ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ


fleming patoulis stergiou dourou KAZAKOS 1
Η ΤΡΟΪΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ
Με έντονη την παρουσία τους στη πρόσφατη συγκέντρωση - κατέκλυσαν το αμφιθέατρο - οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ εξέφρασαν...
την αγωνία τους και να δήλωσαν ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν να αποτραπεί η επιθυμία της κυβέρνησης να κλείσει το συγκεκριμένο νοσοκομείο.
Η αφορμή για τη συγκέντρωση ήταν, όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Αμαλία Φλέμινγκ Δημήτρης Περίχαρης (στο πάνελ μαζί του ήταν και ο γραμματέας του ιδίου συλλόγου Μιχάλης Μεταξάκης και ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο Σισμανόγλειο Νίκος Μαλίνογλου) «ο έντονος πια τρόπος, που ανακοινώνεται ανά 10 ημέρες περίπου και ένα ίδιο, καινούργιο σχέδιο, που στο βάθος του έχει το κλείσιμο του νοσοκομείου».
Το μεγάλο αυτό θέμα που έχει προκύψει εδώ και ένα χρόνο περίπου, ιδιαίτερης σημασίας για τη δημόσια υγεία, προκάλεσε και το έντονο ενδιαφέρον τόσο από πολιτικής πλευράς με την παρουσία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη, όσο και των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι μόνον, με την παρουσία τόσο της νέας Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, όσο και του δημάρχου Αμαρουσίου  Γιώργου Πατούλη (υπάρχει σχετική ανακοίνωση) και με τις άλλες όμως ιδιότητές του, του προέδρου του ΙΣΑ (υπάρχει σχετική ανακοίνωση) και του προέδρου της ΚΕΔΕ (θα το φέρει ο κ. Πατούλης ως θέμα τη Δευτέρα στην πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου) και του άμεσα ενδιαφερόμενου δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη (υπάρχει σχετική ανακοίνωση), αφού το νοσοκομείο βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου.
Και οι τέσσερεις στις σύντομές παρεμβάσεις τους δήλωσαν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο του νοσοκομείου και τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων.
Τα σχετικά Δελτία Τύπου που έβγαλαν, τόσο οι δήμοι Πεντέλης και Αμαρουσίου, όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δημοσιεύουμε παρακάτω.
Εκτός από τους παραπάνω πήραν το λόγο όλοι οι εκπρόσωποι φορέων που ήταν στην αίθουσα και παρ’ όλο που από κάποιες πλευρές διατυπώθηκαν επιφυλάξεις, κυρίως για το «όλοι μαζί», στο τέλος δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους και υπέγραψαν και το σχετικό ψήφισμα. (Όλες οι τοποθετήσεις σε βίντεο που ακολουθεί).
Να σημειώσουμε ότι τόσο η Ρένα Δούρου, όσο και ο Γιώργος Πατούλης παρέμειναν στην αίθουσα και άκουσαν όλους τους ομιλητές, μέχρι το κλείσιμο της εκδήλωσης. Η Χαρά Καφαντάρη αποχώρησε μετά τον χαιρετισμό της, αφού όπως η ίδια δήλωσε είχε ανειλημμένη υποχρέωση την ίδια ώρα, ενώ ο Δημήτρης Στεργίου αποχώρησε για τον ίδιο λόγο, λίγο πριν το τέλος της
Παραιτήσεις Καζάκου και Φερεντίνου από το Δ.Σ. του Σισμανογλείου με καταγγελίες
Όπως έγινε γνωστό χθες από τον ίδιο τον Κώστα Καζάκο που πήρε το λόγο, ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η Φωτεινή Φερεντίνου (παρούσα και η ίδια) παραιτήθηκαν από μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σισμανογλείου (υπάρχει κοινή διοίκηση με την ίδια διοικητή για τα δύο νοσοκομεία Σισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμινγκ), καταγγέλλοντας συγχρόνως, με το δικό του αυθόρμητο τρόπο, το κλείσιμο του νοσοκομείου, εισπράττοντας το χειροκρότημα από τους παρισταμένους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΣΑ
«Δεν θα επιτρέψουμε το νοσοκομείο Φλέμιγκ να αλλάξει χρήση, ούτε και να κλείσει. Εάν χρειασθεί θα τεθούμε στην πρώτη γραμμή της μάχης» τόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης στη συγκέντρωση των Σωματείων Εργαζομένων
«Το νοσοκομείο Α. Φλέμιγκ δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει χρήση ούτε και να κλείσει και εάν χρειαστεί θα τεθούμε στην πρώτη γραμμή της μάχης» δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης στην ανοικτή συγκέντρωση ενημέρωσης στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, που διοργάνωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων.
