Επιχειρείται ολική επαναφορά του Κ. Σημίτη

98d77c65c98b727f621ac80e0086ecac XL 

Όπως ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε το λάθος να ζητήσει δημοψήφισμα το 2011 και τον «κλάδεψαν» σε μηδέν χρόνο ανάλογο λάθος έκανε και ο Α. Σαμαράς. Με το άγχος των εκλογών ζήτησε πρόωρα να φύγει από το μνημόνιο και το ΔΝΤ.
Η γκάφα του πρωθυπουργού φαίνεται ότι έχει ενεργοποιήσει την... συνταξιοδότησή του. Ήδη αναζητείται υπηρεσιακός πρωθυπουργός , χωρίς χρονικό όριο και ζητείται η σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ με το εκβιαστικό δίλλημα: Ή συμφωνείς για μια κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης ή επιμένεις για εκλογές και τινάζεται η οικονομία στον αέρα.
Το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι γνωστό ακόμα διότι οι συζητήσεις άρχισαν σήμερα το πρωί. Κυκλοφορούν όμως πληροφορίες ότι:
«Συμφωνία σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο φαίνεται ότι επήλθε μεταξύ Νεοδημοκρατών και ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες προκειμένου να χαμηλώσουν οι τόνοι της σφοδρής αντιπαράθεσης και να ηρεμήσουν οι αγορές. Πολύ πιθανόν η «γέφυρα» να στήθηκε μεταξύ ενός κορυφαίου υπουργού, του Νίκου Δένδια, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη σε πρόσφατη συνάντηση τους. Σε κάθε περίπτωση η Κουμουνδούρου κατάλαβε πολύ καλά ότι τέτοιες δηλώσεις περί μη αναγνώρισης των δανειακών συμβάσεων της χώρας κτλ δεν είναι μόνο για τα σκουπίδια αλλά και πολύ επικίνδυνες.» (Από τα παραπολιτικά)

Προφανώς η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός προήλθε σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η απαίτηση των δανειστών για κυβέρνηση συνεργασίας.
Πληροφορίες-διαρροές από το σημιτικό περιβάλλον αναφέρουν ότι σε περίπτωση που συνεχιστεί το ράλι των αγορών και δημιουργηθεί κλίμα ανάλογο εκείνου του φθινοπώρου του 2011 σχεδιάζεται μεταβατική πρωθυπουργία έως τον Φεβρουάριο του 2015. Οι ίδιοι κύκλοι διακινούν το όνομα του Τάσου Γιαννίτση για την πρωθυπουργία και του τέως πρωθυπουργού Κ. Σημίτη για την προεδρία της Δημοκρατίας.
Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν στελέχη τα οποία εισηγούνται να μην υποκύψει το κόμμα στον εκβιασμό και άλλα τα οποία εισηγούνται ομαλοποίηση του πολιτικού κλίματος. Στο Μαξίμου υπάρχει μεγάλη ένταση και ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς βρίσκεται σε μεγάλο εκνευρισμό.
Αξιόπιστες πηγές επιμένουν για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις τις προσεχείς ημέρες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του