ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...




Αρχίζει τα ανοίγματα προς τους ανεξάρτητους βουλευτές, που θα έχουν κρίσιμο ρόλο στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ...
«Όλοι αξιολογούνται, πρώτα από όλα από το λαό», επισημαίνουν κορυφαίοι παράγοντες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επιδιώκουν, αν όχι απώλειες από την υπάρχουσα κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον την απομόνωση της από την πλειάδα ή και το σύνολο των ανεξάρτητων βουλευτών.

Η Κουμουνδούρου θέλει ο αριθμός των βουλευτών που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση να απέχει όσο γίνεται περισσότερο από τον μαγικό αριθμό 180, που απαιτείται σε τέσσερις μήνες για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

«Αν συμβεί αυτό, τότε όλοι θα καταλάβουν αμέσως ότι πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν βγαίνει από τη σημερινή βουλή και οι εκλογές είναι απολύτως αναπόφευκτε», σημειώνουν έμπειροι κοινοβουλευτικοί.

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν με νόημα ότι η θετική ψήφος την άλλη εβδομάδα είναι ψήφος υπέρ του μνημονίου. Όπερ σημαίνει ότι σε αυτή την περίπτωση επιλέγουν πλευρά έτσι κι αλλιώς και προφανώς δεν υπάρχει καμιά προοπτική μελλοντικής συνεργασίας και σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουν ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι εγκλωβισμένοι στην τακτική του κ. Βενιζέλου και παρότι αρκετοί δεν επιθυμούν όντως αυτή την κυβέρνηση, είναι αναγκασμένοι να πειθαρχήσουν.

Οι προετοιμασίες στο μεταξύ στον ΣΥΡΙΖΑ για τη μάχη της επόμενης εβδομάδας συνεχίζονται και εντός των ημερών αναμένεται να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ενώ την Κυριακή το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να δώσει ένα πρώτο στίγμα για τα όσα θα πει στην τριήμερη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του