Δίκη για τις απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας

Συμπληρώθηκαν 18 μήνες από το σταμάτημα της λειτουργίας του Τσιμέντάδικου της Χαλκίδας από την πολυεθνική LAFARGE, ιδιοκτήτρια της ΑΓΕΤ – Ηρακλής. Το σταμάτημα της λειτουργίας του Τσιμεντάδικου εντάσσεται στα σχέδια της πολυεθνικής για αναδιάρθρωση της παραγωγής, μεταπήδηση σε άλλες δραστηριότητες και ταυτόχρονο χτύπημα των δικαιωμάτων που είχαν κατακτήσει με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι. Η LAFARGE αξιοποίησε όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που εκπορεύεται από τις πολιτικές τις ΕΕ και η υλοποιεί η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αποδείχτηκε και στην περίπτωση του Τσιμεντάδικου, όπως και σε πολλά άλλα εργοστάσια της περιοχής, ότι το κέρδος των καπιταλιστών είναι σε σύγκρουση με τις ανάγκες του λαού. Η ανάγκη για φτηνή λαϊκή στέγη, για έργα υποδομής, σχολεία, νοσοκομεία, έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των καπιταλιστών για κέρδος.

Μονόδρομο αποτελεί ο αγώνας για ανατροπή της πολιτικής που γεννά φτώχεια, κρίση, απολύσεις, με την εργατική τάξη στο τιμόνι της εξουσίας, απαλλαγμένη από τους καπιταλιστές και τα κέρδη τους.

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και απολυμένων του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας.
Απαιτούμε:
· Την άμεση ανάκληση των 131 απολύσεων.
· Μέτρα στήριξης των απολυμένων για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους και απολυμένους του Τσιμεντάδικου να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους παίρνοντας μέρος μαζικά στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 3 Οκτώβρη στις 7μμ στην Πλατεία Αγοράς.

Να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
· Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
· Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
· Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
· Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
· Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.
Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!
Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!
Να ετοιμαστούμε για μεγάλο αγώνα! Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους όλης της χώρας στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα στις 12 μμ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του