ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...


Με ευθείες πλέον εκατέρωθεν βολές συνεχίζεται ο εμφύλιος "σπαραγμός" στο ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στους υποστηρικτές του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου...
και τους πολιτικούς φίλους του προκατόχου του Γιώργου Παπανδρέου.


Η διάσπαση στο πρώην κραταιό κόμμα είναι μη αναστρέψιμη όπως παραδέχονται στελέχη και από τις δύο πλευρές, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ενταθεί, ώσπου να ληφθούν συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες, από τις οποίες θα προκύψουν είτε διαγραφές, είτε αποχωρήσεις.

Εχθές το βράδυ ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου

«Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε κατάσταση σχεδόν ανυπαρξίας, στη χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσε. Με μία πολύ συγκεκριμένη επιλογή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, του κ. Βενιζέλου συγκεκριμένα, δεν υπάρχει κόμμα, δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ εδώ και ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα", είπε ο κ. Πεταλωτής. Αμέσως μετά κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τις "οβιδιακές μεταμορφώσεις" του κόμματος και ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις, από το ΠΑΣΟΚ στην Ελιά και από την Ελιά στη Δημοκρατική Παράταξη και σήμερα πάλι επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, για να δείχνουμε ότι υπάρχει ΠΑΣΟΚ, οι συγκολλήσεις προσώπων αντί να φέρνουν κόσμο καταδεικνύουν τη γύμνια ενός ΠΑΣΟΚ, όπως το έχει καταντήσει η ηγεσία του".

Ο κ. Πεταλωτής επίσης περιέγραψε το σημείο της αντιπαράθεσης υπογραμμίζοντας:

"Το μήνυμα της κοινωνίας είναι να υπάρξει ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι το μόνο κριτήριο για το αν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει σήμερα ΠΑΣΟΚ που να εκφράζει τον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο και αυτό πρέπει να το ξαναφτιάξουμε".

Απάντηση στον Γιώργο Πεταλωτή έδωσε σήμερα η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του κόμματος Αφροδίτη Αλ Σαλεχ. Η στενή συνεργάτιδα του Ευάγγελου Βενιζέλου κατηγόρησε τον κ. Πεταλωτή - χωρίς να τον κατονομάσει - πως ως γραμματέας Δικαιοσύνης αδράνησε. Το σχόλιό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ως εξής:

"Είσαι γραμματέας τομέα πολιτικής. Είσαι γραμματέας τομέα πολιτικής το αντικείμενο του οποίου είναι εξαιρετικό κρίσιμο. Δεν έχεις κάνει καμία διαδικασία. Δεν έχεις βγάλει καμία ανακοίνωση. Δεν έχεις πάρει καμία πρωτοβουλία. Δεν έχεις συμμετάσχει σε καμία διαβούλευση με κυβερνητικά ή κοινοβουλευτικά στελέχη. Και κατηγορείς εσύ το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει και δεν λειτουργεί! Ε κάπου έλεος!

Ευτυχώς όμως κάνουν άλλοι τη δουλειά που έπρεπε να κανείς εσύ. Αυτούς δεν τους σέβεσαι. Όπως δεν σέβεσαι τους υποψήφιους των ευρωεκλογών που έδωσαν τη μάχη ενώ εσύ αρνήθηκες να είσαι υποψήφιος παρά  την επίμονη πρόταση που σου έγινε".


Λίγο μετά την παρέμβαση της κυρίας Αλ Σάλεχ ο πρώην γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σαββάτου του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο", αντεπιτέθηκε στην ομάδα Βενιζέλου. Ο κ. Καρχιμάκης χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα είπε ότι ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οδηγγεί το κόμμα στην καταστροφή κι αυτό κυρίως λόγω της σύμπλευσής του με την Νέα Δημοκρατία. "Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σήμερα σε απόλυτο εναγκαλισμό με τη Δεξιά. Δεν υπάρχουν διαχωριστικές κόκκινες γραμμές.

Έχουμε την απόλυτη προσχώρηση στη ΝΔ. Έγινε μικρό και φοβικό, εξαφανίστηκε, πληρώνοντας την ταύτισή του με τη Δεξιά. Έγινε ουραγός των αναγκών", είπε χαρακτηριστικά. Επίσης ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας, ενώ κατηγόρησε ευθέως τους υποστηρικτές του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι ανέτρεψαν τον Γιώργο Παπανδρέου από την πρωθυπουργία της χώρας το 2011.  

"Ανέτρεψαν τον Παπανδρέου, τους έχει εκθέσει ολόκληρη η ευρωπαϊκή ηγεσία, μέχρι και ο Γιούνκερ και ρωτώ: Μετά έγιναν τα πράγματα καλύτερα; Όχι.Το έκαναν μόνο (σ.σ. οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος) για να ικανοποιήσουν ένα απωθημένο και να γίνουν αρχηγοί. Και ο ένας και ο άλλος. Ο ένας πρωθυπουργός και ο άλλος αρχηγός", είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, δε, ότι χάθηκαν δύο χρόνια επειδή η ομάδα Βενιζέλου ήθελε να "εξαφανίσει" τον Παπανδρέου:

"Χάσαμε δυο χρόνια κι έρχονται τώρα και μας μιλούν για σταθερότητα; Ότι αν γίνουν εκλογές θα διακυβευτεί η σταθερότητα;  Υπάρχει σήμερα μια υποκριτική επίκληση της σταθερότητας. Το 2012 δεν υπήρχε θέμα; Ήθελαν τότε να εξαφανίσουν, να εξοβελίσουν τον Παπανδρέου".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του