Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξεφορτώθηκε τα ελληνικά ομόλογα η Jupiter Asset Management


TΟ FUND ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ «ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ»

Η Jupiter Asset Management που προέβη στην αγορά ελληνικών ομολόγων τον Απρίλιο, έχειπωλήσει όλο το εθνικό χρέος που κατείχε, όπως μεταδίδει το Bloomberg.Ο Ariel Bezalel-photo, ο οποίος ασχολείται με τη διαχείριση των παγίων της Jupiter συνολικού ύψους 51 δις. δολ, δήλωσε ότι το fund άρχισε να μειώνει τη θέση του στο ελληνικό χρέος «πριν λίγες εβδομάδες» και διέθεσε και το τελευταίο μερίδιο χθες, εκτιμώντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, γνωστό ως ποσοτική χαλάρωση (quantitative easing).


«Η ανησυχία μου είναι ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλη αντίσταση από άλλα μέλη της ευρωζώνης για να ξεκινήσει ένα πλήρες QΕ» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Bazelel. «Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει ένα κενό πολιτικής όταν οι ΗΠΑ ολοκληρώσουν το δικό τους πρόγραμμα».

Η Jupiter, που έχει ως επενδυτές μεταξύ άλλων τις BlackRock και Investo, ήταν μεταξύ των εταιρειών που έλαβαν μέρος στην αγορά 5ετών ελληνικών ομολόγων τον Απρίλιο, συμβάλλοντας στην επιστροφή της χώρας στις αγορές μετά από μια τετραετία εξοδία.

«Η κρίση στην ευρωζώνη κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα αρχίσει να έρχεται και πάλι στην επιφάνεια», υποστηρίζει ο Bazalel, «Γιατί να κατέχουμε αυτά τα πράγματα όταν μπορεί αυτά να πάνε πολύ χαμηλότερα;».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του