Το Α. Φλέμιγκ –υπογράμμισε- μέσα από την πολυετή και αδιάλειπτη λειτουργία του παρέχει ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες καλύπτοντας τις υγειονομικές ανάγκες μεγάλου μέρους του πληθυσμού των Βορειοανατολικών προαστίων.
Τόσο ο Δήμος Αμαρουσίου, όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχουμε δημιουργήσει με δώδεκα ακόμη Δήμους Υγειονομικό Μπλοκ στα Βορειοανατολικά Προάστια, με σκοπό τη διασύνδεση των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών μεταξύ των νοσοκομείων Σισμανογλείου, Παίδων Αγία Σοφία και Παίδων Πεντέλης για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες παιδιών και ενηλίκων των δεκατριών δήμων.
Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των ιατρών και του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου και της τριμελής επιτροπής της ΕΙΝΑΠ και είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια για το κλείσιμο του χειρουργικού και παθολογικού τομέα, που θα οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο ενός νοσοκομείου ζωτικής σημασίας.»
Στη συγκέντρωση η οποία διεξήχθη παρούσης της Περιφερειάρχου Αττικής κας Ρένας Δούρου, του Δημάρχου Πεντέλης κου Δημήτρη Στεργίου Καψάλη, φορέων, ιατρών και εργαζόμενων εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα κατά του κλεισίματος του Α. Φλέμιγκ και της συγχώνευσης με το Σισμανόγλειο.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                   ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Θέμα : Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ.
Ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης συμμετείχε στη σύσκεψη του συλλόγου εργαζομένων που έγινε στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, όπου και παραβρέθηκαν η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθηνών κ. Χαρά  Καφαντάρη, η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου, ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, Αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πλήθος πολιτών και αφορούσε στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ.
Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου -Καψάλης, τόνισε την κάθετη θέση του ιδίου και του Δήμου Πεντέλης ενάντια σε κάθε σκέψη κλεισίματος ή απαξίωσης  της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ, το οποίο διαχρονικά στηρίζει την υγεία των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο.
Δήλωσε επίσης τη σθεναρή του στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων και την αγωνιστική του συμμετοχή στο σχέδιο δράσης που θα εκπονήσουν.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
«Δεν θα επιτρέψουμε το νοσοκομείο Φλέμιγκ να  αλλάξει χρήση, ούτε και να κλείσει. Εάν χρειασθεί θα τεθούμε στην πρώτη γραμμή της μάχης» τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης στη συγκέντρωση των Σωματείων Εργαζομένων
«Το νοσοκομείο Α. Φλέμιγκ δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει χρήση ούτε και να κλείσει και εάν χρειαστεί θα τεθούμε στην πρώτη γραμμή της μάχης» δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης στην ανοικτή συγκέντρωση ενημέρωσης στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, που διοργάνωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων.
Το Α. Φλέμιγκ –υπογράμμισε- μέσα από την πολυετή και αδιάλειπτη λειτουργία του παρέχει ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες καλύπτοντας τις υγειονομικές ανάγκες μεγάλου μέρους του πληθυσμού των Βορειοανατολικών προαστίων.
Τόσο ο Δήμος Αμαρουσίου, όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχουμε δημιουργήσει με δώδεκα ακόμη Δήμους Υγειονομικό Μπλοκ στα Βορειοανατολικά Προάστια, με σκοπό τη διασύνδεση των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών μεταξύ των νοσοκομείων Σισμανογλείου, Παίδων Αγία Σοφία και Παίδων Πεντέλης για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες παιδιών και ενηλίκων των δεκατριών δήμων.
Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των ιατρών και του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου και της τριμελής επιτροπής της ΕΙΝΑΠ και είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια  για το κλείσιμο του χειρουργικού και παθολογικού τομέα, που θα οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο ενός νοσοκομείου ζωτικής σημασίας.»
Στη συγκέντρωση η οποία διεξήχθη παρούσης της Περιφερειάρχου Αττικής  κας Ρένας Δούρου, του Δημάρχου Πεντέλης κου Δημήτρη Στεργίου Καψάλη, φορέων, ιατρών και εργαζόμενων εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα κατά του κλεισίματος του Α. Φλέμιγκ και της συγχώνευσης με το Σισμανόγλειο.
Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΡΙΧΑΡΗ
Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΛΙΝΟΓΛΟΥ
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ
ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Πηγή : εδώ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του