Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ Το δαχτυλίδι της διαδοχής στον Μάκη Βορίδη έδωσε ο Σαμαράς

Μπροστά σε μια πανωλεθρία χωρίς προηγούμενο βρίσκονται τα παλαιά τζάκια της Νέας Δημοκρατίας: Βαρβιτσιώτης, Μητσοτάκης, Μπακογιάννη, Μολυβιάτης, Σουφλιάς, Μειμαράκης, Δήμας παρακολουθούν μοιραίοι και άβουλοι τον Μάκη Βορίδη να επελαύνει προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί επιχειρηματίες βρίσκονται ήδη πίσω από το εγχείρημα "Μάκης Βορίδης αρχηγός της ΝΔ" και ποντάρουν στον Μάκη δεκάδες αχνιστά εκατομμύρια.

H αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο Μάκης παίρνει το κόμμα αμέσως μετά την συντριβή στις εκλογές και ο πρώτος του στόχος θα είναι να επιστρέψουν στην ΝΔ οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής.
O Mάκης Βορίδης δεν είναι απλά ο αντικαταστάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην συζήτηση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Είναι ο άνθρωπος στον οποίο ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ έδωσε το δαχτυλίδι τής διαδοχής του.
Και το έδωσε καθ΄ υπόδειξη επιχειρηματικών συμφερόντων που στηρίζουν παραδοσιακά την ΝΔ.
Ο Σαμαράς έδειξε τον διάδοχό του. Αυτό αποτελεί μια δεινή ήττα των ηρωικών καραμανλικών οι οποίοι βλέπουν το κόμμα να περνάει στα χέρια της σκληρής δεξιάς.
Ακόμη και ο Νικήτας Κακλαμάνης, στον οποίο οι γενναίοι καραμανλικοί εμπιστεύθηκαν στην εκπροσώπησή τους, βρίσκεται μια ανάσα πριν επιστρέψει στο μαντρί της ΚΟ ομάδας της ΝΔ.
Ενα νεύμα του Σαμαρά αρκεί για να γυρίσει πίσω ο Νικήτας- του σιωπηλού Καραμανλή ο απρόσωπος εκπρόσωπος.
Πάνω που κάποιοι νόμιζαν ότι ο Νικήτας είναι της Βουλής ο πιο παντελονάτος ετοιμάζεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Το ίδιο και ο Προκόπης Παυλόπουλος παρά την κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά για τον ΕΝΦΙΑ και όχι μόνο.
Κι ο άλλος ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ που θα εμφανισθεί άρον-άρον στη Βουλή για να ψηφίσει υπέρ!
Τι τραγικές περιπτώσεις οι πολιτικοί μας.
Ο σοφός λαός τούς έχει επιλέξει έναν κι έναν. Καθ΄εικόνα και ομοίωσή του.
Σκατά...
Ο Μάκης Βορίδης ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή ως γραμματέας της νεολαίας της ΕΠΕΝ. Το 1994 έγινε πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Ελληνικό Μέτωπο.
Την άνοιξη του 2005, ως πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου ο Μάκης Βορίδης προσχώρησε μαζί με όλο το κόμμα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. Με το ΛΑ.Ο Σ εξελέγη τον Οκτώβριο του 2006 νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής και το 2007 βουλευτής Αττικής.
Με την επανεκλογή του, ο Μάκης Βορίδης τον Οκτώβριο του 2009, ορίστηκε από τον Καρατζαφέρη γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδος του κόμματος. Το Νοέμβριο του 2011 διορίστηκε Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Το Φεβρουάριο του 2012 υπερψήφισε το Μνημόνιο 2, διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. και εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία, της οποίας είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
Ο Μάκης Βορίδης γεννήθηκε το 1964[3] και φοίτησε ως μαθητής στο Κολλέγιο Αθηνών, στο οποίο, ηγούμενος πανελλαδικά της εθνικιστικής μαθητικής οργανώσεως «Ελεύθεροι Μαθητές» υπήρξε πρόεδρος του εικοσαμελούς μαθητικού συμβουλίου[4], έναντι του αντιπάλου του, μετέπειτα βουλευτή Κερκύρας, Νικολάου Γεωργιάδη. Αποφοίτησε από το τετρατάξιο Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών το 1983 και το 1985 εισήλθε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιο Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1990. Στη συνέχεια, έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Εμπορικό και το Ναυτικό Δίκαιο στο University College of London, όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό του τίτλο με διάκριση Merit.
Ο Μάκης Βορίδης υπηρέτησε τη θητεία του το 1992 – 1993 ως ΔΕΑ Πυροβολικού, αρχηγός της 92 Α΄ ΕΣΣΟ στη Σχολή Πυροβολικού και απολύθηκε με το βαθμό του ανθυπολοχαγού.[5]
Επίσης σε άρθρο του, τίθεται ευθέως υπέρ της θανατικής ποινής. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δεν είμαι εναντίον της θανατικής ποινής. Πιστεύω ότι είναι δίκαιη ποινή για την τιμωρία αποτρόπαιων εγκλημάτων.» Την ίδια άποψη επανέλαβε και σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο της ΝΕΤ Μανώλη Κοττάκη σε συνέντευξή του στην εκπομπή [7] στις 26 Ιανουαρίου 2013.
Μετά την αποφοίτησή του από το Κολλέγιο Αθηνών, ο Μάκης Βορίδης διορίσθηκε Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ., κόμματος, το οποίο είχε ιδρύσει μέσα από τη φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος, πόστο στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 1990. Στη θέση αυτή είχε αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Νίκο Μιχαλολιάκο (σήμερα γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής).
