Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πλακώθηκαν άγρια οι πασόκοι ενώ ο Παπανδρέου προαναγγέλει το κόμμα του!

-ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΕΣΕΝΑ 5Η ΦΑΛΑΓΓΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΓια μια ακόμη φορά οι πασόκοι πλακώθηκαν άγρια και προσέφεραν θέαμα κι όλα αυτά την στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου προαναγγέλει το κόμμα του υπό τη μορφή μίας "προοδευτικής συμμαχίας" όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που έστειλε το γραφείο τύπου του πρώην πρωθυπουργού με αφορμή την εκδήλωση για την Εκθεση Φωτογραφίας για τα 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ που είχε ξεκινήσει στο Ζάππειο.-Παράλληλα, σκοπός της Έκθεσης είναι να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου, που θα συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας οραματικής, αλλά συνάμα ρεαλιστικής και αποτελεσματικής πρότασης για τη συγκρότηση μιας
προοδευτικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού".Στην Κρήτη ο πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί για τη συνέχεια της έκθεσης που είχε ξεκινήσει στο Ζάππειο με υλικό από τη ζωή του Ανδρέα Παπανδρέου. Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας "Προοδευτικών δυνάμεων, που κατανοούν ότι οι ίδιες οφείλουν να αποτελέσουν την Αλλαγή που οραματίζονται και αναζητούν την ανατροπή των πελατειακών αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών που συνεχίζουν να κρατούν σε ομηρία τη χώρα και τον Ελληνικό λαό" ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Oσο για το μπάχαλο στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ  την αρχή φαίνεται πως έκανε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος, σε εκτενή τοποθέτησή του άσκησε σκληρή κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο και την ηγεσία τονίζοντας ότι το κόμμα υπολειτουργεί και πως δεν υπάρχει σχέδιο και στρατηγική.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει απόσταση από την κοινωνία.
Η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν άμεση. Οσοι ήταν παρόντες κάνουν λόγο για έναν «Βενιζέλο εκτός εαυτού, έναν άνθρωπο που απασφάλισε». Απαντώντας στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη έκανε λόγο για «συνωμοσίες» υποστηρίζοντας ότι όλοι βάλλουν εναντίον του.
«Εγώ σηκώνω τον σταυρό του μαρτυρίου και όλοι βάλλετε εναντίον μου. Υπάρχουν συνωμοσίες εναντίον μου» είπε.
Συνεχίζοντας, σε μια έντονα φορτισμένη ομιλία, έβαλε στο στόχαστρο και τον Γιώργο Παπανδρέου, χωρίς να τον κατονομάσει:
«Αλλοι μου έστησαν το Ζάππειο. Κανείς δεν με έχει πει Τούρκογλου στη ζωή μου. Με έχουν πει σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο» είπε, αναφερόμενος στην εποχή Παπανδρέου που το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού διέρρεε ότι το πραγματικό όνομά του δεν είναι Βενιζέλος αλλά Τούρκογλου.
Χαρακτηριστικό της έντασης του ξεσπάσματος Βενιζέλου κατά της περιόδου Παπανδρέου είναι η φράση παρόντος βουλευτή: «Κοιμάται και ξυπνάει βλέποντας τον Παπανδρέου στον ύπνο του. Εγώ αν ήμουν στη θέση του πρώην Πρωθυπουργού δεν θα ερχόμουν στην Ελλάδα...»
Η Χριστοφιλοπούλου στο γνωστό ρόλο σωματοφύλακα
Τον πρόεδρο του κόμματος στήριξε η Εύη Χριστοφιλοπούλου η οποία σημείωσε πως η εικόνα του κόμματος δεν είναι καλή και πως γι' αυτό φταίνε όσοι μονίμως διαφωνούν.
Στην υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης απάντησε ο βουλευτής του κόμματος Θάνος Μωραΐτης λέγοντας πως «δεν μπορώ να δεχθώ ότι θα είμαι σε ένα κόμμα με μια κυρίαρχη άποψη, πάντα υπήρχε πλουραλισμός. Ο κ. Μωραΐτης είπε ότι «κάποιοι είναι εκτός τόπου και χρόνου αν πιστεύουν ότι τα αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ έχουν να κάνουν με τις διαφορετικές προτάσεις και διαφωνίες.
Υποστήριξε δε ότι κάποιοι θέλουν το ΠΑΣΟΚ μικρό κόμμα προσθέτοντας ότι «συνωμοσίες» κάνουν οι «καλικάντζαροι» και η «πέμτη φάλαγγα», θυμίζοντας την προ ημερών ομιλία του κ. Βενιζέλου.
Δεν εννοούσα εσένα, είναι πιό χοντρό το παιχνίδι
«Δεν εννοούσα εσένα 5η φάλαγγα, είναι πιο χοντρό το παιχνίδι» φέρεται να είπε εκτός αιθούσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον κ. Μωραϊτη.
Από την πλευρά του ο Συμεών Κεδίκογλου άσκησε κριτική επισημαίνοντας ότι στο κόμμα έχει δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, την ΕΡΤ και τη λίστα Λαγκάρντ.
Κασσής: Να παραιτηθεί ο Ανδρουλάκης
Τέλος, ο Μιχάλης Κασσής μίλησε σε έντονο ύφος και έκανε λόγο για διάλυση του κόμματος ζητώντας την παραίτηση του γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη, από τη στιγμή που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.
Ο κ. Κασσής είπε,ακόμη , πως θα πρέπει ο κ. Βενιζέλος να δρομολογήσει την αντικατάσταση του κ. Ανδρουλάκη και να αναλάβει και ο ίδιος τις ευθύνες του, στο βαθμό που του αναλογούν.
Μετά το χάος η «ρόδινη» ανακοίνωση: Είμαστε μια γροθιά
Ολα αυτά συνέβησαν προτού παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη, αποτιμώντας τα όσα
έγιναν στην ΚΟ, διαρρεύσουν πως «όλα απαντήθηκαν» και πως «είμαστε μια γροθιά».
Παράγοντες της Χ. Τρικούπη σε συζήτηση που έκαναν με δημοσιογράφους μετά το πέρας της ομιλίας Βενιζέλου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, επιχειρούσαν να περάσουν κλίμα ενότητας στο κόμμα.
«Όλα απαντήθηκαν και είναι όλοι συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά, όλοι δίνουμε αυτήν τη στιγμή τη μάχη για την τριήμερη συζήτηση» έλεγαν χαρακτηριστικά.
Ως προς την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, οι ίδιοι παράγοντες εξηγούσαν ότι το ΠΑΣΟΚ «ποτέ δεν έχει πει ότι είναι δεδομένες οι 180 ψήφοι, αλλά όμως μπορεί και πρέπει να συγκεντρωθούν».
Εξέφραζαν δε την ελπίδα ότι «υπάρχουν βουλευτές από τις τάξεις των ανεξάρτητων και από τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα διαμορφώσουν την ψήφο τους ως προς την προεδρική εκλογή σε σχέση με την πορεία της διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει στη συμφωνία για την έξοδο από την κρίση, το μνημόνιο και την τρόικα, στο διάστημα έως και την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του