ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...


Με αφορμή τη συμπλήρωση  των 150 χρόνων από τη γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό...
και τη Δημοκρατία παρουσιάζει την έκθεση, με τίτλο «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο διπλωμάτης και ο επαναστάτης: πτυχές από τη δράση του».

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Χρήστος Ε. Μαρκογιαννάκης, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα.

Την έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 13 Δεκεμβρίου, συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και το Μουσείο Μπενάκη.

Η έκθεση εστιάζει σε δύο πτυχές της δράσης του Ελευθερίου Βενιζέλου: την επανάσταση και τη διπλωματία, οι οποίες παρουσιάζονται μέσα από αντικείμενα και έργα από τις συλλογές του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.

Έργα τέχνης, μουσειακά αντικείμενα, φωτογραφίες, έντυπα και επιστολικά δελτάρια της εποχής, μαζί με ευσύνοπτα κείμενα, παρουσιάζουν την πορεία και τους αγώνες του Ελευθερίου Βενιζέλου, από τα βουνά της επαναστατημένης Κρήτης, στα τέλη του 19ου αιώνα, μέχρι την Ευρώπη του Μεσοπολέμου.

Πληροφορίες
Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων: λεωφ. Αμαλίας 22 - Αθήνα, τηλ.: 210 3692412, 210 3692292 (καθημερινά: 9:00 - 16:00). Ώρες λειτουργίας έκθεσης: καθημερινές: 11.00 - 14.00 και 18.00 - 20.00, Σαββατοκύριακα: 11.00 - 14.00.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του