ΑΝΑΣΤΑΣΗ(;)-"Παράθυρο" Μαξίμου για συμφωνία σε Πρόεδρο και εκλογές μέσα στο 2015

samaras vouleutesΓια πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για εκλογές μέσα στο 2015
Έχει ή δεν έχει η κυβέρνηση τους 180 βουλευτές που θα της επιτρέψουν να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές; Δεν τους έχει, σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αποκλείεται και να τους βρει. Όπως και δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο εκλογών ή της συναίνεσης τελικά, αφού για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου ανοίγει παράθυρο για εκλογές πριν από το 2016 και συγκεκριμένα μέσα στο 2015.
Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, στους ανεξάρτητους (γενικώς) και σε εκείνους της ΑΝΕΛ, ειδικά μετά τις δηλώσεις Χαϊκάλη και Τσαρουχά πως ναι μεν η «γραμμή» του κόμματος είναι το «όχι» αλλά αν αλλάξουν οι συνθήκες και υπάρξει σοβαρός λόγος, τότε ίσως να αλλάξουν γνώμη.
«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η αναγκαία κυβερνητική πλειοψηφία» ανάφερε και επεσήμανε με νόημα ότι «θα αναπτυχθεί μια δυναμική στην κοινωνία μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου που μπορεί να δημιουργήσει την αλλαγή δεδομένων στο πως θα ψηφίσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές».

Ο ίδιος παράγοντας άφησε να εννοηθεί ότι αυτή η αλλαγή των δεδομένων «μπορεί να λειτουργήσει και στις κάλπες αν εκείνες προκύψουν από την αδυναμία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας». Οι πρόωρες εκλογές λοιπόν παραμένουν στο τραπέζι παρόλο που η κυβέρνηση προσπαθεί με νύχια και με δόντια να τις αποφύγει. Χαρακτηριστική αυτού η φράση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην ομιλία του την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας πως «δεν θα αφήσουμε κάποιους να ματαιώσουν την επιτυχία της χώρας για να την οδηγήσουν σε εκλογές».
Σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου, οι εκλογές θα είναι μονόδρομος, όπως άλλωστε προβλέπει το Σύνταγμα. Αν όμως εκλεγεί Πρόεδρος, τότε η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογών. Τουλάχιστον άμεσα, γιατί φαίνεται πως βάζει νερό στο κρασί της και αντί για το 2016, το συζητάει να γίνουν εκτός του 2015.
Όπως τόνισε η ίδια κυβερνητική πηγή, δεν θα υπάρξει συμφωνία με κανένα κόμμα για πρόωρες εκλογές πριν από τον Δεκέμβριο του 2015, λίγους μήνες δηλαδή πριν λήξει η θητεία της κυβέρνησης.
Όσο για το τί θα γίνει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα; «Δεν θα υπάρχει συμφωνία πριν το πρώτο δεκαήμερο Ιανουαρίου. Άρα πάμε σε προεδρική εκλογή χωρίς να υπάρχει περιγραφή του πλαισίου της συμφωνίας», είπε.
Ο κυβερνητικός παράγοντας σχολίασε και την αρχηγική εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου, που με 6σέλιδη ανακοίνωσή του ζήτησε συναίνεση από όλα τα κόμματα, εκλογή Προέδρου και νέα κυβέρνηση.
«Ας απαντήσει πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ αν συμφωνεί», ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού παράγοντα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του