Ο ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΖΗΤΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...


...''ΠΕΤΑΞΕ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ''...
Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους πετάει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης την «καυτή πατάτα» ...
για να κρίνει και να γνωμοδοτήσει αν πρέπει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ η Τράπεζα της Ελλάδος για τα διατηρητέα κτίρια που έχει σε Κέρκυρα, Ξάνθη, Καλαμάτα και αλλού.


Ο κ.Χαρδούβελης απέστειλε ερώτημα στο ΝΣΚ αν υπερισχύει του ΕΝΦΙΑ,  το Καταστατικό της Τραπέζης της Ελλάδος που έχει ισχύ νόμου και προβλέπει ότι «απαλλάσσεται παντός φόρου ή τέλους».

Νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι το καταστατικό της ΤτΕ έχει κυρωθεί με διεθνή σύμβαση που έχει σχεδόν συνταγματική ισχύ, ανώτερη και από την ισχύ νόμου.

Η Τράπεζα της Ελλάδας καλείται να πληρώσει για το 2014 ΕΝΦΙΑ ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ και αν το πράξει θα πρέπει να τα αφαιρέσει από το μέρισμα των μετοχών της.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του