Συνελήφθη ο "μπέμπης" του ελληνικού μπάσκετ


Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε την Παρασκευή η είδηση της σύλληψης του Φάνη Χριστοδούλου, ο οποίος οδηγήθηκε το μεσημέρι στο αστυνομικό τμήμα της Πάρου.

​Το ποσό των 280.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο «μπέμπης» του ελληνικού μπάσκετ για εργατικό ατύχημαΟ παλαίμαχος μπασκετμπολίστας των Πανιώνιου και Παναθηναϊκού, ο οποίος ήταν μέλος της Εθνικής μας ομάδας που κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ του 1987, συνελήφθη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκδοθεί σε βάρος του απόφαση προσωποκράτησης, έπειτα από τη δικαστική προσφυγή εναντίον του, από πρώην εργαζόμενο στις επιχειρήσεις του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο «μπέμπης» του ελληνικού μπάσκετ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας στην Πάρο, όπου διαμένει μόνιμα, ενεπλάκη σε δικαστική διαμάχη με υπάλληλό του, αλβανικής υπηκοότητας, που υπέστη ηλεκτροπληξία, μένοντας παράλυτος από τη μέση και κάτω και διεκδίκησε αποζημίωση.

Η ασφαλιστική εταιρεία του έβγαλε αποζημίωση 100.000 ευρώ, την οποία δεν αποδέχτηκε και τελικά πέτυχε την έκδοση δικαστικής απόφασης για χρηματική ικανοποίηση ύψους περίπου 280.000 ευρώ, με παράλληλη απόφαση προσωποκράτησης στην περίπτωση της μη καταβολής τους.

«Δεν έχω λεφτά, κλείστε με φυλακή»


Αποτέλεσμα τούτου ήταν ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας να κρατηθεί για δύο ώρες στο αστυνομικό τμήμα της Πάρου, πριν οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, από τον οποίο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο Φάνης Χριστοδούλου φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν έχει να δώσει τα χρήματα της αποζημίωσης, επισημαίνοντας ότι είναι διατεθειμένος να πάει ακόμη και στη φυλακή.


Ο Φάνης Χριστοδούλου αποτελεί μια σημαντική μορφή για την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Ο «μπέμπης», όπως ήταν το προσωνύμιο του, ήταν ένας μπασκετμπολίστας που μπορούσε να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ήταν ταλέντο με όλη τη σημασία της λέξης και αποτέλεσε τη «σημαία» του Πανιωνίου, με αρκετούς να τον συγκρίνουν με τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ.

Ο Φάνης Χριστοδούλου πριν μεταπηδήσει στον Πανιώνιο αγωνιζόταν στη Δάφνη, ενώ το 1989 επιλέχθηκε από τους Ατλάντα Χοκς στο νούμερο 96 του ντραφτ, χωρίς ωστόσο να πάρει τη μεγάλη απόφαση να παίξει στον NBA.

Στον «ιστορικό» αγωνίστηκε για 13 χρόνια, κατακτώντας με την ομάδα της Νέας Σμύρνης το Κύπελλο Ελλάδας το 1991 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μετά τη νίκη με 73-70 επί του τότε κατόχου του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, ΠΑΟΚ.

Το 1998 ο αγαπημένος Φάνης της πλατείας αποφάσισε να μεταπηδήσει στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας τη συγκεκριμένη σεζόν.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς πάντως ο «μπέμπης» ανακοίνωσε την οριστική του αποχώρηση από το άθλημα, μιας και οι χρόνιοι τραυματισμοί δεν του επέτρεπαν να συνεχίσει να αγωνίζεται ανταγωνιστικά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Φάνης από πολύ νωρίς αγωνιζόταν με πρόβλημα και στα δύο γόνατα (δεν αποχωριζόταν ποτέ τις επιγονατίδες) και παρά τις καταχρήσεις που πολλοί υποστηρίζουν ότι έκανε δεν μετακόμισε ποτέ από την λίστα των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών στην Ευρώπη.

Με την Εθνική Ελλάδας ο Φάνης Χριστοδούλου έκανε ντεμπούτο στις 31 Αυγούστου του 1983, στους Βαλκανικούς Αγώνες, όντας μόλις 18 χρονών. Ήταν ένας από τους βασικούς παίκτες της «γαλανόλευκης» για πολλά χρόνια,  κατακτώντας μαζί της το Ευρωμπάσκετ της Αθήνας το 1987.

Μάλιστα δύο χρόνια αργότερα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι με δικό του τρίποντο στο τέλος του ημιτελικού αγώνα εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, η εθνική νίκησε 81-80 και πέρασε στον τελικό της διοργάνωσης.

Παράλληλα συμμετείχε στα Ευρωμπάσκετ του 1991, 1993, 1995 και 1997, στα Μουντομπάσκετ του 1986, 1990, 1994 και στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1996. Συνολικά φόρεσε τη φανέλα της «επίσημης αγαπημένης» 220 φορές.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του