''ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ''...


Προς όφελος του εθνικού συμφέροντος και όχι για να ικανοποιήσει το Βερολίνο θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις η Γαλλία όπως εξήγησε με έμφαση ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ την ώρα που παραμένει...
η ένταση στις σχέσεις Παρισιού-Βρυξελλών με αφορμή τον γαλλικό προϋπολογισμό.


«Δεν θα πραγματοποιήσουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις οδηγίες που δίνει από την Ευρώπη ή τους διεθνείς οργανισμούς. Εφαρμόζουμε τις μεταρρυθμίσεις αυτές για την ανάπτυξη και την απασχόληση» υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην έδρα του ΟΟΣΑ (Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη) στο Παρίσι.

Ο ίδιος προσέθεσε: «εάν βάλουμε σε τάξη στα δημοσιονομικά μας, θα το κάνουμε όχι γιατί μας έχει επιβληθεί ένας ορισμένος αριθμός τιμωρητικών μέτρων από το εξωτερικό, αλλά γιατί πρόκειται για το δικό μας συμφέρον».


Σε ερώτηση που του τέθηκε για τα αριθμητικά στοιχεία του ΟΟΣΑ που προβλέπουν αύξηση του ΑΕΠ της Γαλλίας κατά 3,7% σε ορίζοντα 10ετίας εάν οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί και ανακοινώσει το Παρίσι εφαρμοστούν, ο Ολάντ τόνισε ότι λαμβάνει υπόψη «με μεγάλη επιφύλαξη αυτά τα στοιχεία, έστω κι αν προσδίδουν νόημα σε αυτά που κάνουμε».

«Είναι μια ενθάρρυνση για να συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις» σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που μετράει δεν είναι τόσο οι μεταρρυθμίσεις, όσο η ταχύτητα με την οποία εφαρμόζονται».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του