ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΓΟΡAZEI KAI ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ...

Το πολυαναμενόμενο τρίτο της πρόγραμμα αγοράς καλυμμένων ομολόγων ξεκινά τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε μία προσπάθεια να τονώσει τις χορηγήσεις στην Ευρωζώνη...
Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, τις οποίες επικαλείται το Reuters, η ΕΚΤ θα αγοράσει καλυμμένα τραπεζικά ομόλογα, μαζί με τις εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης, κατά κύριο λόγο από τις τράπεζες της περιφέρειας.


“Θα είναι καλό να δούμε λίγες αγορές από την ΚΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα, αλλά όπως συμβαίνει με τα πάντα, το θέμα είναι το πόσο πολύ και το πόσο συχνά”, λέει ο Ralf Grossmann, επικεφαλής εκδόσεων καλυμμένων ομολόγων της Societe Generale.

Η ΕΚΤ έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να αγοράσει ABS  και καλυμμένα ομόλογα έως και 1 τρισ. ευρώ, καθώς επιδιώκει να διευρύνει τον ισολογισμό της για να τονώσει την οικονομία.

Όπως εξηγεί το Reuters, το προαναγγελθέν πρόγραμμα αγοράς τίτλων της ΕΚΤ είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπήρξε μεγαλύτερη πίεση στις τιμές των καλυμμένων ομολόγων κατά τη διάρκεια του τελευταίου sell off.

Μεγαλύτερος ωφελημένος του προγράμματος θα είναι οι περιφερειακές τράπεζες, όπως δείχνει η πορεία του 10ετούς καλυμμένου ομολόγου της ταλαιπωρημένης ιταλικής Banca Monte dei Paschi di Siena, το οποίο έχει σημειώσει ράλι μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ αποφάσισε να δεχθεί και ελληνικούς τίτλους στο πρόγραμμα, παρότι η χώρα αξιολογείται με junk, λέγοντας ότι η εξαίρεση αυτή θα ισχύσει εφόσον η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Πηγή:www.newmoney.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του