"Φράκαρε" το Taxisnet - Για γερά νεύρα η υποβολή των δηλώσεων


TAXIsΠρος νέα παράταση οδεύουν οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς παρουσιάζονται σοβαρά εμπόδια στη συμπλήρωση και την υποβολή μέσω Διαδικτύου.
Παρά το γεγονός ότι το Taxisnet έχει «ανοίξει» από τις 24 Μαΐου μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί μόλις το 30% των φορολογικών δηλώσεων ή περίπου 1.800.000 σε σύνολο περίπου 6.000.000 δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθούν φέτος ηλεκτρονικά. Όπως δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης ήδη έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά περίπου 1.800.000 δηλώσεις, ενώ βρίσκονται προσωρινά αποθηκευμένες στο σύστημα περίπου 350.000 δηλώσεις.
Η παράταση των προθεσμιών κρίνεται αναγκαία καθώς τα προβλήματα είναι πολλά. Ειδικότερα:
Ταμεία, κύρια και επικουρικά, δεν έχουν στείλει ακόμη τις βεβαιώσεις αποδοχών στους συνταξιούχους ή έχουν στείλει βεβαιώσεις με λάθος ποσά.
Το ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet παρουσιάζει προβλήματα υπερφόρτωσης με αποτέλεσμα φορολογούμενοι και λογιστές να δυσκολεύονται στην αποστολή των φορολογικών δηλώσεων.
Το αδιαχώρητο για έναν κλειδάριθμο
Στις εφορίες και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μητρώου επικρατεί το αδιαχώρητο με τους φορολογούμενους που σπεύδουν να προμηθευτούν τον «πολύτιμο» κλειδάριθμο για να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση.
Πολλά τα προβλήματα στο Taxis
Βεβαιώσεις αποδοχών δεν έχουν έλθει, κύρια από επικουρικά ταμεία, και σε αρκετές περιπτώσεις είναι λανθασμένες.
Οι περίφημοι τόκοι δεν έχουν ανέβει στο taxis και οι τράπεζες αρνούνται να δώσουν βεβαιώσεις στους φορολογούμενους.

Βεβαιώσεις για τα τοκοχρεολύσια των δανείων δεν έχουν έλθει ακόμη και μια σειρά άλλα προβλήματα που παρουσιάζονται καθημερινά από αυτή την πλευρά.
Διαψεύδουν το "μπούκωμα" του TAXIS
"Δεν παρατηρείται καμία υπερφόρτωση των συστημάτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ούτε τεχνικά προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων, πόσο μάλλον "κατάρρευση" του συστήματος" αναφέρει, σε σημερινή του ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του