ΠΕΝΤΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ...




Το ποσό των πέντε δισ. ευρώ έχει συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων τουΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με όσα ανέφερε ...
ο πρόεδρος του Ταμείου μιλώντας στο συνέδριο της Prodexpo.

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό σημείωσε ότι έχουν συνολικά ολοκληρωθεί 18 αποκρατικοποιήσεις, ενώ επιπλέον 18 διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη. Ταυτόχρονα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή άνω των 80 ακινήτων στη βάση δεδομένων του.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κύριο Εμμανουήλ Κονδύλη, οι επενδύσεις για την ανάπτυξη των ακινήτων που έχουν παραχωρηθεί μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αντιστοιχούν σε 10 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες του ΤΑΙΠΕΔ για ταχεία προώθηση των διαδικασιών, σημείωσε ότι μέσα σε τρία χρόνια έχει προχωρήσει η άρση 100 ρυθμιστικών και διοικητικών εμποδίων.

Μιλώντας για τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες μέσω του e-publicrealestate.gr υποστήριξε ότι το Ταμείο προσβλέπει στην εξασφάλιση εσόδων 35- 40 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 13 εκατ. ευρώ ενώ η αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων στο εξωτερικό θα αποφέρει 50 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Κονδύλης έδωσε έμφαση, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα τιτλοποίησης των δημοσίων ακινήτων, καθώς για πρώτη φορά θα επιχειρηθεί μετάβαση από τις αξιοποιήσεις μεμονωμένων ακινήτων σε αξιοποίηση χαρτοφυλακίων ακινήτων, με κύριο στόχο να ανοίξει το επενδυτικό ενδιαφέρον και με έναν συνδυασμό επενδυτικών εργαλείων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του