Απάντησε ΑΡΝΗΤΙΚΑ τα ξημερώματα η Τρόικα - Οι δανειστές ζητούν ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


TROIKASAFΗ τρόικα απάντησε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η απάντηση ήρθε με email στο υπουργείο Οικονομικών και οι δανειστές ζητούν διευκρινίσεις για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ενώ απαιτούν ρητές δεσμεύσεις στα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται να ζητούν νέα μέτρα και συγκεκριμένα
- τη λήψη και νέων φορολογικών μέτρων
- την αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά, σίτιση και φάρμακα
- την αλλαγή της ρύθμισης των 100 δόσεων 
- την κατάργηση της μείωσης κατά 30% της έκτακτης εισφοράς που έχει ήδη ψηφιστεί
- την αύξηση του ΦΠΑ σε ποτά και τσιγάρα.


Στο απαντητικό email δεν γίνεται καμία αναφορά για τον χρόνο επιστροφής τους στην Αθήνα με αποτέλεσμα να κρίνεται δύσκολη η έλευσή τους το ερχόμενο Σάββατο. Όπως όλα δείχνουν εάν οι δανειστές επιστρέψουν αυτό θα γίνει μετά το Eurogroup της Δευτέρας.
Πάντως, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να μην δεχθεί παράταση του μνημονίου για 6 μήνες και σε περίπτωση, που δεν βρεθεί λύση, είναι πιθανό να έχουμε πολιτικές εξελίξεις.
troaiosidoΟ Αν. Σαμαράς είπε πως δεν πρόκειται να δεχθεί τις απαιτήσεις της Τρόικας - Τι είπε εχθές ο Πρωθυπουργός
Παράλογες χαρακτήρισε τις απαιτήσεις της τρόικας ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να τις δεχθεί.
"Τώρα στη διαπραγμάτευση έχουν τεθεί διάφοροι όροι, μείωση εισοδημάτων και αύξηση φόρων.  Τις απαιτήσεις αυτές τις απορρίψαμε. Για τρίτη χρονιά οι δανειστές επιμένουν πως θα έχουμε δημοσιονομικό κενό. Δύο χρόνια (2013 -2014) διαψεύστηκαν και μας ζητούσαν και τότε νέα μέτρα. Αν τα είχαμε πάρει αυτά τα μέτρα που μας ζητούσαν σήμερα δεν θα βρισκόμαστε στο στάδιο της ανάκαμψης. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Για τρίτη χρονιά μας ζητούν να πάρουμε νέα μέτρα. Η πίεση είναι μεγαλύτερη καθώς είναι η τελευταία αξιολόγηση. Τους είπαμε πως αν κάνουμε λάθος θα πάρουμε πρόσθετα μέτρα" είπε ο κ. Σαμαράς.  
"Το να αναθεωρήσεις τις 100 δόσεις, το να αυξήσεις τον ΦΠΑ στα φάρμακα ή να μειώσεις συντάξεις θα ήταν μήνυμα καταστροφής για την ελληνική κοινωνία.  Εκεί βρισκόμαστε τώρα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ένα βήμα πριν από την έξοδο από το μνημόνιο.  Για αυτό ασκούνται μεγάλες πιέσεις γιατί ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο άλμα μπροστά" τόνισε.
"Η Ελλάδα έκανε ήδη απίστευτα πολλά, ακόμα και για παλαιότερους επικριτές της. Δεν δέχομαι να μου λένε ότι δεν κάναμε αρκετά. Αυτές τις επιτυχίες που επετεύχθησαν με τις θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα αφήσω κανένα να τις «τορπιλίσει» ούτε να τις υποβαθμίσει και αυτό το λέω και προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό." ανέφερε.
"Είμαστε έτοιμοι για την τελική συμφωνία με την τρόικα, η οποία μπορεί να υπάρξει αν πράγματι θέλουμε όλοι την επόμενη μέρα στην Ελλάδα. Αλλά παράλογες και αδικαιολόγητες πιέσεις κανείς δεν μπορεί να δεχθεί. Εγώ δεν μπορώ να τις δεχθώ. Είμαστε στο τέλος του 2014. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας φέρεται όπως φερόταν 2,5 ή 4 χρόνια πριν, όταν τα πάντα κατέρρεαν" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
"Βιαζόμαστε να ολοκληρώσουμε τη νέα συμφωνία για την επόμενη μέρα που θα μας επιτρεψει εφόσον υπάρξουν και ορισμένες παραμετρικές αλλαγές στο χρέος μας να προγραμματίσουμε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών" είπε ο Πρωθυπουργός ενώ αναφερόμενος στο χρέος τόνισε ότι είναι βιώσιμο, προσθέτοντας όμως πως διεκδικείται η περαιτέρω βελτίωσή του.
"Όταν κάποιοι ισχυρίζονται ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο στέλνουν μήνυμα στις αγορές, μην δανείζετε την Ελλάδα. Για ένα λόγο το κάνουν γιατί πολιτικά δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς μνημόνιο. Πολιτικά δεν υπάρχουν χωρίς μνημόνιο" υπογράμμισε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του