ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΔΥΟ ΑΡΘΡΑ, ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ




Ο ΑΔΩΝΙΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ,  Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΣΕ!
Στην Εφημερίδα των Συντακτώνδημοσιεύτηκαν χθες δύο διαφορετιικά άρθρα, που αφορούν την ίδια παράταξη, αλλά καθώς φαίνεται, εκφράζουν δύο εντελώς...
διαφορετικούς κόσμους.  Από τη μία η περιβόητη συνέντευξη της Ε. Κούρκουλα (σύζυγος τουΠαναγιωτάκη, στενού συνεργάτη τουΒ. Βενιζέλου), στην οποία διερωτάται "Μήπως ο κάθε Έλληνας δεν ήταν ένας μικρός 'Τσοχατζόπουλος';" στην γραμμή "μαζί τα φάγαμε". Φράση που στήριξε σήμερα με δήλωσή του στο twitter -μη χάσει ευκαιρία να εκτεθεί και ο Αδ. Γεωργιάδης! Από την άλλη ο 35άρης γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης που κάνει κριτική και ζητάει να διορθωθούν τα λάθη που έκανε το ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να απαξιώνεται η πορεία του στη Μεταπολίτευση.
Τι έχουμε λοιπόν;
Από τη μία ένας εκφραστής του "παλιού" μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που έχει την ευθύνη για την πορεία του τόπου και της παράταξης και από την άλλη η νέα γενιά που δεν διαχειρίστηκε εξουσία και προσπαθεί ταυτόχρονα να κάνει τη αυτοκριτική αλλά και να μην απαξιώσει,  μια σειρά αποφάσεων, για τις οποίες που δεν φέρει την ευθύνη.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει πως η ρήξη με «αυτές τις πτυχές του παρελθόντος οφείλει να είναι απόλυτη: δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τη μάχη κατά της αναξιοκρατίας, ο κομματισμός και η ευνοιοκρατία διάβρωσαν τη διοίκηση και τον κρατικό μηχανισμό, δεν καταφέραμε να εξαλείψουμε φαινόμενα διαφθοράς, που δημιούργησαν θύλακες στο σύστημα εξουσίας.
Το μεγάλο στοίχημα για τη παράταξη, τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης  είναι να παρουσιάσει μια πειστική προγραμματική πρόταση ελπίδας με βάση τις ιδέες της λαϊκής κυριαρχίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, του ευρωπαϊκού δρόμου που αποτελούν την ιστορική μας παρακαταθήκη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του