ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ...


Τα σκληρά μέτρα στα οποία επιμένει η Τρόικα αποκαλύπτουν οι 48 σελίδες με τις απαντήσεις-δεσμεύσεις που απέστειλε στους δανειστές ο Γκίκας Χαρδούβελης...
την περασμένη Κυριακή.

Στην επιστολή Χαρδούβελη προς τους δανειστές αφιερώνεται ολόκληρο κεφάλαιο στις αλλαγές στο σύστημα ρυθμίσεων χρεών και στις 100 δόσεις. Παρότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε χθες πως η ρύθμιση θα διατηρηθεί, η επιστολή Χαρδούβελη ανοίγει παράθυρο για αλλαγές που θα εμποδίζουν όσους έχουν ήδη ρύθμιση να μεταπηδούν στην νέα με τις 100!

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση δεσμεύεται να τροποποιήσει το ύψος και τη μορφή του επιτοκίου και στην ρύθμιση της «νέας Αρχής» αλλά και την «πάγια ρύθμιση» των 12 δόσεων.

«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο και να τροποποιήσει τον υφιστάμενο νόμο (νέο σχήμα). Είναι όμως εξίσου σαφές ότι μπορούμε να νομοθετήσουμε νέα μέτρα, που θα αποθαρρύνουν αλλαγή από την πάγια ρύθμιση στην καινούργια των 100 δόσεων, βελτιώνοντας  τη φορολογική συμμόρφωση και ενισχύοντας τη φορολογική συμμόρφωση ειδικά για τους οφειλέτες μεγάλου πλούτου», τονίζεται στο τέλος της επιστολής.

Η Τρόικα επιμένει να τεθούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, αλλά η κυβέρνηση απαντά πως δεν έχει τρόπο να τα εφαρμόσει επειδή δεν διαθέτει ικανά στοιχεία και έτσι η ρύθμιση θα καθυστερούσε και άλλο να ξεκινήσει Θεωρεί αρκετό όμως που έχει εξαιρέσει τους μεγαλοφειλέτες για να μπορεί να τους επιβάλει κατασχέσεις.

Με τα δεδομένα αυτά, είναι σαφές ότι εφόσον πέσουν έξω τα έσοδα και «δικαιωθεί» η τρόικα για το δημοσιονομικό κενό, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε αλλαγές των όρων στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

Είτε προκύψει όμως δημοσιονομικό κενό είτε όχι, η κυβέρνηση δεσμεύεται να εξετάσει από τα μέσα του 2015 και άλλα εισπρακτικά μέτρα που ζητούν οι δανειστές, όπως η αύξηση του ορίου κατασχέσεων σε μισθούς και συντάξεις για οφειλές στην εφορία, η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου αλλά και η αύξηση των ειδικών φόρων σε καπνό και τσιγάρα.

Όπως προκύπτει, τα μέτρα ύψους 1 δισ. ευρώ που υιοθετεί και δεσμεύεται να προωθήσει άμεσα για το 2015 η κυβέρνηση συνίστανται κατά 50% σε μέτρα λιτότητος (350 εκατ. ευρώ αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, άλλα 150 εκατ. από πάγωμα συντάξεων, ελέγχους για μη δικαιούχους,  περικοπές επιδομάτων και ΕΚΑΣ, εξοικονομήσεις  στην Υγεία και συμμετοχή αλλοδαπών στα νοσήλια κλπ). Τα υπόλοιπα 50% (500 εκατ. ευρώ) απορρέουν από τις αποδείξεις-λαχνούς που υπόσχεται να καθιερώσει η κυβέρνηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του