Μίτσελ: «Θα υπάρξει μια έκπληξη μέχρι τη Δευτέρα»

Μίτσελ: «Θα υπάρξει μια έκπληξη μέχρι τη Δευτέρα»



Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που βρίσκονται στο Ζέεφελντ για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας και τους νέους παίκτες, για τα πλάνα του ενόψει της νέας σεζόν αλλά και τις μαδριλένικες... σειρήνες που τον καλούν σπίτι του.

Ο Μίτσελ μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο Ζέεφελντ για τα εξής:

Τους Κάταϊ, Βλαχοδήμο και Γιαταμπαρέ, και το ότι ο Γιαταμπαρέ χρησιμοποιείται ως κεντρικό χαφ:

«Στο τέλος πρέπει να πάρεις αποφάσεις. Θα μπορούσαν να ήταν άλλοι παίκτες στις θέσεις τους. Ψάχνουμε όμως σε συγκεκριμένες θέσεις. Για κινήσεις σε αυτές τις θέσεις. Σίγουρα μπορεί να πει κανείς πως δεν είναι σωστές οι αποφάσεις. Για μένα είναι οι σωστές. Πάντα με μεγάλο σεβασμό και ειλικρίνεια για τους παίκτες που δεν είναι εδώ. Για τον Γιαταμπαρέ, με τις απουσίες του Μανιάτη και του Σάμαρη θέλαμε να τον δοκιμάσουμε ως κεντρικό χαφ. Εκεί τον κοιτάζουμε».

Τις αποφάσεις του για το ταξίδι στις ΗΠΑ:

«Ναι. Έχω αποφασίσει ποιοι θα ταξιδέψουν στην Αμερική. Έχουμε ήδη μια ιδέα. Δεν σημαίνει αυτό πως έχουμε κάνει μια λίστα. Σήμερα είναι Κυριακή και μένουν 9 μέρες για τις ΗΠΑ. Και θα έχουμε και εκπλήξεις. Ή τελοσπάντων μια έκπληξη. Εδώ είμαστε ήδη 32 παίκτες.

»Με άλλους 4 που περιμένουμε θα είναι 36. Θα έχουμε μια έκπληξη μέχρι την επόμενη Δευτέρα. Δεν γίνεται να ταξιδέψουμε όλοι και πρέπει να αποφασίσουμε. Σε αυτό το β΄ στάδιο της προετοιμασίας σημασία έχει να πάρουν λεπτά συμμετοχής όλοι οι παίκτες και δεν μπορούμε να έχουμε τόσους πολλούς».

Το τι μπορεί να είναι αυτή η έκπληξη και τι έχει ζητήσει για τον αριθμό των παικτών του ρόστερ:

«Μπορεί να είναι η έκπληξη του φορ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Πέρυσι για παράδειγμα είχαμε δύο όχι και τόσο θετικές εκπλήξεις προς το τέλος, όπως οι αποχωρήσεις των Φετφατζίδη και Φέισα. Οι εκπλήξεις δεν σημαίνουν μόνο μεταγραφές. Μπορεί να σημαίνουν και αποχωρήσεις.

»Αυτό το έχω ζητήσει στον σύλλογο. Αναφέρομαι στον αριθμό. Καταλαβαίνετε πως δεν μπορώ να λέω ονόματα. Καταλαβαίνει κανείς τις δυσκολίες για το ρόστερ, αλλά έχουμε μιλήσει με την ομάδα. Είπαμε για 22-23 παίκτες μαζί με τον Ολαϊτάν, που μας λείπει πολύ. Μακάρι να είναι ο 24ος ο Ολαϊτάν. Μακάρι να έχουμε σύντομα καλά νέα».

