''ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΛΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ''...




Σκληρή κριτική στον Φώτη Κουβέλη άσκησε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ,Γιώργος Κυρίτσης, κατά την παρέμβασή του στο συνέδριο του κόμματος. Ζήτησε να αποχωρήσει όλη η ηγεσία του κόμματος ...
και εξέφρασε την απογοήτευσή του που ο κ. Κουβέλης δεν οδήγησε σε ομαλή διαδοχή το κόμμα.

Ο Κυρίτσης τόνισε, κατ' αρχήν, ότι οι υπαίτιοι της ήττας φέρονται λες και δεν έχουν καταλάβει τίποτα και ότι δεν έχουν κάνει καμία αυτοκριτική. Το κόμμα δεν ήταν εντελώς κατώτερο, ήταν εντελώς ανίκανο, υπογράμμισε και υπενθύμισε πως ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές σε συνάντηση στη Βουλή είπε ότι το κόμμα είναι εκτός κάδρου, και τότε, είπε, η ηγεσία έβαλε τα γέλια. «Και μετά μας ήρθε το 1,2», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην περίοδο της συγκυβέρνησης είπε πως η ΔΗΜΑΡ διόρισε με το «κατάπτυστο 4-2-1» δικούς της ανθρώπους στο δημόσιο και πρόσθεσε πως «μας ενδιέφεραν θεσούλες, δείξαμε παραγοντισμό και μεγαλοϊδεατισμό».

Τόνισε πως η ηγεσία απομονώθηκε από τη βάση του κόμματος, από τους βουλευτές και τους πολίτες. Υπογράμμισε ότι τα στελέχη αποβλέπουν στο προσωπικό τους μέλλον. Κάνοντας αυτοκριτική είπε πως οι βουλευτές μπροστά σε όλα αυτά χτυπούσαν ευγενικά την πόρτα, ενώ έπρεπε να την έχουν σπάσει.

Ο κ. Κυρίτσης κατά την ομιλία του είχε ένα μικρό διάλογο με τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος αντέδρασε όταν άκουσε τον βουλευτή του κόμματος να του λέει ότι υπέβαλε την παραίτησή του με το πρόσχημα να φανεί στην ψηφοφορία. Ο κ. Κουβέλης του φώναξε από κάτω πως αυτό το υποθέτει εκείνος και ότι ο ίδιος δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο. Ο κ. Κυρίτσης με αυτή την αναφορά έθεσε το θέμα της μη παραίτησης του κ. Κουβέλη στο συνέδριο του κόμματος την πρώτη ημέρα του συνεδρίου.

Σε σχέση με την Προεδρία της Δημοκρατίας ο κ. Κυρίτσης είπε ότι είχε ζητήσει από τον κ. Κουβέλη να ξεκαθαρίσει τη θέση του, απορρίπτοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο ή επιστρέφοντας στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση ο κ. Κουβέλης τότε του απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος στρατηγική.

Ο κ. Κυρίτσης ζήτησε να φύγει όλη η ηγεσία, να ξαναστηθεί το κόμμα από την αρχή, με νέους ανθρώπους και νέα στελέχη. Τέλος συμπλήρωσε πως πίστευε ότι ο κ. Κουβέλης θα οδηγούσε το κόμμα σε ομαλή διαδοχή. Είπε ότι ο κ. Κουβέλης έχει ιστορική ευθύνη για την ανανεωτική αριστερά και πρόσθεσε: σε αυτό το συνέδριο, η απόφαση που θα πάρουμε είτε θα δώσει τη χαριστική βολή είτε θα δώσει ελπίδα για το μέλλον.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του