OΑΕΔ: «Ανοίγουν» τέσσερα νέα προγράμματα για ανέργους

Τέσσερα νέα προγράμματα θα ανοίξουν μέσα στον μήνα Οκτώβριο, για άνεργους που είναι εγγεγραμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
Τα κριτήρια διαφέρουν από πρόγραμμα σε πρόγραμμα, αναφέρουν τα dikaiologitika.gr. Το πρώτο πρόγραμμα αφορά 5.000 προσλήψεις ανέργων από επιχειρήσεις, το δεύτερο πρόγραμμα αφορά 10.000 προσλήψεις για πεντάμηνη εργασία στους δήμους της χώρας μέσω της κοινωφελούς εργασίας, το τρίτο πρόγραμμα αφορά την χορήγηση voucher σε 16.600 ανέργους χαμηλών τυπικών προσόντων και το τελευταίο πρόγραμμα θα επιδοτήσει την δημιουργία επιχειρήσεων ΚοινΣεπ.

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για την πρόσληψη 5.000 ανέργων από επιχειρήσεις

Την Τρίτη 7/10/2014 ξεκινούν οι ηλεκτρονικές υποβολές των αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιχορήγησης επιχειρήσεων, με σκοπό την δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος του ΟΑΕΔ για ανέργους από 25-66 ετών θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού στον οποίο έχουν προβλεφθεί ανάλογες πιστώσεις. Η μέγιστη δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 27.000.000 ευρώ.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι άνεργοι που:
Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους.
Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα μήνες. Σημειώνεται ότι δεν υπάρξει καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, καθώς αυτές θα μπορούν να υποβληθούν για όσο διάστημα υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις. Αξίζει να επισημανθεί ότι σε αντίστοιχο περσινό πρόγραμμα που είχε εκπονήσει ο ΟΑΕΔ, οι θέσεις καλύφθηκαν μέσα σε περίπου 48 ώρες.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στην διεύθυνση www.oaed.grόπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις και οι λοιποί όροι του προγράμματος. Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Προσλήψεις 10.000 ανέργων σε Δήμους από τον ΟΑΕΔ

Το πρόγραμμα της κοινωφελής εργασίας του ΟΑΕΔ σε δήμους και φορείς σύμφωνα με το dikaiologitika.gr αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στον μήνα Οκτώβριο και όσοι θα προσληφθούν θα εργαστούν για πέντε μήνες σε Δήμους.

Οι αμοιβές όσων εργαστούν στην Κοινωφελή Εργασία θα είναι 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ το μήνα για ανέργους άνω των 25 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερο από 427 Ευρώ το μήνα για ανέργους κάτω των 25 ετών.

Κατά προτεραιότητα οι ειδικότητες που θα απασχοληθούν θα είναι:
ΥΕ Εργατών Καθαριότητας
ΥΕ Εργατών Κήπου
ΥΕ Εργατών Πυρασφάλειας & Πυροπροστασίας
ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων.

Δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση έχουν:
εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ,
μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ,
εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ και
άνεργοι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι. εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.

Κριτήρια επιλογής
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
Ηλικία
Αριθμός ανήλικων τέκνων

Πρόγραμμα για ανέργους ηλικίας 29 - 64 ετών

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα για 16.600 ανέργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών που θα ξεκινήσει από την 10η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα. Επίσης η Διοίκηση του Οργανισμού εξέδωσε και την εγκύκλιο με τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Στην έναρξη του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ, προώθησης στην αγορά εργασίας μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης, 16.600 ανέργων, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών, προχωρά ο ΟΑΕΔ μετά από απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού. Το πρόγραμμα εμπεριέχει μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων υπέρ των ωφελουμένων στην οποία περιλαμβάνονται:
Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).
Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr.

Πρόγραμμα για επιχειρήσεις Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την δημιουργία από ανέργους εγγεγραμμένους του Οργανισμού επιχειρήσεων ΚοινΣεπ όπου προβλέπει την στήριξη τους μέσω καθοδήγησης αλλά και οικονομικής ενίσχυσης μέσω επιδότησης που θα φτάνει έως και τα 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εργασίας κ.Πλακιωτάκη μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί υπουργική απόφαση για την δημιουργία 13 περιφερειακών μηχανισμών υποστήριξης των επιχειρήσεων ΚοινΣεπ ενώ θα προβλέπει και τους όρους του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ για την επιδότηση των εν λόγω επιχειρήσεων.

Στις Περιφέρειες θα δημιουργηθούν θερμοκοιτίδες υποστήριξης των επιχειρήσεων ενώ η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων θα γίνει γνωστή στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) είναι αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού με περιορισμένη ευθύνη των μελών του και διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα. Η Κοιν.Σ.Επ. είναι επιχείρηση η οποία ανήκει και διοικείται ισότιμα από τα μέλη της και η λειτουργία της βασίζεται στην επιδίωξη συλλογικού οφέλους, ενώ το κέρδος της προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον.

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/503718/oaed-anoigoyn-tessera-nea-programmata-gia-anergoys#ixzz3FSY7KveN

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του