Eφοριακοί με vip πελατολόγιο




Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου πρόκειται να κάτσουν την επόμενη Τρίτη πέντε εφοριακοί οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στο κύκλωμα παράνομων επιστροφών ΦΠΑ που δρούσε για χρόνια στη Θεσσαλονίκη.​Εφοριακοί από την Θεσσαλονίκη κατηγορούνται για απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος
Οι εφοριακοί, πρώην στελέχη της ΔΟΥ Μουδανιών, κατηγορούνται για το αδίκημα της απιστίας, καθώς φέρονται μέσα σε μόλις δύο χρόνια να επέστρεψαν σε ιδιώτη (χωρίς επαγγελματική δραστηριότητα) για ανύπαρκτες εξαγωγές περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ!
Ο ιδιώτης δεν είναι άλλος από τον τρόφιμο των φυλακών Διαβατών Παναγιώτη Ταγταλίδη, ιδιοκτήτη της εταιρείας παραγωγής ενδυμάτων με την επωνυμία «ΤΕΟ ΤΕΞΤΙΛ ΕΠΕ».
Σύμφωνα με τις αναφορές του No1 οφειλέτη του Δημοσίου Νίκου Κασιμάτη, τις οποίες είχε φέρει στο φως το zougla.gr, η εταιρεία του κ. Ταγταλίδη εισέπραττε παράνομα ΦΠΑ, ενώ από τη μεριά τους οι υπάλληλοι των ΔΟΥ λάμβαναν το 30% του ποσού που εκταμιευόταν από τα δημόσια ταμεία.

Ποινική δίωξη για ξέπλυμα χρήματος σε δύο εφοριακούς

Παράλληλα, πριν από μερικές ημέρες, σε δύο άλλους εφοριακούς από τη συμπρωτεύουσα ασκήθηκε ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Οι εν λόγω εφοριακοί, ονόματι Α.Π. και Α.Κ., υπηρετούσαν στη Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και επίσης φέρονται να ενεπλάκησαν στις υποθέσεις με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ.

Η δίωξη, την οποία παρήγγειλε ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος, συνδέεται με χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους, κατόπιν άρσης του τραπεζικού απορρήτου.

Επιπλέον, από την ίδια έρευνα προέκυψαν «ύποπτες» καταθέσεις σε λογαριασμούς ενός τρίτου εφοριακού, ονόματι Ι. Ζ., της ίδιας ΔΟΥ, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία.

Καλά ενημερωμένες πηγές μιλώντας στο zougla.gr ανέφεραν ότι οι παραπάνω εφοριακοί μπήκαν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, καθώς από τον Απρίλιο του 1999 έως και τον Νοέμβριο του 2001 φέρονται να επέστρεψαν στην εταιρεία «Γ. Τσιρκινίδης - Χ. Μιχαλάκος ΟΕ» 3.649.000 ευρώ για ανύπαρκτες εξαγωγές φωτογραφικού υλικού στη Βουλγαρία.

«Η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο. Το 2010, όμως, ο εισαγγελέας Αργύρης Δημόπουλος επανέφερε τη δικογραφία και ξεκίνησε εκ νέου έρευνα, με αποτέλεσμα να αρχίσει να ξεδιπλώνεται ο τρόπος με τον οποίο γίνονταν οι επιστροφές» σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του