ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ...


Ο κύβος ερρίφθη: Ακόμη κι αν κάποιος είχε την παραμικρή εκτίμηση ότι μπορεί να βρεθεί οποιοδήποτε σημείο επαφής ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση ...
και να αποφευχθεί η μετωπική και ολοκληρωτική σύγκρουσή τους, με φόντο την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου, διαψεύστηκε κατηγορηματικά.


Τόσο οι παρεμβάσεις των κυβερνητικών ηγετών, όσο και οι ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα το σαββατοκύριακο διέλυσαν κάθε αμφιβολία: Η κόντρα θα είναι μέχρι τέλους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε πέντε σαφή μηνύματα, ενώ αύριο συγκαλεί την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και εντός των ημερών πυκνώνει τις επαφές του με ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις, ώστε να εξασφαλίσει το μπλοκάρισμα της προεδρικής εκλογής από την παρούσα Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε λοιπόν σε όλους τους τόνους τα εξής:

1.Ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο του δίδει το Σύνταγμα για να προκαλέσει εκλογές με αφορμή τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ καλεί παράλληλα την κυβέρνηση να παραιτηθεί μόνη της και να οδηγήσει τη χώρα σε κάλπες για να διαπραγματευτεί μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και άλλο πολιτικό πλαίσιο με τους δανειστές.

2.Συνεννόηση με την κυβέρνηση θα γίνει μόνο για το χρόνο των εκλογών και την από κοινού εκλογή προέδρου, με αυτή τη σειρά και πάντως στις αρχές του χρόνου και πριν ολοκληρωθεί οποιαδήποτε νέα συμφωνία με την τρόικα.

3.Απορρίπτει οποιαδήποτε σενάρια συναίνεσης σε λύσεις για κυβερνήσεις ειδικού σκοπού, ή εθνικής σωτηρίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσέρχεται σε καμία τέτοιου είδους διαδικασία, αφού θεωρεί την προσφυγή σε κάλπες τη μόνη δημοκρατική λύση στο αδιέξοδο.

4.Δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία συμφωνία της σημερινής κυβέρνησης με τους δανειστές, με δεδομένο ότι θα περιλαμβάνει νέα μέτρα και παράταση της επιτήρησης της χώρας.

5.Δεν πρόκειται να ανταποκριθεί σε κανένα πιθανό αίτημα των δανειστών και του Βερολίνου να υπογράψει εγγυήσεις για την τήρηση των δεσμεύσεων απέναντί τους, όπως έκανε ο Αντώνης Σαμαράς το 2011.


Όλα για τους «121»
Το βάρος πέφτει τώρα στην εξασφάλιση του μαγικού αριθμού των 121 βουλευτών, που μπορούν να μπλοκάρουν την προεδρική εκλογή. Έχοντας λάβει την εξουσιοδότηση από το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί και με άλλους ανεξάρτητους βουλευτές (πέραν της Θεοδώρας Τζάκρη και της Χρυσούλας Γιαταγάνα, που είδε προ ημερών) για να κλείσει πολιτικές συμφωνίες, χωρίς όμως να δεσμευτεί για συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Ανάμεσα σε αυτούς αναμένεται να είναι ο Οδυσσέας Βουδούρη, ο Θόδωρος Παραστατίδης, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Μίμης Ανδρουλάκης και άλλοι, πιθανόν και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Η αριστερή πτέρυγα, που διαφωνεί με τα ανοίγματα αυτά, ζητά να συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή του κόμματος μέσα στον Δεκέμβριο για να λάβει αποφάσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του