Την εικόνα της ομάδας με την Παρί και το πόσο στοιχίζει η έλλειψη επίσημων αγώνων πριν από το Τσάμπιονς Λιγκ:

«Όταν βλέπεις το αποτέλεσμα, λες πως ήμασταν χάλια, αλλά δεν ήμασταν τόσο άσχημα. Δεν ήμασταν τόσο κακοί. Η Παρί χτύπησε πολύ και δυνατά, αλλά δεν θα είχαν αλλάξει πολλά πράγματα εάν είχαμε επίσημα ματς στα πόδια μας. Πέρυσι ήταν δύο τα σκληρά αποτελέσματα. Τα σκορ στα φιλικά της προετοιμασίας που παίξαμε με ομάδες, που έδειξαν πως μπορούν να σε κερδίσουν με το παραμικρό λάθος που μπορείς να κάνεις. Το δεύτερο νέο που ήταν αρνητικό και κάτι σκληρό για εμάς, ήταν η βαριά ήττα με την Παρί, γιατί είδαμε πως σε 45 λεπτά μπορείς να χάσεις από μια μεγάλη ομάδα. Ήταν ένα πολύ καλό μάθημα για μας. Στο Παρίσι χάσαμε στο τέλος, αλλά ανάμεσα στα δύο ματς ήμασταν πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Είχαμε προκριθεί ήδη όμως. Ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς».

Τον Κολοβό και τους άλλους Έλληνες:

«Είναι εκτός από τον Κολοβό και άλλα παιδιά. Ο Αυλωνίτης, ο Μπουχαλάκης και ο Παπάζογλου. Φέτος έχουμε πιο πολλούς Έλληνες από ποτέ. Μπορεί να ακούγεται για κάποιους τρελό, αλλά πιστεύω πολύ στον Έλληνα παίκτη. Ίσως περισσότερο από εσάς. Μήπως εγώ έχω βρίσκω μια πιο μεγάλη ευκολία από τους προηγούμενους; Οι Έλληνες βοηθούν πολύ και δίνουν τα πάντα. Παίζουν μεγάλο ρόλο στο πόσο ομαδικά παίξαμε. Μακάρι να ήταν έτσι όλες οι ομάδες. Δεν γίνεται κάθε απόφαση του τεχνικού τιμ να είναι σωστή. Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν το τι μπορούν και αξίζουν».

Τον Αμπιντάλ και την ηλικία του:

«Θα μας βοηθήσει πολύ ο Αμπιντάλ. Το κάνει ήδη. Το καταλαβαίνω από το πως τον κοιτάνε οι συμπαίκτες του και το πόσο πολύ τον σέβονται. Σε έναν αγώνα όπως ο χθεσινός, εάν δεν σας πει κανείς ή δεν το ξέρετε πως είναι 35, δεν θα το καταλαβαίνετε. Θα κάνει πολύ καλό στον Σιόβα, που ήταν εξαιρετικός πέρυσι. Ο ανταγωνισμός τους θα είναι πολύ καλός. Όσο πιο πολύ όρεξη έχουν οι δύο αυτοί παίκτες τόσο το καλύτερο.

»Ίσως να μπορούν να παίξουν και μαζί. Όσο για την ηλικία, μήπως αυτοί που τα λένε είναι οι ίδιοι που νόμιζαν πέρυσι ότι δεν θα πηγαίναμε καλά; Σε αυτήν την ομάδα έχουν παίξει παίκτες σε μεγάλη ηλικία, που έπαιξαν πολύ καλά. Όπως οι Κοβάσεβιτς, Μέλμπεργκ και Ιμπαγάσα και ακόμα και οι Ριβάλντο και Γκόγκιτς. Έχει να κάνει με την ποιότητα και τον χαρακτήρα. Και μην ανησυχείτε. Θα τον προσέχουμε με τον γιατρό τον Ερίκ Αμπιντάλ».

Τις σκέψεις του για τρία στόπερ και τις ανάγκες για το ρόστερ:

«Περνάει από το μυαλό μου να παίζουμε και με τρία στόπερ πίσω. Για το ρόστερ πολλές φορές ελπίζεις και νομίζει πως το έκλεισες και μετά να φύγει παίκτης όπως πέρυσι ο Φέισα».

Το πόσους παίκτες θα ήθελε ακόμα:

«Δεν μπορώ να πω ότι μας λείπουν 3-4 παίκτες. Είναι η προετοιμασία. Να δούμε τι υλικό έχουμε και μετά να προχωρήσουμε στη λήψη των αποφάσεων. Η αγορά κινείται πολύ αυτούς τους μήνες και προς το τέλος ίσως υπάρξει μια καλή ευκαιρία για μας».

