''H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ''...

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει εδώ και τώρα γιατί έχει πάρει αντιλαϊκά μέτρα και παίρνει και άλλα, τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ...
μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στο Σχηματάρι Βοιωτίας.
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, πρέπει ο λαός να σκεφτεί πολύ καλά ποια θα είναι η εναλλακτική λύση, γιατί «την έχουμε ξαναπατήσει στο παρελθόν», και εξήγησε ότι πολλοί όταν είναι αξιωματική αντιπολίτευση, λένε και μεγάλες κουβέντες, στρογγυλεύουν κάποια ζητήματα και σιγά - σιγά τα αλλάζουν.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις που αφορούν την ΕΑΒ, είπε ότι αυτές οι  εξελίξεις αφορούν συνολικά την αμυντική πολεμική βιομηχανία της χώρας αλλά και όλους τους εργαζόμενους.
«Όταν έχεις εξάρτηση πολεμικού υλικού, εξοπλισμών, από άλλες χώρες, εντάσσεσαι στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, όταν απαξιώνεις το δικό σου εργατικό δυναμικό με επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις, στα δικαιώματα, στους μισθούς, και μειώνεις το προσωπικό, όταν δεν μπορείς να αναπτύξεις μια σειρά ζητήματα γιατί εξαρτάσαι τεχνολογικά και μάλιστα σε συνθήκες μιας βιομηχανίας που έχει λογισμικό, ανώτερη τεχνολογία και εξαρτάσαι από άλλες εταιρείες, από μονοπωλιακούς ομίλους, τότε είναι εύκολο να σου τυφλώσουν ακόμα και τα συστήματα αυτά, να μην μπορείς να δουλέψεις σε συνθήκες αμυντικής πολιτικής της χώρας, θωράκισης της εδαφικής ακεραιότητας κ.λπ», τόνισε.
Η πρόταση του ΚΚΕ, συνέχισε, έχει ένα συνεκτικό, ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων, δεν είναι συνθήματα. «Δεν μπορείς να έχεις εργαλεία στα χέρια σου για να αναπτύξεις την οικονομία, να κατανείμεις πόρους, να κατανείμεις και εργατικό δυναμικό, να εξαλείψεις την ανεργία αν δεν έχεις κοινωνικοποιημένες μεγάλες επιχειρήσεις ιδιαίτερα στρατηγικής σημασίας αυτές που ονομάζουμε μονοπώλια».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, αυτό προϋποθέτει στην εξουσία να είναι ο λαός και όχι να είναι η αστική τάξη, τα μονοπώλια και κάποιοι που τρώνε, «αυτοί είναι τα παράσιτα γιατί ο λαός δημιουργεί, οι εργαζόμενοι δημιουργούν όλο τον πλούτο αυτής της χώρας».
Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να εξασφαλιστούν σε όλη αυτή την πορεία τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων καθώς δεν μπορούν κατακτήσεις χρόνων να παίρνονται βήμα το βήμα πίσω.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην αυριανή απεργία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, επισημαίνοντας πως δεν είναι τα τελευταία μέτρα και συμπλήρωσε: «Εμείς έχουμε πει ότι αυτό το πολυνομοσχέδιο, που συζητιέται αύριο στη Βουλή, όχι μόνο δεν πρέπει να περάσει, πρέπει να αποσυρθεί αμέσως γιατί ανοίγει άλλους δρόμους και δυστυχώς δεν έχουμε φτάσει στο τέλος ακόμα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει προτείνει ονομαστική ψηφοφορία ώστε ο λαός να δει τι ψηφίζει ο κάθε βουλευτής εκεί που έχει πάει με την ψήφο του λαού στο κοινοβούλιο και βεβαίως να είμαστε σε ετοιμότητα γιατί σας προειδοποιούμε και ξέρετε ότι οι προειδοποιήσεις του ΚΚΕ έχουν βάση, έχουν επιβεβαιωθεί».
Καταλήγοντας τόνισε πως το ΚΚΕ πιστεύει ότι όλοι οι εργαζόμενοι είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει σαν μια γροθιά να ενωθούν, να αντιπαλέψουν τα αντιλαϊκά μέτρα, κυβερνήσεις, κόμματα που άλλα τους λέγανε χτες, άλλα σήμερα και άλλα τους λένε αύριο, και να ανοίξουν το δρόμο για μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του