Το «ακατάσχετο» της ντροπής

Την ώρα που «βγάζουν στο σφυρί» τα σπίτια των πολιτών και κατάσχουν μέχρι και τα επιδόματα ανεργίας, την ίδια ώρα οι βουλευτές ρυθμίζουν «ακατάσχετο» στο 40% των κρατικών επιδοτήσεων για τα κόμματά τους
Την ώρα που η εφορία τσακίζει τους φορολογούμενους και δεσμεύει σπίτια και περιουσίες ακόμα και για ευτελή ποσά, την ίδια ώρα το πολιτικό κατεστημένο προστατεύει τα κόμματα από τράπεζες και οφειλές θεσπίζοντας «ακατάσχετο» ντροπής προκειμένου όπως υποστηρίζουν οι «εθνοπατέρες» να μπορούν τα κόμματα να έχουν ένα ποσό που θα τους επιτρέπει να διαβιούν.
Προφανώς τα περί νέας εποχής που ευαγγελίζονται Σαμαράς και Βενιζέλος, πάνε περίπατο. Όλα αυτά που λένε οι κυβερνώντες ότι θα αλλάξουν θεσμικά τον τρόπο που λειτουργούσε το πολιτικό σύστημα βάζοντας κανόνες διαφάνειας είναι προφανώς λόγια του αέρα. Παρά το γεγονός ότι το πολιτικό χρήμα παραμένει μια από τις μεγαλύτερες πληγές του πολιτεύματος, τα κόμματα φτιάχνουν το δικό τους «κουμπαρά» τον οποίον προστατεύουν από χρέη και δάνεια.

Με μια εκπρόθεσμη βουλευτική ( ν)- τροπολογία που ψηφίστηκε εν ριπή οφθαλμού αφού πρώτα την ενέκρινε ο Αργύρης Ντινόπουλος εξασφάλισαν το 40% της συνολικής κρατικής χρηματοδότησης για τα κόμματα τους να είναι ακατάσχετο! Πρακτικά δηλαδή οι τράπεζες δεν θα μπορούν να αγγίξουν το 40% των κρατικών επιδοτήσεων τις οποίες τα κόμματα έβαζαν ως εγγύηση για να παίρνουν δυσθεώρητα δάνεια από τις τράπεζες.
Η τροπολογία είναι καθόλα εξοργιστική αφού σε κανένα φυσικό πρόσωπο, καμία τράπεζα δεν θα δεχόταν να αποσυρθεί η εγγύηση για την δανειοδότησή του!
Την ομολογουμένως καταπληκτική τροπολογία την υπογράφουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος ο οποίος μάλιστα εξήγησε – με περίσσια απλότητα – ότι τα κόμματα χρειάζονται ένα «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» για να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητά τους. Προφανώς ο κ. Κουτσούκος και οι συνάδελφοι του λησμονούν ότι τα κόμματά τους διαχειρίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που πλήρωνε ο ελληνικός λαός τα οποία «φαγώθηκαν» σε δήθεν συνέδρια και σε προεκλογικές περιόδους χωρίς καμία παραγωγή πολιτικού έργου.
Με τον πιο χυδαίο τρόπο το χρεοκοπημένο ΠΑΣΟΚ και η χρεοκοπημένη ΝΔ με τα «εκατοντάδες «κόκκινα δάνεια» που είχαν συνάψει με «κρατικές» και «ημικρατικές» τράπεζες, καταφέρνουν και ρυθμίζουν με αριστοτεχνικό τρόπο τις οφειλές τους την ώρα που η… συγκυβέρνησή τους «βγάζει στο σφυρί» τα σπίτια φτωχών και άνεργων ανθρώπων που δεν έχουν να αποπληρώσουν τράπεζες και εφορία.
Χωρίς ίχνος πολιτικού ήθους και αξιοπρέπειας αφήνουν τις τράπεζες να κατάσχουν ακόμα και τα επιδόματα ανεργίας πολιτών με 2,3, και 4 ανήλικα παιδιά, ενώ οι ίδιοι στήνουν το παιχνίδι στα μέτρα τους απαλλαγμένοι από χρέη.
Κατά τα λοιπά ψάχνουν να βρουν «αργυρώνητους» βουλευτές…


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/508330/to-akatasheto-tis-ntropis#ixzz3GU2BCcYB

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του