Τις όποιες... ελλείψεις και τον φορ:

«Δεν υπάρχουν κενά. Εάν με ρωτήσετε για τον φορ, ναι, μας λείπει ένας στράικερ και πιστεύω πως ο πρόεδρος θα τον φέρει. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Από όσους έχετε γράψει στις εφημερίδες δεν βγήκε ακόμα το όνομά του. Πρέπει να καταλάβετε πως είναι δύσκολο για μας το να κινηθούμε όπως θα θέλαμε στην αγορά. Μπορούμε να έχουμε το μπάτζετ που χρειάζεται και να έχουμε συμφωνήσει με παίκτη και στο τέλος να αποφασίζει να πάει σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, όπως με τον Φινμπόγκασον που αποφάσισε να πάει στη Ρεάλ Σοσιεδάδ».

Τον Πουλίδο και τι στιλ επιθετικού θέλει:

«Πιστεύω πως με τον Πουλίδο θα βρεθεί λύση μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Είμαι αισιόδοξος. Χρειαζόμαστε έναν νεαρό παίκτη. Κοστίζει πολλά. Άμα πάει πολύ καλά στην Ελλάδα θα πουληθεί ακριβά όπως ο Μήτρογλου. Και δεν είναι εύκολο να βρούμε τέτοιους παίκτες. Πρέπει να τα βρούμε στο οικονομικό και μετά να αποφασίσουν να έρθουν εδώ. Δεν είναι εύκολο. Ένα παράδειγμα είναι ο Νταβίντ Βίγια που τελειώνει το συμβόλαιό του με την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά πήρε την απόφαση να πάει αλλού. Δεν θα ήταν άσχημα να είχε έρθει σε εμάς ο Βίγια».

Τον Κασάμι, τον Ομάρ και τους άλλους παίκτες:

«Ο Κασάμι είναι παίκτης που θέλει επαφή με την μπάλα. Ψάχνει την μπάλα παντού. Είναι παίκτης box to box. Παίκτης με μεγάλη ποιότητα, που θα πρέπει να βρει μία οργάνωση στην τακτική και μία... οργάνωση στον χαρακτήρα του. Είναι πολύ δυνατός στον ανταγωνισμό. Πρέπει να βρει και εκεί οργάνωση. Τα στοιχεία αυτά θα μας κάνουν καλό. Ο Ομάρ εκτός από δεξί μπακ μπορεί να παίξει και δεξί χαφ. Για αυτό και κοιτάμε την περίπτωση να παίξουμε με τρεις αμυντικούς. Στα πλάγια έχουμε τον Χολέμπας, τον Μαζουάκου, τον Ντοσεβί και τον Ομάρ».

Τον Ντοσεβί:

«Είναι ένας κλασικός παίκτης, που παίζει πάνω στη γραμμή στα πλάγια. Πρέπει ο Ντοσεβί να βελτιώσει την κίνησή του γιατί μπορεί να μας βοηθήσει πολύ. Όσοι παίκτες είναι τώρα και όσοι μπορεί να έρθουν δεν θα είναι έτσι απλώς βασικοί. Πρέπει να παλέψουν. Θα υπάρχει ανταγωνισμός. Πέρυσι είχαν όλοι τα λεπτά και τις ευκαιρίες τους. Εκείνοι πρέπει να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Πολλές φορές ο ίδιος ο παίκτης είναι αυτός που βγάζει τον εαυτό του από την ενδεκάδα. Πιστεύω πως παίρνω τις σωστές αποφάσεις. Είχα δεχθεί κριτική για τον Μήτρογλου, αλλά δεν ξέρω πόσο καλό του έκανε να τον βάζω μετά συνέχεια. Πάλεψε πολύ για να βρει τη θέση του στην ομάδα. Έμεινε ο μόνος φορ και την εμπιστοσύνη που του δείξαμε την ανταπέδωσε με γκολ. Τώρα δεν μου φαίνεται ο πιο καλός φορ, διότι θεωρώ πως οι καλύτεροι επιθετικοί είναι οι δικοί μας».