Ως φοιτητής, ο Μάκης Βορίδης ίδρυσε τη φοιτητική οργάνωση Φοιτητική Εναλλακτική, ως επικεφαλής της οποίας διεγράφη από το σύλλογο φοιτητών Νομικής για φασιστική δράση το 1985, ενώ τον επόμενο χρόνο η ΕΦΕΕ υπέβαλε μήνυση εναντίον του για τη συμμετοχή του σε επίθεση φασιστών κατά φοιτητών της Νομικής, η οποία ωστόσο δεν είχε κάποια τύχη.
Για την περίοδο εκείνη έχει επανειλημμένως ερωτηθεί, ενώ προσφάτως στην εφημερίδα Athens News διευκρίνισε ότι «Η ΕΠΕΝ ήταν το κύριο όχημα για να εκφράσει τις απόψεις της η εθνική, λαϊκή και κοινωνική Δεξιά, και είχε εκλέξει ευρωβουλευτή. Ως ακτιβιστής στον εθνικό, πατριωτικό κύκλο που ήθελα να δραστηριοποιηθώ πολιτικά, ήταν η μόνη διέξοδος».
Στις 12 Μαΐου 1985 ο Μάκης Βορίδης συμμετείχε, με ομοϊδεάτες από τη Νεολαία ΕΠΕΝ, σε επίθεση κατά αντιεξουσιαστών. Οι αντιεξουσιαστές διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πολιορκούμενους στο Χημείο ομοϊδεάτες τους. Στη στήλη «Ιός» της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας στις 9 Ιουνίου 2002 δημοσιεύτηκε φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ο Μάκης Βορίδης κρατώντας αυτοσχέδιο τσεκούρι μαζί με αλλους οπλισμένους εθνικιστές ομοϊδεάτες του.
Τον Απρίλιο του 1994 μαζί με άλλα 200 στελέχη του ευρύτερου εθνικιστικού χώρου, προερχόμενα κυρίως από την Ε.Π.ΕΝ. και το διαλυθέν ΕΝ.Ε.Κ., ίδρυσε το Ελληνικό Μέτωπο και εξελέγη με ισχυρή πλειοψηφία Πρόεδρός του, θέση την οποία κράτησε μέχρι την άρση της πολιτικής δράσεως του Ελληνικού Μετώπου από την Κεντρική του Επιτροπή, τον Μάιο του 2005[11].
Ως Πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου συμμετείχε δύο φορές στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα, συγκεντρώνοντας το 1998 ποσοστό 0,60% και το 2002 0,90%. Υποψήφιος βουλευτής ήταν το 2000 στο κοινό ψηφοδέλτιο του Ελληνικού Μετώπου με την Πρώτη Γραμμή του Κώστα Πλεύρη, το 2004 με το Ελληνικό Μέτωπο και τον Σεπτέμβριο του 2007 με τον ΛΑ.Ο.Σ., όταν και εξελέγη.
H έντονη φημολογία, που είχε αναπτυχθεί τον τελευταίο χρόνο, περί αποχώρησής του από το ΛΑ.Ο.Σ. λόγω υποτιθεμένων επαφών του με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και με την Ντόρα Μπακογιάννη είχε οδηγήσει συχνά σε έντονες αντιδράσεις από πλευράς του Γιώργου Καρατζαφέρη, με τις σχέσεις των δύο ανδρών ενίοτε να ψυχραίνονται και να αποκαθίστανται με κινήσεις και δηλώσεις εκατέρωθεν. Αφορμή για αυτήν την παρατεταμένη κατάσταση ήταν η απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη να μην δώσει στον Μάκη Βορίδη το χρίσμα για την υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη Αττικής και κυρίως οι λόγοι που ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επικαλέστηκε για αυτήν του την απόφαση. Η υποψηφιότητα του Γεωργιάδη δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, πράγμα που οδήγησε σε περαιτέρω γκρίνιες, αφού προ των εκλογών ήταν αρκετά διαδεδομένη η άποψη ότι ο Βορίδης θα μπορούσε να παράσει ακόμη και στον δεύτερο γύρο.
Πρόσφατα, ο Μάκης Βορίδης, στην προαναφερθείσα συνέντευξή του στην αγγλόφωνη αθηναϊκή εφημερίδα Athens News δήλωσε ότι «αν η επιθυμητή εθνική συναίνεση με το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να επιτευχθεί, μια κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. είναι πιθανή». Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ίδια συνέντευξη, για πρώτη φορά μετά από καιρό, ο Μάκης Βορίδης δηλώνει ρητά ότι είναι εθνικιστής. Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε μεταφρασμένη και στα ελληνικά σε ιστοσελίδα που ελέγχεται από το περιβάλλον του Μάκη Βορίδη. Από το 2007, όταν και εξελέγη βουλευτής μέχρι και τη δήλωση αυτή, ο μόνος δημόσιος προσδιορισμός της ιδεολογικής του ταυτότητος ήταν «εθνικοφιλελεύθερος».
Τον Νοέμβριο του 2011, ο Μάκης Βορίδης διορίστηκε Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ. υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Στη θέση αυτή παρέμεινε και μετά την αποχώρηση του ΛΑ.Ο.Σ. από την κυβέρνηση, καθώς διαχώρισε τη θέση του από αυτή του κόμματος του υπερψηφίζοντας τη νέα δανειακή σύμβαση για το PSI από κοινού με τον έτερο πρ.βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνι Γεωργιάδη.
Επακόλουθο της κίνησης του αυτής, ήταν η διαγραφή του από το ΛΑ.Ο.Σ., ενώ μερικές μέρες μετά ανακοινώθηκε η προσχώρηση του στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα, διατήρησε όμως τη θέση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μέχρι την παραίτηση της Κυβέρνησης Παπαδήμου στις 17 Μαΐου 2012.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του