Σήμερα η συνάντηση Χαρδούβελη-Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον

xardoyvelis lagkarnt

Στην Ουάσινγκτον ταξίδεψε ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και τον σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνάντηση κορυφής με την Κριστίν Λαγκάρντ και το επιτελείο της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο σκοπός της επίσκεψης είναι οι "τελικές" διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και το ΔΝΤ για το τέλος του μνημονίου και από την πλευρά των ΗΠΑ, καθώς το 2015 αποχωρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Το στίγμα για τις επιδιώξεις της Αθήνας έδωσε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο ΑΠΕ, τονίζοντας ότι "θέλουμε να περάσουμε σε μια καινούρια σχέση, σε ένα καινούριο στάδιο. Όλοι θεωρούν πια ότι η Ελλάδα, όπως αναφέρθηκε και στις συναντήσεις του ΔΝΤ, πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο. Και αυτό έχει σημασία και όλοι ενδιαφέρονται αυτή η πρόοδος να συνεχιστεί".
Παρόντες στη συνάντηση θα είναι τόσο ο "γνώριμος" Πολ Τόμσεν, υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ πια, αλλά και ο αντικαταστάτης του στην τρόικα, Ρίσι Γκογιάλ.
Επίσης, σε χθεσινή ομιλία του στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, είπε ότι "δεν αναμένω ότι η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας θα αποτελέσει πρόβλημα, η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα από ό,τι αναμενόταν".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του