ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ... ΜΟΝΟ ΜΕ ΘΑΥΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ




Γράφει ο Θάνος Πασχάλης
Oλοκληρώθηκε επιτυχώς για την Κυβέρνηση -τρόπος του λέγειν επιτυχώς, αφού επιβεβαίωσε με τα ΝΑΙ των 155 βουλευτών της, απλώς την κοινοβουλευτική της δύναμη - η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης...
αλλά το κρίσιμο διακύβευμα για την παραμονή της στην εξουσία παραμένει ο Φεβρουάριος του 2015 με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το μέγα ερώτημα για το αν πιαστεί ο στόχος των 180 βουλευτών είναι σε ποιό κομματικό "μαντρί" θα καταλήξουν οι 23 εναπομείνατες ανεξάρτητοι βουλευτές (ήδη ο Νίκος Νικολόπουλος πήγε στους ΑΝΕΛ και ο Νικήτας Κακλαμανης στη Ν.Δ).
Μέχρι το Φεβρουάριο άπαντες οι αυτοαποκαλούμενοι ανεξάρτητοι-με εξαίρεση ελάχιστους που θα εγκαταλείψουν την πολιτική δη δει χρημάτων- θα αναζητήσουν και θα βρούν "στασίδι" σε κάποιο απο τα κόμματα που θα μπούν με αξιώσεις στη Βουλή ώστε και οι ίδιοι νάχουν πιθανότητες να επανεκλεγούν.
Προσεχώς -θυμηθείτε το-το "μάτι" τους θα κλείνει δεξιά η αριστερά αναλόγως ποιό απο τα μεγάλα κόμματα θα τους προτείνει τα περισσότερα για να μπούν κάτω απο τις 'φτερούγες" του και να διεκδικήσουν μια έδρα στο νομό τους στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση..Οι 23 σήμερα ανεξάρτητοι βουλευτές δεν θα υπάρχουν έως τον Φεβρουάριο.
Ολοι τους θα κάνουν τα "κονέ"τους για να βρούν πολιτική και κομματική στέγη αναλόγως βέβαια της ιδεολογικής τους προέλευσης (θα μετρήσουν σε ποιό κόμμα κινούνται περισσότερο οι ψηφοφόροι τους) και φυσικά τι πιθανότητες εκλογής έχουν και με ποιό κόμμα στην Περιφέρεια η το Νομό που θα κατέβουν υποψήφιοι.
Κατά κανόνα θάναι ο Νομός στον οποίο είχαν εκλεγεί βουλευτές στις εκλογές του 2012 .Σε ποιό κομματικό μηχανισμό θα ενταχθούν αυτό θα εξαρτηθεί απο το ποιοί θάναι οι συνυποψήφιοι τους απο τον ιδιο κομματικό "μαντρί" ώστε να κρίνουν αν έχουν ελπίδες επανεκλογής.
Δεν πάς εύκολα στην Α Αθήνας όπου η Ν.Δ αναμένεται να βγάλει 3-4 όλους και όλους βουλευτές όταν θα έχεις να αντιμετωπίσεις Ντόρα Μπακογιάννη, Προκόπη Παυλόπουλο κλπ..Αυτο που γνωρίζουν όλοι οι ανεξέρτητοι είναι οτι ως ανεξάρτητος δεν εχει τύχη κανείς σε εκλογές καθώς απαιτείται ποσοστό 3% πανελλαδικά το οποίο- σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις- δεν πιάνει ούτε η ΔΗΜΑΡ και με το ζόρι οι ΑΝΕΛ...
Οι περισσότεροι(εκτός απο τους ανεξάρτητους θάναι και αρκετοί βουλευτές σήμερα της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ) θα αλλαξοπιστήσουν προς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και λιγότεροι σε ΠΟΤΑΜΙ και ΕΛΙΑ απλώς γιατί στα τελευταία οι προυποθέσεις επανεκλογής τους είναι μικρότερες..Με βάσει την πολιτικοιδεολογική τοποθέτηση των ανεξάρτητων και των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ στην προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου η υπερψήφιση νέου Προέδρου της Δημοκρατίας βγάζει δεν βγάζει 170 βουλευτές.
Θυμηθείτε επίσης και κάτι άλλο .Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα πάνε συντεταγμένα στο ΣΥΡΙΖΑ (εκτος κάποιων που ενδεχομένως διαφωνήσουν και καταλήξουν σε ΕΛΙΑ και ΠΟΤΑΜΙ) ...Οσο για τους βουλευτές των ΑΝΕΛ θα μείνουν μόνον εφόσον το κόμμα τους -θα φανεί απο τις δημοσκοπήσεις-έχει πιθανότητες να μπεί στη Βουλή.
Αν όχι νάστε σίγουροι οτι θα σκορπίσουν προς Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε ήδη Ραχήλ Μακρή)...Προσεχώς λοιπόν στις οθόνες σας και για επόμενους 4 μήνες η είσοδος πολλών "ανεξάρτητων και μη "τζομπάνηδων"-βουλευτών "στα κομματικά "μαντριά" προκειμένου νάχουν πιθανότητες επανεκλογής..Δηλαδή να παραμείνουν για μια άλλη κοινοβουλευτική θητεία "τσομπάνηδες".
Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει τι θα πράξουν απο την πλευρά τους τα "αμνοερίφια"..Θα περιμένουν να ξαναψηφίσουν τους ίδιους "τσομπάνηδες" η θα έχουν βρεί άλλους και σε άλλα "μαντριά";

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του