Τους ρήμαξαν αγριόχοιροι και αλεπούδες στην Καλλιθέα




Φτερά και πούπουλα έμειναν μόνον σε κοτέτσια, αυλές και αγροικίες αγροτοκτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής Καλλιθέας του δήμου Ανδρίτσαινας -Κρεστένων μετά την επέλαση των πεινασμένων αλεπούδων και αγριόχοιρων που απελευθερώθηκαν προσφάτως για αναπαραγωγή από οικολογικές οργανώσεις. Κι ενώ μέρος της πανίδας στην ορεινή Ηλεία σώζεται… ένα άλλο μέρος της χλωρίδας και οικόσιτης πανίδας της, καταστρέφεται ανελέητα όπως καταγγέλθηκε από παραγωγούς!



Γεγονός πάντως είναι ότι όπου εισβάλλουν οι αγριόχοιροι αφανίζονται αμπέλια και αραποσίτι, ενώ οι αλεπούδες αφανίζουν έως και τριάντα κοτόπουλα!

«Μέσα σε ένα βράδυ φαγώθηκαν από αλεπού είκοσι έξι κοτόπουλα και τέσσερις κόκορες… Δεν έχουν ούτε αβγό να φάνε τα εγγόνια μου!» μας είπε ο κ. Θανάσης Κωνσταντάρας από του Ζάχα.

«Αν τα βάλεις με αλεπού ή αγριογούρουνο, μαύρο φίδι που σε έφαγε μετά… Μας λεηλατούν τα κτήματά μας και πρέπει να λέμε κι ευχαριστώ σύμφωνα με τους οικολόγους… Όμως όλοι αυτοί μένουν στις πόλεις και κάνουν περιβαλλοντικό αγώνα από τα γραφεία τους!» μας είπε φανερά ενοχλημένος ο κ. Νίκος Φούρναρης.

Ένα άλλο σημείο των καιρών είναι και η εγκατάλειψη κυνηγόσκυλων και άλλης ράτσας σκύλων που κατά δεκάδες αφήνονται από ασυνείδητους ιδιοκτήτες τους στα βουνά και έπειτα πεινασμένα και άρρωστα σχηματίζουν αγέλες που επίσης με τη σειρά τους αφανίζουν τα πάντα στο πέρασμά τους και ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη! Αυτό μας κατήγγειλε ο πρόεδρος του Τ.Σ. Καλλιθέας Σπύρος Μπίθας που κάλεσε τον φιλοζωικό σύλλογο Πύργου για την συγκέντρωση των αδέσποτων στην περιοχή τους και έλαβε αρνητική απάντηση -όπως μας είπε- εφόσον αδυνατούν να φιλοξενήσουν κι άλλο αριθμό ζώων στο καταφύγιό τους!

«Παντού συναντάς μια άρνηση σε θέματα δράσης κατά της φθοράς των περιουσιών μας από τα πλήθη αγριόχοιρων και αλεπούδων που γυρνούν στην περιοχή μας, ενώ όταν πρέπει να σε κατηγορήσουν, όλοι έχουν έναν λόγο παραπάνω…» κατήγγειλε με νόημα ο κ. Νίκος Φούρναρης

«Δε μας έχουν αφήσει ούτε νεοσσό σε κοτέτσι οι αλεπούδες και ούτε να τις κυνηγήσεις δεν μπορείς! Απλά λέμε κι ευχαριστώ και είμαστε περιβαλλοντικώς εντάξει…» είπε με ειρωνική αγανάκτηση ο κ. Θανάσης Κωνσταντάρας.

«Πέρα των αγριόχοιρων και των αλεπούδων που απελευθερώθηκαν για να αναπαραχθούν χωρίς κανένα έλεγχο έπειτα από τις οικολογικές οργανώσεις, έχουμε και το φαινόμενο των αδέσποτων σκύλων που έχουν εγκαταληφθεί στην ορεινή Ηλεία χωρίς κανένας φορέας να αναλαμβάνει μέριμνα για εμάς και τα παιδιά μας!» σημείωσε ο πρόεδρος του Τ.Σ. Καλλιθέας Σπ. Μπίθας

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουμε στα αραποσίτια που τα αγριογούρουνα τα κατατρώνε όλα…», σημείωσε ο κ. Γιάννης Μπίθας


http://www.patrisnews.com/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του