ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ...

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση του δικαστικού σώματος με την κυβέρνηση για τα αναδρομικά  των δικαστών...
Μετά την ανακοίνωση-«φωτιά» των πέντε δικαστικών Ενώσεων, που καλούν τους βουλευτές να μην ψηφίσουν την τροπολογία, με την οποία δίνονται μειωμένα τα αναδρομικά των δικαστών που έχει επιδικάσει το Μισθοδικείο, ήρθε η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με δική της ανακοίνωση, και ζητά από τους βουλευτές να μην ψηφίσουν την επίμαχη τροπολογία.


Παράλληλα, οι δικαστές του ΣτΕ καταγγείλουν, με την σειρά τους, ότι η κυβέρνηση, με νομοθετικές τροπολογίες, παραβιάζει το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Συγκεκριμένα, η Ένωση του ΣτΕ δηλώνει ότι «με νομοθετικές παρεμβάσεις σε αμετακλήτως κριθέντα ζητήματα η Κυβέρνηση επιχειρεί ανεπιτρέπτως να καταστήσει ανενεργές αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».


Παράλληλα, καλούν και αυτοί τους βουλευτές «να καταψηφίσουν την τροπολογία αυτή, η οποία είναι ευθέως αντίθετη προς το Σύνταγμα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους πολίτες ότι το σύνολο των δικαστικών λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συνεχίσουν να πράττουν, όπως πάντα, το καθήκον τους με νηφαλιότητα και με απαρέγκλιτο στόχο την προάσπιση της ομαλής και σύμφωνης με το Σύνταγμα και τους νόμους λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Στη συνέχεια η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου Επικρατείας επαναλαμβάνει το κείμενο της ανακοίνωσης των πέντε άλλων δικαστικών Ενώσεων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του