Τέλος στην έρευνα για τη Χρυσή Αυγή με 9 βουλευτές στη φυλακή - Τέλη Οκτωβρίου η δίκη της δεκαετίας


xrisi-avgi-vouliΜε την προφυλάκιση του εκπρόσωπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, το μεσημέρι της Πέμπτης κλείνει μια έρευνα οκτώ μηνών, που άρχισε στις 28 Σεπτέμβρη με τις πρώτες συλλήψεις μεταξύ των οποίων ήταν και του Νίκου Μιχαλολιάκου και κατέληξε με 9 βουλευτές του κόμματος στη φυλακή.
Ουσιαστικά, διώκεται όλη η ΚΟ του κόμματος καθώς σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές έχουν υποστεί περιορισμούς.
Η τελευταία σκηνή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά θα παιχτεί στις δικαστικές αίθουσες σε 2-3 μήνες από σήμερα.
Συνυπολογίζοντας τον Ευστάθι Μπούκουρα που ανεξαρτητοποιήθηκε, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που είναι στη φυλακή σήμερα είναι 9, όλοι με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.
Παρά το γεγονός ότι την πρώτη φορά άφησαν ελεύθερο τον εκπρόσωπο Τύπου της ΧΑ, Ηλία Κασιδιάρη σήμερα έκριναν πως είναι «ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων» και αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση εντός των φυλακών Κορυδαλλού.

Έτσι λοιπόν οι βουλευτές της ΧΑ που βρίσκονται στις φυλακές είναι μαζί και με τον ανεξάρτητο, πλέον, Στάθη Μπούκουρα, οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Οι υπόλοιποι βουλευτές της ΧΑ που δεν έχουν προφυλακιστεί βρίσκονται είτε σε κατ' οίκον περιορισμό είτε ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα η Ελένη Ζαρούλια και ο Δημήτρης Κουκούτσης βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό, όπως και ο Νίκος Μίχος (μέχρι να αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο αν θα προφυλακιστεί ή όχι).
Από την άλλη πλευρά, στο Μιχάλη Αρβανίτη απαγορεύθηκε η συμμετοχή σε εκδηλώσεις της ΧΑ και η έξοδός του από τη χώρα. Το ίδιο ισχύει και για τον Αντώνη Γρέγο, ο οποίος πλήρωσε και εγγύηση 20.000 ευρώ. Στους Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση και Πολύβιο Ζησιμόπουλο έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ. Στον Ηλία Παναγιώταρο έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ελεύθερος είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.
Η δίκη θα αποτελέσει την υπόθεση της δεκαετίας
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος της Δικαιοσύνης είναι οι διαδικασίες να ξεκινήσουν όσο πιο σύντομα γίνεται και αυτό προσδιορίζεται χρονικά περίπου στα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη. Άλλωστε, μέλημά των δικαστικών αρχών είναι να μην λήξει το 18μηνο και αφεθούν όλοι ελεύθεροι.
Πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς, με έντονη την οσμή πρόωρων εκλογών, επιθυμεί να διεξαχθούν χωρίς τη Χρυσή Αυγή.
Αυτό, άλλωστε, αποτελεί και ένα από τα βασικά επιχειρήματα των υπόδικων -προφυλακισμένων βουλευτών του κόμματος οι οποίοι εξαπολύουν συνεχώς κατηγορίες για κατασκευασμένες δίκες και ψευδή στοιχεία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του