ΓΑΠ: «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!»

ΓΑΠ: «Δεν θα περάσει ο εκβιασμός Βενιζέλου!»

Με το κεντρικό του σύνθημα των εκλογών του 2009, το «πάμε», απαντά σιβυλλικά ο Γ. Παπανδρέου στους συνεργάτες και υποστηρικτές του, στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες (μάλλον… νύχτες) στο «στρατηγείο» του, το Ίδρυμα Παπανδρέου επί της οδού Πειραιώς.
Μάλιστα ενδεικτικό των προθέσεών του είναι και αυτό που τους λέει συνεχίζοντας:
- Προχωράμε, ο εκβιασμός του Βενιζέλου δεν θα περάσει!
Και μιλώντας για «εκβιασμό Βενιζέλου» εννοεί προφανέστατα την πρότασή του για επίσπευση των ψηφοφοριών για την εκλογή του νέου Προέδρου, γεγονός που –κατά τον ΓΑΠ- οδηγεί σε πρόωρες εκλογές, με στόχο να μην προλάβει να εξαγγείλει αυτός την ίδρυση νέου κόμματος.

Ούτως ή άλλως, όπως έχει γράψει σχετικά το Newsbomb.gr, η απόφαση του ΓΑΠ να μην προχωρήσει με τον Βενιζέλο στα πλαίσια της Δημοκρατικής Παράταξης, είναι δεδομένη. Και μάλιστα σε αυτά τα πλαίσια έχει αποφασίσει ότι αν δεν προλάβει να ιδρύσει νέο πολιτικό φορέα, δεν θα είναι υποψήφιος με την Παράταξη στις εκλογές.
Την επιλογή αυτή έχουν κάνει ακόμα και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο τις τελευταίες μέρες στις συσκέψεις στην Πειραιώς, που γίνονταν σχεδόν κάθε βράδυ, ο προβληματισμός που κατατίθεται είναι η εξαγγελία νέου πολιτικού φορέα άμεσα, ώστε να προλάβει να λάβει μέρος στις επερχόμενες εκλογές.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι στις συσκέψεις αυτές η πλειοψηφία εξ όσων συμμετέχουν τάσσεται υπέρ της πρότασης να ανακοινωθεί τώρα η ίδρυση του νέου φορέα, αν και υπάρχει μια μειοψηφία που εκφράζει προβληματισμό για τη σκοπιμότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος σε αυτή τη φάση, με το επιχείρημα ότι είναι ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια.
Ωστόσο –όπως μας τόνισαν συνεργάτες του οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτές τις συσκέψεις- φαίνεται πως ο ΓΑΠ έχει πάρει τις αποφάσεις του, να προχωρήσει άμεσα.
Και τα όσα τους λέει, όπως αυτά που προαναφέραμε, είναι ενδεικτικά των προθέσεών του.
Μάλιστα όπως μας υπογράμμισε τακτικός συνομιλητής του, είναι πιθανό η εξαγγελία του νέου φορέα να γίνει τις επόμενες μέρες!
Σε αυτή την επιλογή, όπως μας είπε ο ίδιος συνεργάτης του, φαίνεται ότι τον οδήγησε η εκτίμηση πως τα σενάρια περί «αριστερής παρένθεσης» του ΣΥΡΙΖΑ, που διακινούν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, τα θεωρεί φαιδρά. Πιστεύει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η επόμενη κυβέρνηση, θα μείνει στην εξουσία για τουλάχιστον τρία χρόνια. Και αν ο ίδιος δεν είναι παρών στις εξελίξεις, μετά από τρία περίπου χρόνια το τραίνο θα έχει χαθεί…
Να σημειωθεί, ότι στις συσκέψεις στο στρατηγείο του ΓΑΠ συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Θ. Μωραΐτης, Ν. Σιφουνάκης, Φ. Σαχινίδης, Συμ. Κεδίκογλου, Κ. Τριαντάφυλλος, στελέχη όπως οι Π. Γερουλάνος, Χ. Παμπούκης (ο οποίος έχει επαναδραστηριοποιηθεί μετά από πολύ καιρό πολιτικής απραξίας), Γ. Πεταλωτής, Μιχ. Καρχιμάκης, φυσικά είναι παρόντες οι στενοί του συνεργάτες Γ. Ελενόπουλος και Ρ. Βάρτζελη, ενώ παρών δηλώνει πάντα ο Γ. Ραγκούσης σε οποιαδήποτε ανάληψη κάποιας σοβαρής πρωτοβουλίας.
Επίσης συμμετέχουν αρκετά κομματικά στελέχη από νομαρχιακές, συνδικαλιστές, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Να σημειώσουμε πάντως, ότι παρά τα όσα έχουν διαρρεύσει, δεν είναι στις προθέσεις του ΓΑΠ να καταψηφίσει την πρόταση για το Στ. Δήμα.
«Θα τον ψηφίσει», λένε οι συνεργάτες του, «δεν θέλει να δώσει επιχειρήματα στο Βενιζέλο ότι είναι αυτός που έριξε την κυβέρνηση»…
Επίσης διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια, ότι έχει οποιαδήποτε επαφή με το ΣΥΡΙΖΑ, σενάρια που αποδίδει στον Βενιζέλο…


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/531723/gap-den-tha-perasei-o-ekviasmos-venizeloy#ixzz3Lavxkm00

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του