''ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ''...


Είναι σημαντικό το ότι η Τουρκία γνωρίζει πως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνει προσωρινά η συνάντηση των ηγετών και η Άγκυρα μπορεί να έχει ρόλο να παίξει, ...
συμβάλλοντας στην επίλυση αυτής της «μεσαίου μεγέθους» κρίσης, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ `Αιντα, ύστερα από συνάντησή του το πρωί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

«Δεν θα υπερβάλω, ούτε θα τη μειώσω. Αυτή είναι μια μεσαίου μεγέθους κρίση, εντός του κυπριακού πλαισίου», σημείωσε ο κ. `Αιντα, προσθέτοντας πως οι συνομιλίες βρίσκονται σε ένα σημείο στο οποίο δεν μπορεί να πει πολλά περισσότερα για το τι ακριβώς θα συμβεί.

Ερωτηθείς εάν είχε κάποια επικοινωνία με την Τουρκία αυτές τις ημέρες, ο κ. `Αιντα είπε πως βρίσκονται σε επαφή με την Τουρκία δια των κατάλληλων μέσων.

Σημείωσε ότι παρόλο που οι δυο ηγέτες δεν συναντώνται αυτή τη στιγμή, ο ίδιος εργάζεται  επί της ουσίας των μελλοντικών διαπραγματεύσεων, για το πώς μπορεί να υπάρξει επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, πώς μπορεί να βρεθεί μια λύση στην παρούσα κατάσταση πραγμάτων στην οποία οι εξελίξεις στη θάλασσα και στα θέματα των ερευνών εκεί έχουν δημιουργήσει μια προσωρινή διακοπή της επικοινωνίας, όπως ανέφερε.

«Δεν διαπραγματευόμαστε τώρα, αλλά κάνω τη δουλειά μου όσο πιο σκληρά και αποτελεσματικά μπορώ για να αναπτύξω ορισμένες ιδέες γιατί θέλω να καλύψω το χαμένο χρόνο όταν οι ηγέτες επιστρέψουν πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε.

Σημειώνοντας πως δεν έχει συγκεκριμένα νέα αυτή τη στιγμή, ο κ. `Αιντα είπε πως παραμένουν δεσμευμένοι και υπάρχει θέληση και στις δυο πλευρές να δουν πώς θα γίνει η επιστροφή στις συνομιλίες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του