Ιατρικός Σύλλογος Θηβών..


Το απόγευμα της 7ης Ιουλίου οι Ιατροί μέσω μηνύματος στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση ενημερώθηκαν για την υπ΄αριθμόν Υ9/οικ.53768/2014 (ΦΕΚ Β΄1796/01.07.2014) Υπουργικής Απόφασης, που αφορά τα μηνιαία όρια δαπάνης ΕΟΠΥΥ ανά ασφαλισμένο, τα οποία κυμαίνονται αναλόγως της ειδικότητας και της γεωγραφικής περιοχής.
Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία του θεραπευτικού έργου του κάθε Ιατρού, διότι του ζητείτε να αντιμετωπίσει τον άρρωστο με λογιστικά κριτήρια, αντί να τον αφήνει να διαλέγει με καθαρά θεραπευτικά κριτήρια το κατάλληλο φάρμακο για να τον θεραπεύσει. Μέσα σ΄όλον αυτό τον παραλογισμό δεν προβλέπεται τίποτε για τους χρονίως πάσχοντες που χρήζουν ιδιαίτερης φαρμακευτικής αγωγής.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών εκφράζει την αγανάκτηση του και καταδικάζει το μέτρο επιβολής πλαφόν στη συνταγογράφηση γιατί είναι αυθαίρετο, αντιεπιστημονικό και εις βάρος των ασφαλισμένων και του θεραπευτικού έργου των Ιατρών.
Η Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας
Φιλιώ Πρωτόπαπα Λουκάς Ανανίκας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του