ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ...




Σε Ελ Πάσο αναμένεται να μετατραπεί για μια ακόμα φορά η Βουλή, καθώς η τελευταία ημέρα συζήτηση της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης...
στην κυβέρνηση προμηνύει σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των πρωταγωνιστών της ελληνικής πολιτικής σκηνής Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα εστιάσει στην «ιστορικής σημασίας» επίτευξη της χώρας να βγει από τα Μνημόνια και θα ασκήσει σκληρή κριτική στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει στην ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες και θα αποκρούσει τις φωνές που ζητούν «συνεννόηση» για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας από την παρούσα Βουλή.

Πέραν αυτών, θα επιχειρήσει να ξεπεράσει τον θόρυβο που προκάλεσαν οι καταγγελίες Δραγασάκη περι «φίλων πρωθυπουργού» που εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα και κατ επέκταση να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα. Ωστόσο στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα σημειώνουν ότι «εάν προκληθεί, τότε δε θα διστάσει να πει τα πράγματα με το όνομά τους».

Πάντως, οι πρώτες δύο ημέρες της συζήτησης κρίνονται μάλλον αδιάφορες καθώς οι βουλευτές της συμπολίτευσης δεν κατάφεραν να απαντήσουν επί της ουσίας για την στρατηγική στην «μεταμνημόνιο εποχή» την οποία ευαγγελίζονται αλλά και αυτοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπόρεσαν να  αναπτύξουν το σχέδιο για το πώς θα λειτουργήσει μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Υπό αυτά τα δεδομένα το ενδιαφέρον εστιάζεται στις τοποθετήσεις ορισμένων υπουργών, στις «παραφωνίες» βουλευτών της συγκυβέρνησης αλλά και στις τοποθετήσεις των ανεξάρτητων βουλευτών που αποτελούν «πολύφερνη νύφη» ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος με παρέμβασή του εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στο «λόμπι της δραχμής που «επιχειρεί να εμποδίσει την έξοδο της χώρας από την κρίση»  αλλά και στις πολιτικές δυνάμεις που υπόσχονται «φανταστικούς παραδείσους». Προανήγγειλε δε «ριζοσπαστική στην πράξη και όχι στα λόγια» λύση για τα «κόκκινα δάνεια».

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης επεσήμανε την αναγκαιότητα πολιτικής σταθερότητας ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης για το χρέος ενώ δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση των στρες τεστ των τραπεζών που θα «ξεκλειδώσει» την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης επεσήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι κατά της εθνικής συνεννόησης και κάλεσε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να «διεκδικήσουμε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους». Αναφορικά με τον θόρυβο που προκάλεσαν οι αναφορές Δραγασάκη είπε « Δεν ξέρετε τι γίνεται σε κάθε νομοσχέδιο με χαριστικές τροπολογίες, που δεν τις ξέρει κανείς και τις ψηφίζετε άρον - άρον τελευταία στιγμή;» ενώ ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την συμφωνία ελληνικού δημοσίου και Siemens η οποία όπως είπε δεν έχει τηρήσει καμία από τις υποχρεώσεις της.

Η τακτική των ανεξάρτητων

Από το στρατόπεδο των ανεξάρτητων βουλευτών αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του κ. Σπύρου Λυκούδη για σχηματισμό του λεγόμενου και ως «μεγάλος συνασπισμός» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, ο προερχόμενος από την ΔΗΜΑΡ βουλευτής ξεκαθάρισε ότι δεν θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Φράση που ερμηνεύεται ως επιλογή αποχής από την ψηφοφορία χρησιμοποίησε ο κ. Γιώργος Νταβρής, ο οποίος κάλεσε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να πουν «αλήθειες» και πρόσθεσε ότι «εως τότε θα κάνω αυτό που είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου "προτιμώ να είμαι απών ωσεί παρών"».

Τέλος οι κ.κ. Βασίλης Καπερνάρος και Γιώργος Κασαπίδης ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Τέλος, αναταράξεις προκάλεσε και η τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραϊτη, ο οποίος έθεσε ως προϋπόθεση για τη θετική ψήφο του στην προεδρική εκλογή την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής, ακόμη και τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του