Τον Κάμπελ:

«Θα μας άρεσε να βρούμε έναν άλλον Κάμπελ. Είναι δύσκολο να το βρούμε. Επίσης, πέρυσι όταν ήρθε κανείς δεν τον περίμενε τόσο καλό. Μιλάμε όμως πολύ για το παρελθόν. Φέτος θα είναι διαφορετικά και πολύ πιο δύσκολα, γιατί όλες οι ομάδες θα μας περιμένουν».

Τα στοιχεία που θέλει και το πόσο θα βοηθήσουν οι αγώνες στις ΗΠΑ:

«Θα έλεγα πως πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες πιο καλά τα ματς. Πότε πρέπει να παίξουν πιο επιθετικά και πότε πιο αμυντικά. Τα στοιχεία τα έχουν, αλλά να το καταλάβουν αυτό ανάλογα με τη ροή του αγώνα. Εμείς πρέπει να ελέγχουμε τη γραμμή του παιχνιδιού. Όχι αυτή εμάς. Σίγουρα θα μας βοηθήσουν πολύ αυτά τα ματς. Τα παιχνίδια στις ΗΠΑ θα συμβάλλουν στην προετοιμασία. Η προετοιμασία δεν είναι μόνο τακτική και φυσική κατάσταση. Είναι όμως και η ψυχολογία και η λογική που θα έχουν οι παίκτες μέσα στη χρονιά».

Τις... σειρήνες για Ρεάλ και Εθνική Ισπανίας και το εάν φαντάζεται και του χρόνου τον εαυτό του στον Ολυμπιακό:

«Δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις να χάνει η ομάδα σου, για να πάρεις τη θέση του προπονητή. Δεν το χαίρεσαι αυτό. Καλύτερα να μείνει η ιστορία έτσι όπως έμεινε. Έχω τόσο μεγάλη αγάπη και τόσο σεβασμό για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ισπανίας. Είναι φίλος μου και τον σέβομαι πολύ για τη δουλειά του. Όταν έβλεπα το όνομά μου ως διάδοχό του κοιτούσα αλλού. Δεν μου άρεσε αυτό. Δεν χαίρομαι όταν χάνουν οι εχθροί μου. Πόσο μάλλον όταν χάνουν οι φίλοι μου.

»Δεν πανηγύρισα το γκολ του Γκοδίν. Πανηγύρισα το γκολ του Σέρχιο Ράμος. Για τον Ολυμπιακό θα δώσω την ίδια απάντηση. Όσοι μένουν κοντά μου ξέρω το πόσο ευχαριστημένος είμαι εδώ. Όλα είναι εύκολα για μένα. Όσο θα κάνω τη δουλειά μου εδώ θα συνεχίσω. Είμαι 100% ευχαριστημένος εδώ. Είμαι ευτυχισμένος. Μόνο που μου λείπουν τα παιδιά μου και το εγγόνι μου. Μακάρι για κάθε προπονητή να είναι έτσι η ομάδα του».

Τους διεθνείς του Μουντιάλ και τον Σάμαρη, που είχε προβλέψει πως θα κληθεί:

«Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου στο Μουντιάλ. Καθένας από αυτούς που αγωνίστηκαν μπορεί να πάει σε ένα πιο καλό πρωτάθλημα. Μου το είχε πει ο Σάντος για τον Σάμαρη (σ.σ.: γέλια). Για αυτό ήμουν σίγουρος. Ο Σάμαρης είναι το πιο καλό παράδειγμα για κάθε παίκτη. Ήρθε και έμεινε. Έμεινε και το πάλεψε. Όπως ήρθαν οι Αυλωνίτης, Μπουχαλάκης και Παπάζογλου. Ακόμα και όταν δεν έπαιζε η συμπεριφορά του ήταν πολύ καλή. Πέρα από πολύ καλός παίκτης, είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Θα γίνει ξανά βασικός για μας».

