ΣΤΗ ΡΑΛΛΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ...




Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιάννη Σταματογιάννη ...
και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της "Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε." κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο είχε την Τρίτη στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παραμονή των Δικαστηρίων Πειραιά στο κέντρο της πόλης και η οριστικοποίηση του χρονοδιαγράμματος για την ανακατασκευή της Ραλλείου Σχολής, που αποτελεί πρόταση της δημοτικής Αρχής Πειραιά και κρίθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ως το πλέον κατάλληλο και ενδεδειγμένο κτίριο για να φιλοξενήσει το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

«Επιθυμία της κυβέρνησης, είναι τα δικαστήρια του Πειραιά, να παραμείνουν στην πόλη», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου, μετά από σύσκεψη στο δημαρχείο. 

Ο υπουργός είπε, ότι ήδη η "Θέμις Κατασκευαστική", που είναι η Ανώνυμη Εταιρεία που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κάνει την προμελέτη έτσι ώστε να διαπιστωθεί το συντομότερο χρονικό διάστημα που μπορούν να αρχίσουν οι εργασίες, με κάποιο πρόγραμμα που θα μελετηθεί εν καιρώ.

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε συμφωνήσει και με τον κ. δήμαρχο και με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου ότι η Ράλλειος είναι η καλύτερη και η πιο ενδεδειγμένη λύση να στεγαστούν τα Δικαστήρια Πειραιά, και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε τις επόμενες ημέρες», τόνισε ο κ. Αθανασίου.

«Επιθυμία όλων των δημοτών, όλων των συνδυασμών του Δήμου και φυσικά της δημοτικής αρχής είναι να παραμείνουν τα δικαστήρια στον Πειραιά- και σήμερα κάναμε ένα βήμα παραπάνω, βάλαμε ένα χρονοδιάγραμμα» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο δήμαρχος Πειραιά ανέφερε, επίσης, ότι το θέμα μπαίνει σε μια τελική φάση προκειμένου να οριστικοποιηθεί πώς θα ανακατασκευαστεί η Ράλλειος, και σημείωσε πως στην κατεύθυνση αυτή δεσμεύθηκε στον υπουργό ότι μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα μπορέσει να ανακοινώσει συγκεκριμένα βήματα για το πώς θα προχωρήσει η ολοκλήρωση της ανακατασκευής.

Στη σημερινή σύσκεψη εκτός του δημάρχου Πειραιά συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης Γιάννης Σταματογιάννης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της "Θέμις Κατασκευαστική" Δημήτρης Σωτηρόπουλος.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο δήμαρχος Πειραιά επισκέφθηκαν το κτίριο της Ραλλείου Σχολής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του