Όλοι οι πρόεδροι των Δ.Σ. της Βοιωτίας και οι Αντιδήμαρχοι Λεβαδέων

Όλοι οι πρόεδροι των Δ.Σ. της Βοιωτίας και οι Αντιδήμαρχοι Λεβαδέων

Συναίνεση επικράτησε στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Λιβαδειάς

Πρόεδρος εξελέγη η Ελίζα Γεωργαντά.
 Συναινετικό ήταν το κλίμα στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη προεδρείου στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων κατά τη διάρκεια του οποίου πρόεδρος με 27 ψήφους και 6 λευκά εξελέγη η Ελίζα Γεωργαντά.
Αντιπρόεδρος με 23 υπέρ και 10 λευκά εξελέγη ο Σπύρος Γκικόπουλος από την παράταξη του Άρη Ρούσσαρη ενώ γραμματέας με 28 υπέρ και 5 λευκά εξελέγη η Νάνσυ Χέβα από τον συνδυασμό του Γιώργου Ζιώγα
Το λευκό ήταν η επιλογή των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, με τον επικεφαλής Νώντα Κοτσικώνα να δηλώνει ότι η εκλογή προέδρου, με βάση τον Καλλικράτη, είναι καθαρά θέμα της πλειοψηφίας.

Η αρχή της αναλογικότητα επικράτησε και στην ανάδειξη των μελών των Επιτροπών.
Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχθηκαν, από την πλειοψηφία ο Ανδρέας Διαμαντόπουλος, Στέλιος Θεοδωρόπουλος, Κατερίνα Κοσκοβόλη, Γιώργος Κωτσαδάμ και Γιάννα Νταντούμη.
Από την μείζον μειοψηφία και την παράταξη του Άρη Ρούσσαρη Συμμαχία Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης ο Αλέκος Μητάς, από την Λαϊκή Συσπείρωση ο Νίκος Μπράλιος και από την Ενωτική Πρωτοβουλία ο επικεφαλής Γιώργος Ζιώγας.
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τακτικά μέλη εξελέγησαν, από την πλειοψηφία:
Δημήτρης Καράντζαλης, Σωτήρης Καρβούνης, Παγώνα Κουτούλα, Χρήστος Παπαθανασίου και Στέλιος Σαλαπατάρας
Από τη μειοψηφία οι: Κώστας Σωτηρόπουλος, Πέτρος Αρκουμάνης και Αλέκος Καρκάνας.
Τέλος εκπρόσωποι στην ΠΕΔ Στερεάς εξελέγησαν από την πλειοψηφία ο Ανδρέας Διαμαντόπουλος, ο Κώστας Καπλάνης, η Κατερίνα Κοσκοβόλη και η Γιάννα Νταντούμη και εκ θέσεως η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου. Από την αξιωματική και ελάσσονα αντιπολίτευση εξελέγησαν ο Αριστείδης Ρούσσαρης και ο Νώντας Κοτσικώνας.
«Σε οτι αφορά την μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε μια αναλογική συμμετοχή όλων των συνδυασμών και η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε συναινετικά», είπε ο Αλέκος Μητάς από την «Συμμαχία» και πρόσθεσε: «Εμείς θα καταθέσουμε την αγάπη μας και την εμπειρία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες για να πάει ο δήμος μας μπροστά»
Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που συμμετείχε κανονικά στις ψηφοφορίες εκτός από την εκλογή προεδρείου ο Νώντας Κοτσικώνας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σε ότι αφορά τις διαδικασίες εκλογής προεδρείου επειδή με βάση τον Καλλικράτη είναι ουσιαστικά υπόθεση της πλειοψηφίας ανεξάρτητα από το πρόσωπο που εκλέχθηκε εμείς από την αρχή είχαμε πει ότι θα ψηφίσουμε λευκό αφού δεν είναι δική μας υπόθεση. Ευχηθήκαμε καλή επιτυχία την πρόεδρο και αυτό που ζητήσαμε είναι να σταθεί στην ουσία και όχι στον τύπο».
Ο Γιώργος Ζιώγας επεσήμανε σχετικά με τις διαδικασίες: «Υπήρξε συναίνεση και τα πρόσωπα ήταν κοινής αποδοχής, ύπαρξε εκπροσώπηση από όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα από τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης». Παράλληλα αναφερόμενος το μέλλον υπογράμμισε ότι «Τα πράγματα είναι δύσκολα, ο Καλλικράτης έχει αποτύχει, πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του νόμου και να δοθούν χρήματα στην αυτοδιοίκηση».
Από την «Αξιοκρατία» ο Αλέκος Καρκάνας αφού επεσήμανε ότι «το νέο Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε καλά με ένα έμπειρο προεδρείο», συμπλήρωσε: «Η αντιπολίτευση βοήθησε στις διαδικασίες και αυτό δείχνει πως θα λειτουργήσουμε, είμαι αισιόδοξος, εμείς θα είμαστε θετικοί αλλά και αυστηροί».
Τέλος η δήμαρχος Γιώτα Πούλου εξέφρασε την ικανοποίηση της για την συμμετοχή γυναικών (έξι) και νέων στα όργανα και συνέχισε : «Η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά με συναίνεση όλων των παρατάξεων και αυτό αποτελεί ένα θετικό μήνυμα για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι απόψεις μας διαφέρουν από αυτές του Καλλικράτη ότι δηλαδή η πλειοψηφία και οι παρατάξεις της μειοψηφίας ψηφίζουν ξεχωριστά για τα όργανα  του ΔΣ διότι αυτό αποτρέπει τις πλατιές συνεργασίες και συναινέσεις που μπορούν να δημιουργηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα μπορούσε η απλή αναλογική να εξασφαλίσει αυτή τη μεγαλύτερη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων».
Και η κ. Πούλου κατέληξε: «Θα πορευτούμε με δημοκρατία, διαφάνεια και συναίνεση».

