Ο εφιάλτης επιστρέφει στην Αργεντινή


Για δεύτερη φορά μέσα σε δεκατρία χρόνια ο εφιάλτης της χρεοκοπίας βρίσκεται πάνω από την Αργεντινή. Οι διαπραγματεύσεις με τα κερδοσκοπικά ταμεία δεν κατέληξαν σε συμφωνία. «Μας ζητούσαν κάτι που δεν μπορούσαμε να δώσουμε. Πρέπει να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Αξελ Κισίλοφ

Ο εφιάλτης επιστρέφει στην Αργεντινή
Ο εφιάλτης της χρεοκοπίας επιστρέφει στην Αργεντινή, για δεύτερη φορά μέσα σε δεκατρία χρόνια, μετά την κατάρρευση των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τα κερδοσκοπικά ταμεία (hedge funds) που ζητούν να αποπληρωθούν πλήρως για τα ομόλογά τους διεκδικώντας ποσό ύψους 1,33 δισ. δολαρίων.

Ομως, με τη Standard & Poor's και τη Fitch να έχουν θέσει τη χώρα σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» και τους αρμόδιους φορείς (ISDA) να εξετάζουν αν οι τρέχουσες εξελίξεις συνιστούν «πιστωτικό γεγονός», η κυβέρνηση της Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ αρνείται να κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα:
Απειλεί να προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης επιρρίπτοντας τις ευθύνες για όσα έχουν συμβεί τόσο στον Αμερικανό δικαστή Τόμας Γκρίεζα που δικαίωσε τους κερδοσκόπους, όσο και στον Αμερικανό διαμεσολαβητή Ντάνιελ Πόλακ τον οποίο χαρακτηρίζει «ανίκανο».
Ο εφιάλτης επιστρέφει στην Αργεντινή
Παράλληλα, ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Αργεντινής, Γιοργκ Καπίτανιτς, κάλεσε τους δανειστές της χώρας να ζητήσουν τα χρήματά τους -συνολικά 539 εκατ. δολάρια- τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί στην Bank of New York Mellon, αλλά δεν τους έχουν καταβληθεί λόγω της απόφασης Γκρίεζα να μπλοκάρει την εκταμίευσή τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του