ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΛΦΙΝΟΙ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Η ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά πολλά είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ευελπιστούν να διαδεχτούν τονΕυάγγελο Βενιζέλο, στην περίπτωση που ανοίξει το θέμα ηγεσίας στοΠΑΣΟΚ. Είναι τόσο πολλά, που σύμφωνα με... 
τα καυστικά σχόλια που κυκλοφορούν, μπορεί να υπερβαίνουν και τον αριθμό των βουλευτών που θα εκλέξει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές..
Θα σας παρουσιάσουμε όλους τους υποψήφιους δελφίνους για τη διαδοχή καθώς και τους υποστηρικτές τους.

Φώφη Γεννηματά: Θέλει να ηγηθεί και δεν το κρύβει. Πρόσωπο με όνομα βαρύ, επιθυμεί να εκφράσει την βάση του Κινήματος. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που μιλά περισσότερο για το ΠΑΣΟΚ παρά για την Ελιά, ενώ θα ήθελε μια μελλοντική κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Στα αρνητικά της, η σημερινή παρουσία της ως υπουργού στην κυβέρνηση Σαμαρά. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι όσοι λένε ότι αν η Φώφη είχε μείνει εκτός κυβέρνησης θα είχε περισσότερες πιθανότητες καθώς δεν θα υπήρχε απόσταση λόγων και πράξεων..
Στους υποστηρικτές της, στελέχη από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και πρώην Γεννηματικά στελέχη.

Μιχάλης Χρυσοχοίδης: Ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ μπορεί να πέρασε από 40 κύματα και να του κόστισε η φράση που είχε πει, ότι δηλαδή, δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο, σήμερα όμως επανέρχεται δριμύτερος, θέλοντας να εκφράσει και αυτός την βάση του ΠΑΣΟΚ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλευρό του έχει και Παπανδρεικά μεσαία στελέχη.
Στα θετικά, το έργο που παράγει από το Υπουργείο του, ενώ στα αρνητικά τους οι παλαιότερες δηλώσεις του, που αναφέραμε και πιο πάνω..

Νίκος Ανδρουλάκης: Μπορεί να διαθέτει έναν καλό μηχανισμό, αλλά αυτό δεν φθάνει. 
Στα αρνητικά του, η επικοινωνιακή του αδυναμία, η ταύτιση του με τον Βενιζέλο αλλά και το θέμα του ασυμβιβάστου και η διατήρηση δύο θέσεων - παρά τις αρχικές του θέσεις- γεγονός που του έχει κοστίσει πολιτικά και επικοινωνιακά. 
Υποστηρικτές του, η ομάδα των 25 στελεχών που είχε εκλέξει στην Κεντρική Επιτροπή αλλά και στελέχη από τα Επιμελητήρια.

Φίλιππος Σαχινίδης: Από το κομμάτι των πρώην Παπανδρεικών που διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους πρώην υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ.
Στα θετικά του η άριστη γνώση των οικονομικών θεμάτων και η σχέση του με Παπανδρεικά στελέχη.
Στα αρνητικά του, η πολιτική φθορά που υπέστη ως υπουργός του οικονομικού επιτελείου επί κυβερνήσεων Παπανδρέου.
Υποστηρικτές του, πρώην και νυν Παπανδρεικα στελέχη.

Θάνος Μωραιτης: Πρώην Παπανδρεικός και ο ίδιος, έχει αναπύξει τον τελευταίο καιρό μεγάλο βηματισμό. Παρεμβαίνει συχνά για διάφορα θέματα της επικαιρότητας και ασκεί κριτική στη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Στα θετικά του, το νεαρό της ηλικίας του και η μη φθορά του.
Στα αρνητικά, σύμφωνα με παρατηρητές, το γεγονός ότι δεν τραβάει την κόντρα ως το τέλος και δεν έχει καταψηφίσει καμία απόφαση σε όργανα του ΠΑΣΟΚ, παρά τις διαφωνίες του.
Ανήκει και ο ίδιος στην ομάδα των πρώην υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ και ορισμένα στελέχη θεωρούν ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει σύγκρουση με τον Φίλιππο Σαχινίδη για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία.

Γιάννης Μανιάτης: Δεν θα έλεγε όχι σε μια διαδικασία που θα τον έβαζε στην κούρσα της διαδοχής.
Πρώην Παπανδρεικός, νυν Βενιζελικός, το οποίο αποτελεί και ένα από τα αρνητικά του στοιχεία. Ως υποστηρικτές του λογίζονται οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Στα θετικά, ότι είναι χαμηλών τόνων και μεθοδικός.

Ανδρέας Λοβέρδος: Aν και ο ίδιος αναφέρει ότι θα διατηρήσει το κόμμα "Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα", θα ήθελε να μπει στην κούρσα της διαδοχής, όχι του ΠΑΣΟΚ αλλά της Δημοκρατικής Παράταξης ή της Ελιάς.
Στα αρνητικά του, το γεγονός ότι είχε φύγει από το ΠΑΣΟΚ και ότι επέστρεψε στον ευρύτερο χώρο της ΕΛΙΑΣ πριν τον ανασχηματισμό, γεγονός που του καταλογίζεται από πολλά πράσινα στελέχη.
Στα θετικά του το επικοινωνιακό του πλεονέκτημα. 
Υποστηρικτές του, το δίκτυο του στην Β περιφέρεια της Αθήνας και τα στελέχη που τον είχαν ακολουθήσει όταν έφυγε από το ΠΑΣΟΚ.

Κώστας Σκανδαλίδης: Θα ήθελε πολύ να αποτελέσει την μεταβατική λύση ως προς την διαδοχή. 
Στα αρνητικά του, η πολιτική φθορά τους από την μακρόχρονη παρουσία τους στα πράγματα και το γεγονός ότι ενώ διαφωνεί δεν έχει καταψηφίσει καμία απόφαση στα όργανα του ΠΑΣΟΚ..
Στα θετικά του, η καλή του σχέση με τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς και η καλή θεωρητική του προσέγγιση στα πράγματα.
Υποστηρικτές του είναι ο Γιάννης Κουτσούκος και ο Μιχάλης Κασσης αλλά και ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον οποίο διατηρεί άριστες προσωπικές και πολιτικές σχέσεις, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Αυτοί είναι κατά κύριο λόγο τα στελέχη που θα επιθυμούσαν να έμπαιναν σε μια κούρσα διαδοχής. 
Μικρός ή μεγάλος ο αριθμός εσύ θα κρίνεται..

Πάντως, με τόσους πολλούς επίδοξους διαδόχους, ο Βενιζέλος θα πρέπει να τρίβει από τώρα τα χέρια του! Και αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα για τον ίδιο και το κόμμα του. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του