''ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΩΦΩΝ''...




Θα ήμουν ανάξιος της εντολής του λαού αν παρέμενα στις συνομιλίες υπό καθεστώς απειλών και αποδοχής δημιουργίας νέων τετελεσμένων, δήλωσε ...
ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, διαμηνύοντας, όπως ο ίδιος ανέφερε, προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα καμφθεί από νουθεσίες ή υποδείξεις για επάνοδο σε ένα διάλογο κωφών.


Ο Κύπριος Πρόεδρος επεσήμανε πως η απαράδεκτη πρόκληση της Τουρκίας, πέντε μέρες πριν από την έναρξη του ουσιαστικού διαλόγου για το Κυπριακό, όχι μόνο παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, αλλά και διαψεύδει όσους πίστεψαν τις κατ’ ιδίαν και δημόσια εκδηλωθείσες διαβεβαιώσεις της Τουρκίας για ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Σημείωσε πως οι περιφερειακές συγκυρίες μπορεί να αποτρέπουν κάποιους να λάβουν πιο αποφασιστικά μέτρα κατά της Τουρκίας, "έστω και αν αναγνωρίζουν πλήρως το δικαιολογημένο της απόφασής μας για αναστολή της συμμετοχής μας στον υπό εξέλιξη διάλογο".

Όσον αφορά στο φυσικό αέριο επεσήμανε πως κάποιοι τρίτοι από ξένες χώρες μας συμβουλεύουν πως είναι δυνατόν μέσα από διάφορες ενέργειες ο φυσικός πλούτος να καθορίζεται από τώρα με τη συμμετοχή Τουρκοκυπρίων. “Θέλω να τους υποδείξω”, υπογράμμισε, “πως ποτέ, μα ποτέ δεν θα γίνει κάτι ανάλογο δεκτό”.

“Αυτό που είπαμε και επαναλαμβάνουμε και θα το λέμε διότι είναι αυτονόητο, είναι ότι ο φυσικός πλούτος ανήκει στο κράτος και συνεπώς κίνητρο είναι και προς την Τουρκία και προς τους Τουρκοκύπριους. Ας, επιτέλους, εξευρεθεί λύση και μέσα από τη λύση και βεβαίως θα καρπωθούν και οι Τουρκοκύπριοι και βεβαίως έχουν και εκείνοι να απολαύσουν τα αγαθά από την αξιοποίηση της ευλογίας του Θεού”, τόνισε ο κ. Αναστασιάδης

Σημειώνοντας πως δυστυχώς οι πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας δεν εξυπηρετούν ούτε το σκοπό των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης ούτε τη δημιουργία ενός εποικοδομητικού περιβάλλοντος που θα διευκόλυνε τη διαδικασία των συνομιλιών, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε πως αντίθετα, δημιουργούν δυσπιστία και εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες εντός της ελληνοκυπριακής κοινότητας σε σχέση με τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία του: “Θα ήμουν, Ελληνίδες και Έλληνες, ανάξιος της εντολής του λαού αν παρέμενα στις συνομιλίες υπό καθεστώς απειλών και αποδοχής δημιουργίας νέων τετελεσμένων”. Υπογράμμισε πως "αυτό που θέλω να διαμηνύσω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι δεν θα καμφθώ από νουθεσίες ή υποδείξεις για επάνοδο σε ένα διάλογο κωφών”.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του