Διαγωνίζονται στην έκθεση




«Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ανοίγει επίσημα σήμερα η αυλαία της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εν μέσω των προαναγγελθέντων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας με σαφή πολιτικό και κοινωνικό χαρακτήρα».

Η φετινή ΔΕΘ διεξάγεται σε ένα καθοριστικό χρονικό σημείο για τη συγκυβέρνηση, η οποία θα επιχειρήσει να αντιστρέψει το κλίμα λαϊκής δυσαρέσκειας, εξαγγέλλοντας φοροελαφρύνσεις, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στα ευρωπαϊκά διευθυντήρια και τις πολιτικές εξελίξεις που ενδεχομένως να σηματοδοτήσει η υπόθεση της προεδρικής εκλογής.

Την ίδια στιγμή τα κόμματα της αντιπολίτευσης ανεβάζουν τους τόνους και προετοιμάζουν την ατζέντα τους ενόψει του θερμού φθινοπώρου. Οι πολιτικοί αρχηγοί - πλην του Αλέξη Τσίπρα - θα καταφθάνουν σταδιακά από σήμερα στη Νύμφη του Θερμαϊκού, δίνοντας μάλιστα το «παρών» σε εργατικά και συνδικαλιστικά συλλαλητήρια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνοδοιπορήσει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με το μπλοκ του κόμματός του και τους συνδικαλιστές, καθότι θα βρίσκεται στον μαγευτικό Βορρά της Ιταλίας, συζητώντας με την ελίτ της Ευρώπης σε θέρετρο. Τον χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν το βράδυ της Παρασκευής οι ένστολοι (αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί) οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία στους άδειους δρόμους της Θεσσαλονίκης φτάνοντας μέχρι τα… κάγκελα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Το zougla.gr πρώτο στα μεγάλα γεγονότα θα καλύψει ζωντανά με απευθείας συνδέσεις και συνεχή ροή ειδήσεων όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ημέρας

Την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ημέρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Σαμαρά θα πραγματοποιήσουν οι καθηγητές στην πλατεία Αγ. Σοφίας (10.30 π.μ.) οι οποίοι θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το Βελλίδειο προκειμένου να ακουστεί η φωνή τους έπειτα από έναν αγώνα κινητοποιήσεων πολλών μηνών κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Το «μενού» της υπόλοιπης ημέρας περιλαμβάνει:

Για τις 18.00 έχουν προγραμματιστεί διάφορα συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν σε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στο συλλαλητήριο θα λάβει μέρος και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής βουλευτές του κόμματος.

Το ΠΑΜΕ καλεί την ίδια ώρα σε συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και το «παρών» θα δώσει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα και οι επιτροπές αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει η Χρυσή Αυγή στις 17.00 στα γραφεία της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης (Καζαντζάκη 4).

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (4.000) βρίσκονται επί ποδός και θα σχηματίσουν κλοιό προστασίας γύρω από τη Διεθνή Έκθεση, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού το πρωί στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και το απόγευμα που θα είναι σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας είπε ότι ο στόχος είναι να επικρατήσει ασφάλεια και τάξη χωρίς υπερβολές και αστυνομοκρατία.

Από την πλευρά τους τα συνδικάτα έχουν διαμηνύσει ότι το συλλαλητήριό τους θα είναι μαζικό, μαχητικό και ειρηνικό.

Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα επισκεφθεί την 79η ΔΕΘ την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου. Στις 12.00 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τη διοίκηση της Helexpo-ΔΕΘ και στη 1.00 μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιάσει και τον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο Παρασκευή 12, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου. Την πρώτη ημέρα θα περιοδεύσει σε περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης, το Σάββατο θα επισκεφθεί την 79η ΔΕΘ και το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και το μεσημέρι της Κυριακής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου θα περιοδεύσει στη Νάουσα και το απόγευμα θα επισκεφθεί το ΚΘΒΕ. Την Τρίτη θα επισκεφθεί τον Λαγκαδά, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στις 6.00 μ.μ. θα συναντηθεί με εργαζόμενους στην ΕΡΤ 3 και θα παραχωρήσει συνέντευξη στην ERT OPEN, ενώ στις 7.30 μ.μ. θα επισκεφθεί την 79η ΔΕΘ. Την Τετάρτη 10/9 θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους στην Coca Cola (10.30 π.μ.), θα επισκεφθεί την ΕΥΑΘ (11.30 π.μ.) και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Την Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στις 5.00 σήμερα το απόγευμα θα συναντηθεί με εργαζόμενους στο μετρό Θεσσαλονίκης και στις 6.00 μ.μ. θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους. Την Κυριακή 7/9 θα περιοδεύσει στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Νάουσας. Στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας θα επισκεφθεί την 79η ΔΕΘ, στις 11.30 π.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο περίπτερο 8 και στη 1.30 μ.μ. θα συναντηθεί με την πρόεδρο, τον καλλιτεχνικό διευθυντή και εκπροσώπους των σωματείων του ΚΘΒΕ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στις 7 μ.μ. της Τρίτης 9/9 θα μιλήσει σε κλειστή σύσκεψη κομματικών στελεχών στην Α΄ Αποθήκη του Οργανισμού Λιμένος. Την Τετάρτη 10/9, στις 11.00 το πρωί θα συναντηθεί με τη διοίκηση της Helexpo-ΔΕΘ και στις 12.00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο περίπτερο 8.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του