Τις απόψεις του Σάντος για τον Σιόβα:

«Άκουσα τον Σάντος σε εκείνη την συνέντευξη Τύπου και δεν είπα ακριβώς αυτό. Ένα φιλικό δεν είναι αρκετό για να δει κανείς πώς είναι ο Σιόβας. Σέβομαι ό,τι έχει κάνει ο Σάντος στην Εθνική. Πρέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο να τον ευχαριστεί για ό,τι έχει κάνει. Τον σέβομαι τόσο πολύ και έχει κάνει τόσο καλή δουλειά, που δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα πει πως ο Σιόβας έπρεπε να είναι στην Εθνική».

Την αντιμετώπιση των Ισπανών για τον Ολυμπιακό:

«Θα ήταν έκπληξη για σας εάν καταλάβετε πόσοι μας βλέπουν από την Ισπανία. Ο Ολυμπιακός με την Γιουνάιτεντ στην Ισπανία ήταν σε ανοιχτό κανάλι και είχε μεγάλη τηλεθέαση. Σήμερα έμαθα πως οι Ισπανοί αγόρασαν τα δικαιώματά μας για το τουρνουά των ΗΠΑ. Σίγουρα στην Ισπανία ξέρουν πολύ καλά την ομάδα, όχι επειδή είμαι εγώ εδώ, αλλά για τα αποτελέσματα και την παρουσία της. Πριν από  δύο χρόνια δεν θα βλέπαμε ποτέ το Λίβερπουλ - Ολυμπιακός στην Ισπανία. Υπάρχει μια πρόοδος στην ομάδα. Δεν ξέρω όμως εάν εσείς το καταλαβαίνετε αυτό. Έχει αλλάξει και εσωτερικά η ομάδα. Κάνει πρόοδο και θα αλλάξει και άλλο καθώς όλοι μαθαίνουμε».

Την ευρωπαϊκή πορεία και το τι θα άλλαζε στη ρεβάνς του Ολντ Τράφορντ:

«Να ρωτήσουμε την Μπενφίκα για αυτό. Που πέρυσι είχε μία μεγάλη απογοήτευση στο Τσάμπιονς Λιγκ και μετά έφτασε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Κάποια μέρα το καλοκαίρι στη παραλία (γιατί είμαι παντρεμένος αλλά πηγαίνω εκεί) θυμήθηκα την κλήρωση που είχαμε και την χαρά που υπήρχε τότε από πολύ κόσμο, μόλις μάθαμε τους αντιπάλους. Μετά είδαμε την δυσκολία που υπήρχε.

»Μετά είδαμε πως δύο από τις τρεις ήταν πρωταθλήτριες και μία έφτασε τελικό. Βλέποντας το παρελθόν και το τι κάναμε πρέπει να έχουμε πολύ ωραίο συναίσθημα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που είναι αδύνατο, αλλά θα το ήθελα πολύ, θα ήταν θα γύριζα πίσω τον χρόνο και να παίζαμε τη ρεβάνς με τη Μάντσεστερ. Δεν γίνεται. Είναι παραμύθι. Θα ξαναγράφαμε όμως την ιστορία μας. Για την ενδεκάδα, ναι. Το ίδιο θα έκανα. Ίσως να έμπαινα εγώ για να τελειώσω τις φάσεις. Θα έλεγα στον Ντε Χέα να αφήσει και καμιά μπάλα».

Την περσινή απουσία του κόσμου από τις κερκίδες και το τι μήνυμα θέλει να στείλει:

«Το να μη γεμίσει το γήπεδο είναι κάτι που γίνεται για κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τον κόσμο. Πάντα ένιωθα την αγάπη και την υποστήριξη του κόσμου. Το μήνυμα είναι πως θα ξαναγράψουμε την ιστορία μας, αλλά δίχως αυτόν δεν μπορούμε. Εάν τον νιώθουμε πολύ κοντά μας, όπως πέρυσι, θα είμαστε πολύ καλά. Όταν λέω ευχαριστημένος εννοώ και αυτό. Βάζω και την παράμετρο του κόσμου. Δεν ξέρω εάν αυτό όμως φαίνεται και το καταλαβαίνουν όλοι. Δεν ξέρω εάν το καταλαβαίνετε».

Πηγή : zougla.gr 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του