ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΖΗΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...




Σαν συμβολική κίνηση στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης εκλαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου την επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ...
ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην χώρα μας.

Ο κ. Γιούνκερ θα συναντηθεί στη 1 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και στις 2:00 θα έχουν γεύμα στο Μουσείο Μπενάκη ενώ δεν θα υπάρξουν δηλώσεις από τους δύο ηγέτες. Συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι είναι η δεύτερη επίσκεψη -αν και ανεπίσημη αυτή την φορά- που πραγματοποιεί στην χώρα μας ο κ. Γιούνκερ από την εκλογή του στην προεδρία της Κομισιόν και έρχεται ενώ είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί ότι έχει την στήριξη του κ. Γιούνκερ στην διαπραγμάτευση με τη Τρόικα καθώς θέλει να περάσει τις φοροαπαλλαγές και τις ευνοϊκές ρυθμίσεις χωρίς αντιρρήσεις και επιφυλάξεις. Εκτιμά δε ότι η παρουσία του στέλνει ένα μήνυμα και στο εσωτερικό της χώρας σε μία δύσκολη πολιτική συγκυρία αλλά και στο εξωτερικό ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συμμάχους.

Στην συνάντηση θα συζητηθεί η πολιτική κατάσταση στην χώρα σε συνδυασμό με τον γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την έναρξη της συζήτησης για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα. Ο πρωθυπουργός επαφίεται στην στήριξη του κ. Γιούνκερ προκειμένου να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με θετικό τρόπο η αξιολόγηση της Τρόικας που είναι προϋπόθεση για τα επόμενα βήματα. Επίσης θεωρεί ότι θα είναι σημαντικό να βάλλει το ειδικό του βάρος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να επιταχυνθούν οι εξελίξεις και να μην καθυστερήσουν οι συζητήσεις και οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος.

Ο κ. Σαμαράς θέλει να έχει δοθεί λύση ή στο αρνητικό ενδεχόμενο να έχει το περίγραμμα και την δέσμευση των εταίρων μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου που θα ξεκινήσει η διαδικασία για την προεδρική εκλογή. Καθώς η συζήτηση για το χρέος εκκρεμεί από τον περασμένο Μάιο που υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε μετά την πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος η κυβέρνηση θα χρειαστεί κάθε βοήθεια προκειμένου να επιταχύνει τις εξελίξεις.

Δεν είναι δίχως σημασία η χθεσινή απόφαση Ντράγκι παρά τις επιφυλάξεις του Βερολίνου για αγορά των ελληνικών ομολόγων. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι είναι θετική εξέλιξη που την βοηθά στον σχεδιασμό της καίτοι προβλέπει συνέχιση της επιτήρησης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του