Προκλητικό σουλάτσο στα παράλια της Κύπρου από τον "κουρσάρο" της Άγκυρας

barbaros02 515 355Ανάμεσα σε Λάρνακα και Λεμεσό πλέει το "σεισμογραφικό" Barbaros
- Σήμερα μπήκε στο οικόπεδο 2 της κυπριακής ΑΟΖ
- Άσκηση του Ισραήλ με μαχητικά F15 και F16 στην περιοχή σήμερα
- Παρουσία και ρωσικών πλοίων το... σουλάτσο των Τούρκων ανοιχτά της Κύπρου
Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Το... σουλάτσο του "σεισμογραφικού" Barbaros στα ανοιχτά των κυπριακών ακτών συνεχίζεται για δεύτερη μέρα.
Σήμερα, ο... "κουρσάρος" της Άγκυρας μπήκε στο οικόπεδο 2 της Κυπριακής ΑΟΖ και πλέει ανάμεσα στην Λάρναρα και τη Λεμεσό. Τόσο το οικόπεδο δυο, όσο και το τρία (απ' όπου πέρασε χθες το Barbaros) αλλά και στο 9, η Κύπρος τα έχει παραχωρήσει για γεωτρήσεις στην ιταλοκορεατική κοινοπραξία ENI-KOGAS, η οποία από τις αρχές του μήνα κάνει γεώτρηση στο τεμάχιο «Ονασαγόρας» του οικοπέδου 9. Η γεώτρηση συνεχίζεται κανονικά.
Από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις του Barbaros, αναφέρθηκε ότι επί του παρόντος δεν έχει διαφανεί, κατά πόσο το σκάφος θα αρχίσει σεισμογραφικές έρευνες.

Ο ειδικός επί θεμάτων ενέργειας και σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σόλων Κασίνης, εκτιμά ότι οι κινήσεις του σκάφους στην περιοχή γίνονται περισσότερο για πολιτικούς λόγους. Ο κ. Κασίνης, ανέφερε ότι τεχνικά θα λαμβάνονται από το Barbaros οι δονήσεις από το τρυπάνι της ΕΝΙ και αργότερα μπορούν απομονωθούν οι ήχοι του και να αξιοποιηθούν.
Το Barbaros πλέει στην περιοχή την ώρα που εκεί σήμερα πραγματοποιείται άσκηση του Ισραήλ με τη συμμετοχή της Κύπρου. Στην άσκηση θα χρησιμοποιηθούν μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ F15 και F16.
Επίσης, συνεχίζεται η μεγάλη άσκηση της Ρωσίας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας. Για την άσκηση, η Μόσχα δέσμευσε περιοχή 800 τετραγωνικών μιλίων, η οποία εφάπτεται εκείνης που έχει δεσμεύσει, παράνομα, η Τουρκία. Στην άσκηση γίνονται βολές ρουκετών από πλοία.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕbarbaros343

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του