Ο Βενιζέλος απόψε εξαγγέλλει την ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης – Δίπλα του ο Σημίτης…

pofposdfΤην ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης και τη διεξαγωγή ιδρυτικού της Συνεδρίου θα εξαγγέλλει σήμερα στο Ζάππειο ο Ευάγγελος Βενιζέλος , ενώ αναμένεται να δώσει απάντηση στα όσα έγιναν στην προχθεσινή εκδήλωση του Ιδρύματος Παπανδρέου και τις εναντίον του αποδοκιμασίες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Β. Σκουρή για την Real.gr, η Χαριλάου Τρικούπη ξαναζεί μέρες του 2007, όταν Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος συγκρούονταν για την ηγεσία του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι, εκτός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σήμερα στο Ζάππειο θα μιλήσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που αν και το 2004 είχε δώσει το δαχτυλίδι στον Γ. Παπανδρέου, το 2007 στήριξε τον Ευ. Βενιζέλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κώστας Σημίτης είχε κληθεί και προχθές στο Ζάππειο, αλλά αρνήθηκε να συμμετάσχει, επιβεβαιώνοντας ότι η αντίθεση «παπανδρεϊκών» και «εκσυγχρονιστών» είναι βαθιά και τέμνει κάθετα το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αντιθέτως, ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως έχει ειδοποιήσει δεν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση που διοργανώνει το επίσημο ΠΑΣΟΚ για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος από τον Ανδρέα Παπανδρέου, στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974.

Ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να μιλήσει στο Λονδίνο σε εκδήλωση της … Βασιλικής Τράπεζας της Σκωτίας!
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η Χαριλάου Τρικούπη έχει κάνει μεγάλη κινητοποίηση για την επιτυχία της εκδήλωσης του Ζαππείου.
Ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος , πλην των επαφών που είχε με τον Κώστα Σημίτη, είχε τηλεφωνική επικοινωνία και προσκάλεσε ο ίδιος στην εκδήλωση στελέχη όπως η Βάσω Παπανδρέου, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και πολλούς άλλους. Αντιθέτως, δεν εκλήθησαν στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης που η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι έκοψαν κάθε γέφυρα που επιχειρήθηκε να ανοιχτεί μαζί τους.
Παρών θα δώσουν επίσης και πολλά «εκσυγχρονιστικά» στελέχη που συμμετείχαν στην Ελιά ή στις προεργασίες για τη Δημοκρατική Παράταξη.
Τεράστιο το κόστος
Το κόστος όσων έγιναν στο Ζάππειο και η μετέπειτα διαχείρισή τους εκτιμάται ότι θα είναι τεράστιο για το ΠΑΣΟΚ. Μεγαλύτερο σαφώς για τον Γιώργο Παπανδρέου, που εμφανίζεται – εν αντιθέσει με το 2007 – να μην διαθέτει στρατηγική , ενώ σαφώς ήταν εκτός πολιτικού πολιτισμού του τα όσα συνέβησαν στο Ζάππειο αν και ουδείς επιχείρησε να τα σταματήσει.

Το κόστος όμως εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικό και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όχι μόνο για την εικόνα που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ, αλλά και γιατί όσο αναμοχλεύονται τα πρόσφατα γεγονότα θα ξαναρθούν στην επιφάνεια οι τρόποι πτώσης της κυβέρνησης Παπανδρέου, μεταξύ των οποίων και η περίφημη ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε από τους τότε «βενιζελικούς» βουλευτές ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου την επομένη να παραιτηθεί ώστε να αναλάβει κυβέρνηση με τη συμμετοχή ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Και μάλλον κάνουν λάθος όσοι θεωρούν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει συμπάθειες μόνο και μόνο επειδή αποδοκιμάστηκε ανηλέητα στην εκδήλωση του Ζαππείου.
Προς διάσπαση το ΠΑΣΟΚ;
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν το ΠΑΣΟΚ θα εμφανιστεί ενωμένο στις προσεχείς εκλογές ή αν Γ. Παπανδρέου και πολλοί «παπανδρεϊκοί» βουλευτές δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Ταυτόχρονα είναι ερώτημα μετά από όσα συνέβησαν αν ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος με τη Δημοκρατική Παράταξη.
Η ίδια η ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης εξάλλου αποτελεί την τελευταία πράξη και του τυπικού τέλους του ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον ως κόμμα όπως το ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Πηγή: real.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του