Ο Ολάντ προειδοποιεί για κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Ευρώπη

«Ο χαμηλός πληθωρισμός έχει αρνητικές συνέπειες στα έσοδα και στο χρέος», ανέφερε

Ο Ολάντ προειδοποιεί για κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Ευρώπη«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρώπη» τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρ.Ολάντ, στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό Μ.Βαλς. Ο Ολάντ επισημαίνοντας ότι ο χαμηλός πληθωρισμός έχει αρνητικές συνέπειες, τόσο στα έσοδα όσο και στο χρέος, είπε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την ισοτιμία του ευρώ. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η Bundesbank, καθώς και η ΕΚΤ έχουν συνείδηση του κινδύνου.

Ειδικότερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde o Γάλλος πρόεδρος σημείωσε: «Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρώπη: στη Γαλλία, ο πληθωρισμός δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηλός» και πρόσθεσε «ενώ η χαμηλή ανάπτυξη έχει επιπτώσεις στα φορολογικά έσοδα, ο χαμηλός πληθωρισμός έχει επίσης αρνητικές συνέπειες, τόσο στα έσοδα όσο και στο χρέος».

«Πολλά θα εξαρτηθούν από την ισοτιμία του ευρώ που έπεσε τις τελευταίες ημέρες, όμως πολύ λίγο. Η Bundesbank έχει συνείδηση του προβλήματος αυτού, όπως δείχνει η επιθυμία της για αύξηση των μισθών στη Γερμανία κατά 3%. Όσο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία. Ξέρω ότι το εξετάζει», διαβεβαίωσε.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς την Παρασκευή εμφανίστηκε επίσης ανήσυχος για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού, σημειώνοντας ότι «σε ευρωπαϊκό επίπεδο η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός υποχωρούν σε σχέση με αυτό που θα περιμέναμε».

Ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι αναμένει από τη Γερμανία να βοηθήσει περισσότερο την ανάπτυξη. «Τα εμπορικά πλεονάσματά της και η οικονομική της κατάσταση τής επιτρέπουν να επενδύει περισσότερο. Είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να παραχωρήσει η Γερμανία στη Γαλλία και την Ευρώπη», εξήγησε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του