antidimarxoi
Τους Αντιδημάρχους ανακοίνωσε η Γ. Πούλου:
Γ. Νταντούμη, Σ. Θεοδωρόπουλος, Γ. Κωτσαδάμ, Γ. Δημητρόπουλος, Κ. Καπλάνης και Θ. Φορτώσης
Χθες η δήμαρχος Γιώτα Πούλου ανακοίνωσε τους Αντιδημάρχους στους οποίους και εκχώρησε συγκεκριμένες αρμοδιότητες.
Η Γιάννα Νταντούμη ανάλαβε τους τομείς Κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης (που έχουν ιδιαίτερη σημασία στην δύσκολη συγκυρία που βιώνουν οι πολίτες και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες) προσχολικής παιδείας και δια βίου μάθησης.
Ο Στέλιος Θεοδωρόπουλος τα τεχνικά έργα, την εποπτεία και ευθύνη πολεοδομικού σχεδιασμού, αδειοδότησης και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων
Ο Γιώργος Κωτσαδάμ τις αρμοδιότητες καθαριότητας, περιβάλλοντος, πρασίνου, καθώς επίσης την διαχείριση και συντήρηση των οχημάτων.
Ο Γιάννης Δημητρόπουλος ανέλαβε τον πρωτογενή τομέα, αγροτική ανάπτυξη και κτηνοτροφία ενώ ορίστηκε και αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την Δημοτική Ενότητα Κορώνειας
Ο Κώστας Καπλάνης ανέλαβε τους τομείς ηλεκτρομηχανολογικών έργων, σηματοδότηση, συγκοινωνιών και εγκαταστάσεων και Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για  τις Δ.Ε. Δαύλειας και Χαιρώνειας
Τέλος ο Θανάσης Φορτώσης ανέλαβε την πολιτική προστασία και αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τη Δ.Σ. Κυριακίου.
Υγεία, δύναμη και καλό έργο ευχήθηκε η Γιώτα Πούλου στους Αντιδημάρχους οι οποίοι με την σειρά τους την ευχαρίστησαν για την εμπιστοσύνη που τους έδειξε και δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια να ανταποκριθούν στο έργο τους και στις προσδοκίες των πολιτών και της δήμαρχου από την δυναμική και την εργατικότητα της οποίας όπως είπαν αντλούν δύναμη.
Τέλος να σημειωθεί ότι Αντιδήμαρχοι χωρίς αντιμισθία είναι η Γ. Νταντούμη και ο Γ. Δημητρόπουλος

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
kokontinisΣτην Θήβα πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε ο Θανάσης Κοκοντίνης, αντιπρόεδρος ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου και Γραμματέας η Ιουλία Κοντού.




ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
Τον νεότερο πρόεδρο στην σύγχρονη ιστορία του, σε ηλικία 37 χρόνων ανέδειξε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμο Ορχομενού. Ο δημοσιογράφος Λάμπρος Ρόδης, δημοτικός σύμβουλος για 3η συνεχόμενη θητεία είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ορχομενού για την περίοδο 2014 – 2017.
orx
Αντιπρόεδρος εξελέγη από τον συνδυασμό του Κώστα Ξηρογιάννη «Ορχομενός Νέα Εποχή» η Βούλα Καράλη και γραμματέας ο επικεφαλής του συνδυασμού Ορχομενός Πορεία με αξιοπιστία Γιάννης Σταφανίδης.
Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκτός από την δήμαρχο Λουκά Υπερήφανο που συμμετέχει αυτοδικαίως εξελέγησαν οι: Ζυγογιάννης Αλέξανδρος, Καραβαγγέλη Βασιλική, Κόκκινος Ιωάννης, Φεργαδιώτης Ευθύμιος, Ξηρογιάννης Κων/νος και Τριανταφύλλου Λουκάς
Αναπληρωματικά μέλη οι:  Μέττας Λουκάς, Μπαμπλέκος Χρήστος, Νίκας Δημήτριος, Ζυγούρης Γεώργιος και Τσάπρας Νεκτάριος:
Στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής με πρόεδρο τον Γιάννη Νταβαλούμη εξελέγησαν οι: Ζυγογιάννης Κων/νος, Μέττας Λουκάς, Μπαμπλέκος Χρήστος, Νίκας Δημήτριος, Τσιγαρίδας  Επαμεινώνδας και Τσάπρας  Νεκτάριος
Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Καραβαγγέλη Βασιλική, Κόκκινος  Ιωάννης, Φεργαδιώτης Ευθύμιος, Πούσιας Ιωάννης, Τριανταφύλλου Λουκάς
Για την ΠΕΔ Στερεάς εξελέγησαν ο Λάμπρος Ρόδης και ο Γιάννης Τσιάμης από την μείζον μειοψηφία. Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος συμμετέχει αυτοδικαίως.
Αντιδήμαρχοι της νέας θητείας ανέλαβαν οι:  Άγγελος Μαράντος, Γιάννης Νταβαλούμης, Βαρβάρα Σκαγιάκου και Ελένη Γεωργίου.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-  ΘΕΣΠΙΩΝ
Στο δήμο Αλιάρτου – Θεσπιών πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Βασίλης Ζιώγας, αντιπρόεδρος ο Φίλιππος Γεροπέτρος από την μειοψηφία και γραμματέας η Ασημίνα Πικάση.
Επίσης στην ίδια συνεδρίαση εξελέγησαν και οι Παπαθανασίου Αθανάσιος από την Πλειοψηφία και Σαγάνας Φίλιππος από την μειοψηφία και την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης,ως αντιπρόσωποι που μαζί με τον Δήμαρχο θα εκπροσωπήσουν το Δήμο στην Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Ντασιώτη οι διαδικασία κύλισε ομαλά «σε κλίμα απόλυτης συναίνεσης» και «με απόλυτη ομοφωνία συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης εξελέγησαν και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας ζωής».

ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ – ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Στον δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας πρόεδρος εξελέγη ο Ευστάθιος Γιαννέλος, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Κεφάλας από την μείζον μειοψηφία και Γραμματέας Παναγιώτης Γαλάνης
Για την Οικονομική Επιτροπή τακτικά Μέλη εκλέχθηκαν από την πλειοψηφία οι: Αγγελόπουλος Γεώργιος, Ράπτης Ανδρέας, Χαρίκλεια (Λιλίκα) Τρομπούκη-Βαρσάμη, Καστρίτης Ευστάθιος και από την μειοψηφία οι: Πανουργιάς Αθάνασιος και Μίχος Ιωάννης.
Αναπληρωματικά Μέλη εκλέχθηκαν από την πλειοψηφία οι: Καπλάνης Παναγιώτης, Σύρος Ιωάννης, Λαγός Δημήτριος και από την μειοψηφία οι: Φουντά-Κοτρογιάννου Παναγιώτα και Μπακούρος Δημήτριος.
Εκπρόσωποι στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ εκλέχθηκαν από την πλειοψηφία ο Μπέλλος Θεόδωρος, με αναπληρωτή του τον Καπλάνη Παναγιώτη και από την μειοψηφία ο Πατσαντάρας Ιωάννης, με αναπληρωτή του τον Μίχο Ιωάννη.

ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνεδρίαση του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου Τανάγρας όπου ορίστηκαν τα μέλη του προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Παρόντες οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης με την εξαίρεση του πρώην Δημάρχου Ευάγγελου Γεωργίου.
Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Περγάλιας ξεκίνησε με ευχαριστίες προς τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παρατάξεώς του, που πρόσφεραν τη στήριξή τους και ευχήθηκε καλή συνεργασία με την αντιπολίτευση, απευθυνόμενος προσωπικά και ονομαστικά σε κάθε ένα μέλος της. Υποσχέθηκε επίσης πως θα κάνει “….ό,τι καλύτερο εφ εξής για το Δήμο Τανάγρας” . Η συνεδρίαση έκλεισε με ευχαριστίες των Αντιδημάρχων.
Την συνεδρίαση αρχικά συντόνισε η κ. Μαρία Νίκα μέχρι τη στιγμή που ορίστηκε πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου ο κ. Γιώργος Βουγέσης. Στη συνέχεια ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Μαρία Νίκα,  κ. Γωγώ Καμπιώτου – Λιάπη, κ. Σπύρος Σταμάτης και κ. Ηλίας Χόντζιας – Δημητρίου καθώς και τα μέλη των επιτροπών του Δήμου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του