μόλις έγινε Υφυπουργός ο Συμεών Κεδίκογλου ξεκίνησαν οι διώξεις ειςβάρος μας"

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του