Αποκαλύπτουμε το βρώμικο τους σχέδιο! Θέλουν με καθαρά χέρια να εκλέξουν πρόεδρο και μετά να μας ξεζουμίσουν ώστε να μείνουν άλλα δυο χρόνια στην εξουσία!

08samarass

Πανικόβλητοι Σαμαράς –Βενιζέλος κάνουν ασκήσεις επί χάρτου ! Έχασαν τον έλεγχο!
Εάν οι αποφάσεις στο σημερινό Eurogroup δεν είναι οι επιθυμητές για την ελληνική κυβέρνηση, και αν αποφασιστεί εξάμηνη παράταση του Μνημονίου, τότε οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε στον Αντώνη Σαμαρά να επισπευσθεί κατά πολύ η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ακόμη και μέσα στα Χριστούγεννα, ώστε να σταματήσει η πολιτική αβεβαιότητα και να πεισθούν οι δανειστές ότι η Ελλάδα μπορεί να παράσχει ένα σταθερό πλαίσιο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Κουκουλόπουλος: Πρώτα εκλογή, μετά η συμφωνία
Την πρόταση αυτή επανέλαβε και διευκρίνισε το πρωί ο Πάρις Κουκουλόπουλος.
Πρώτα εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και έπειτα συμφωνία με τους δανειστές, ζήτησε ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ και τάχθηκε υπέρ ενός «καθαρού» χρονοδιαγράμματος που συμπεριλαμβάνει πρώτα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και έπειτα τη συμφωνία.
«Μια εκλογή που θα γίνει χωρίς συναλλαγές, χωρίς συμφωνίες πάνω ή κάτω απ΄ το τραπέζι. Η χώρα χρειάζεται μια στέρεη συμφωνία η οποία όμως θα είναι σε γνώση των βουλευτών, πριν ψηφίσουν για Πρόεδρο, καθώς αυτή θα επηρεάσει και την απόφαση που πρόκειται, τελικά, να λάβει ο καθένας».
Σύμφωνα με το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αν εκλεγεί Πρόεδρος απ΄ τη σημερινή Βουλή, κάτι που ο ίδιος πιστεύει βαθύτατα, «θα υπερψηφιστεί στη συνέχεια και ο εφαρμοστικός Νόμος της συμφωνίας με αυξημένη πλειοψηφία».
«Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει τη χώρα στην πολυπόθητη πολιτική σταθερότητα, βάζοντας στην άκρη το κλίμα αβεβαιότητας, το οποίο έχει κάνει ήδη αρκετή ζημιά τους τελευταίους δύο μήνες και δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να συνεχιστεί», κατέληξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Να μην κλείσει η Βουλή
Η πρόταση δηλαδή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, την οποία φαίνεται να εξετάζουν πολύ σοβαρά στο Μαξίμου είναι να μην κλείσει καθόλου η Βουλή και να πάμε ακόμα και την επόμενη εβδομάδα σε ψηφοφορίες για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού είναι εμφανές πως οι δανειστές θεωρούν ως Νο 1 πρόβλημα το πολιτικό.
Αναποφάσιστο το Μέγαρο Μαξίμου
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει οριστικά αν η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα ή μετά τις 12 Ιανουαρίου, όπως έχει ήδη συζητηθεί.
Ολα θα κριθούν, τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, από τις αποφάσεις των δανειστών. Αν η Τρόικα και το eurogroup αρνηθούν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και οδηγήσουν την χώρα σε πολύμηνη παράταση του Μνημονίου τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
«Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τους βουλευτές να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα που θα μας επιβάλλει η Τρόικα και μετά να τους ζητήσουμε να ψηφίσουν και για Πρόεδρο Δημοκρατίας» ανέφερε ανώτατη πηγή του Μεγάρου Μαξίμου στο iefimerida.gr
Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θεωρει ακραίο σενάριο την εκλογή Προέδρου πριν τα Χριστούγεννα, αλλά δεν αποκλείει τίποτα πριν απαντήσουν οι δανειστές στα μέτρα που προτείνονται για το δημοσιονομικό κενό.
Βενιζέλος-Σόιμπλε την Τετάρτη
Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της κυβέρνησης να ορίσει εκλογή προέδρου Δημοκρατίας ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα θα παίζει και το κρίσιμο ραντεβού του Ευάγγελου Βενιζέλου με την γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο την προσεχή Τετάρτη. Ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Βερολίνο στις 10 και 11 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη εκτός από τον Σόιμπλε ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ και τον πρόεδρο του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του