ΠΟΙΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ''ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ'' ΤΟΥ ΟΛΑΝΤ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΣΑΡΚΟΖΙ;


Σκάνδαλο, συνωμοσία και ίντριγκα πίσω από την υπόθεση "Ζουγέ" που αποκαλύπτει ο γαλλικός Τύπος  εκθέτοντας ανεπανόρθωτα το  "νούμερο 2" των Ηλυσίων και στενό συνεργάτη του Φρανσουά Ολάντ, Ζαν Πιερ Ζουγέ...
και τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν που φέρονται ως συνεργοί στην προσπάθεια πολιτικής αποκαθήλωσης του Νικολά Σαρκοζί.


Για την εφημερίδα "Le Monde" πρόκειται για ένα κρατικό σκάνδαλο το οποίο προκαλεί θύελλα στο Μέγαρο των Ηλυσίων καθώς ο Φρανσουά Φιγιόν, πολιτικός αντίπαλος του Σαρκοζί, φέρεται να ζήτησε από τον γραμματέα του Μεγάρου των Ηλυσίων να στείλει στη φυλακή το συντομότερο τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας.

Αν και αρχικά ο γενικός γραμματέας των Ηλυσίων και πρώην επικεφαλής της γαλλικής Αρχής Κεφαλαιαγοράς αρνήθηκε να παραδεχτεί ότι είχε μυστική συνάντηση με τον πολιτικό του αντίπαλο του Νικολά Σαρκοζί κατά την οποία ο Φρανσουά Φιγιόν του ζήτησε να κινήσει ταχύτατα τις νομικές διαδικασίας σε βάρος του πρώην προέδρου της Γαλλίας έτσι ώστε να μην διεκδικήσει την προεδρία του Συντηρητικού κόμματος (UMP), στη συνέχεια σε δηλώσεις του στην γαλλική εφημερίδα "Le Μοnde" παραδέχτηκε πως πράγματι ο Φιγιόν του είχε ζητήσει κάτι τέτοιο στα τέλη Ιουνίου.

Η αποκάλυψη αυτή, όπως επισημαίνει ο γαλλικός Τύπος, αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ που εμφανίζεται να έχει συνεργαστεί με την αντιπολίτευση για να βάλει στο πολιτικό περιθώριο το Σαρκοζί.

24 Ιουνίου, το ύποπτο γεύμα
 Σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Le Monde", ο Φρανσουά Φιγιόν γευμάτισε στις 24 Ιουνίου με τον Ζαν-Πιερ Ζουγέ, τον προσωπάρχη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ,και του επεσήμανε ότι πρέπει να επισπευσθεί η διαδικασία σε βάρος του Σαρκοζί.

Ο Φιγιόν και ο Ζουγέ είχαν διαψεύσει επανειλημμένα ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε προτρέψει τον γραμματέα του Ελιζέ να επιταχύνει τη δίωξη σε βάρος του Σαρκοζί ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική. Ο Φιγιόν φέρεται να είχε ζητήσει από τον Ζουγέ να αποτελειώσει πολιτικά τον Σαρκοζί λίγους μήνες πριν τις εσωκομματικές εκλογές στο "UMP", στις οποίες αναμένεται να κερδίσει ο Σαρκοζί.

Η ίντριγκα αποκαλύφθηκε όταν οι δύο δημοσιογράφοι της "Le Monde" αποκάλυψαν στην εφημερίδα ότι ο γραμματέας του Ελιζέ τους αποκάλυψε ότι ο Φιγιόν ζήτησε από την κυβέρνηση να επισπεύσει τη νομική διαδικασία σε βάρος του Σαρκοζί αναφερόμενος στο σκάνδαλο  "Bygmalion" που σχετίζεται με την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί το 2012."Χτυπήστε τον γρήγορα... Ζαν-Πιερ, να ξέρετε ότι εάν δεν τον χτυπήσετε το συντομότερο, θα του επιτρέψετε να επιστρέψει στην πολιτική, επομένως ενεργήστε», είπε ο Φιγιόν, σύμφωνα με τις δηλώσεις που φέρεται ότι έκανε ο Ζουγέ στη "Le Monde". Άμεση ήταν η αντίδραση του Φιγιόν, ο οποίος αρνήθηκε πως ήθελε να στείλει τον Σαρκοζί πίσω από της φυλακής τα σίδερα.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Journal du Dimanche", ο Φιγιόν τόνισε πως έχει αποφασίσει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον της "Le Monde". «Δεν μπορώ να δω τίποτε άλλο σε αυτές τις φαιδρές επιθέσεις πέρα από μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης και μια πλεκτάνη», τόνισε ο Φιγιόν, πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Σαρκοζί για πέντε χρόνια.

"Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ο Ζουγέ θα μπορούσε να έχει πει στους δημοσιογράφους της "Le Monde" τέτοιο πράγμα. Εάν είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα επρόκειτο για τεράστιο κρατικό σκάνδαλο", πρόσθεσε. Aπό την πλευρά τους, πάντως, οι δημοσιογράφοι της "Le Monde" επιμένουν πως οι πληροφορίες τους είναι ακριβείς κι ότι έχουν μαγνητοφωνήσει τη συνέντευξη που έλαβαν από τον Ζουγέ, προσωπικό φίλο του Ολάντ.

Η υπόθεση αυτή «είναι πολύ σοβαρή», εκτίμησε από τη δική της πλευρά κυβερνητική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί, επισημαίνοντας πως αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης θεωρούν τον Ζουγέ «μηχανορράφο», ο οποίος «χειραγωγεί όλο τον κόσμο» και διατηρεί σχέσεις με τη δεξιά αντιπολίτευση που προκαλούν «προβληματισμό».

Το επιτελείο Σαρκοζί "δείχνει" τον Ολάντ 

Πάντως, το επιτελείο του Νικολά Σαρκοζί "δείχνει" τον Φρανσουά Ολάντ "πίσω από την υπόθεση αφού, μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο "RTL", εκπρόσωπος του Σαρκοζί επεσήμανε ότι στο γεύμα του Ιουνίου με τον Φιγιόν και τον Ζουγέ, θα μπορούσε να ήταν παρών και ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Ζεράλ Νταρμανίν είπε ακόμη ότι θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να δοθεί στη δημοσιότητα το περιεχόμενο των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών που έχει στη διάθεσή της η γαλλική εφημερίδα "Le Monde", τονίζοντας πως ο γραμματέας του Ελιζέ ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι ο Φρανσουά Φιγιόν του ζήτησε να επιταχύνει τις νομικές διαδικασίες για να περιθωριοποιήσει από την πολιτική σκηνή τον Σαρκοζί. Τέλος, ο Νταρμανίν υποστήριξε επίσης ότι ο Σαρκοζί έμεινε άναυδος -για την ακρίβεια "εξεπλάγη"- όταν ενημερώθηκε για την υπόθεση.  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του